Menu

BBQ is on: Gegrilde ananas met yoghurtijs

Gegrilde ananas van de barbecue stond al een hele tijd op mijn to cook lijstje, maar op de een of andere manier kwam het er nooit van. Tot vorige week. Ik schets even een situatie, zodat je een beter beeld krijgt hoe dit recept tot stand is gekomen.

We hadden een logeetje en hij (8 jaar) mocht kiezen wat we gingen eten. Hij wilde eerst bestelpizza, maar na een stiekem overleg met Maurits wilde hij ineens barbecuen. Best apart omdat hij ’s ochtends nog schreeuwde dat hij er echt geen zin in had, in tegenstelling tot Maurits die de barbecue al uit de schuur had gehaald. Je kunt wel raden hoe dit is gegaan. Maurits en ik hebben nog geen kinderen, dus wij waren om half 9 ’s avonds, toen de muppet eindelijk op bed lag, redelijk uitgeteld. Na een uur bankhangen ontdekte ik dat de bbq nog steeds heel erg heet was en inmiddels had ik weer een beetje ruimte in mijn buik voor een lekker toetje. Ik had nog ijs in de vriezer en er lag een ananas op het aanrecht. En zo geschiedde…

In deze video laat ik je zien hoe ik altijd een ananas snij.

Ingrediënten voor 4 personen
1 ananas
Evt. rietsuiker
Verse munt
Yoghurtijs of Kokosijs

Zo maak je het
Snij de ananas in repen zoals ik in de video laat zien.

ananas op de bbq

Prik de ananasrepen op een satéprikker.

Strooi er eventueel wat rietsuiker overheen. Dit is optioneel, want eigenlijk vond ik de ananas spiesen zonder suiker lekkerder.

gegrilde ananas

Leg de ananas op de barbecue en rooster ze in ongeveer 8 minuten rondom bruin.

Serveer de lekkere sticky gegrilde ananas met wat verse munt en een bol yoghurtijs of kokosijs.

gegrilde ananas

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

9 reacties

 • Pauline
  7 juni 2014 om 14:00

  Ja dat gaat prima :)

 • Pauline
  7 juni 2014 om 14:00

  Ja in de grillpan gaat ook hartstikke goed.

 • Sarah
  6 juni 2014 om 10:57

  Lekkerrr

 • MySimplySpecial
  6 juni 2014 om 10:55

  Ja dat is erg lekker!

 • Nicole
  6 juni 2014 om 10:24

  Dit is lekker. Ik maak het wel eens in de grillpan, maar zo krijg je die lekkere bbq-smaak.

 • Susanne
  6 juni 2014 om 09:21

  Oeh dat lijkt me lekker! Kun je het ook gewoon in een grillpan maken? Wij barbecueën nooit, vandaar! Met een beetje hangop lijkt het me ook heerlijk. Mjam, krijg er gelijk zin in haha.

 • Manon
  6 juni 2014 om 08:09

  Oeh, ik heb dit ook al vaker voorbij zien komen op internet en het lijkt me echt lekker!

 • Eefke
  6 juni 2014 om 07:49

  Lekker! Ik maakte dit vorig weekend toevallig ook op de bbq. Maar dan in combinatie met kaneelsuiker en zelfgemaakte kokosroomijs. Mmmmm!

 • Dita
  6 juni 2014 om 07:30

  Dit ken ik helemaal niet, ananas op de bbq, best lekker lijkt me

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.