fbpx
Menu

Brownies met cheesecake topping

Dit is the best of both worlds. Brownies met cheesecake topping. Het perfecte recept voor mensen die nooit kunnen kiezen, zoals ik! De onderkant is een superlekkere fudgy chocoladebrownie en bovenop zit een frisse cheesecaketopping met frambozen. Delish! Ik was alleen een dingetje vergeten.. een cruciaal dingetje, ik was vergeten om bakpapier in de vorm te doen. Maar gelukkig kwam hij er heelhuids uit. Pfew, meevallertje! Alhoewel ik deze zelfs in gebroken stukken op zou eten hoor, daar niet van.

Maar ik ben dus jarig vandaag en ik had tot dinsdag geen plannen. Hoe boring! Normaal geef ik altijd een eetfeestje. Mau zorgt voor de drankjes en ik voor de hapjes. Weet je nog mijn burgerparty van vorig jaar? Dat was een groot succes! Maar dit jaar heb ik daar niet zoveel zin in.

Waar ik wel heel veel zin en behoefte aan heb is zon. Natuurlijk maken die jaloersmakende foto’s uit Maleisië van Annika mijn lust naar de zon alleen maar groter! Serieus waar blijft het mooie weer in Nederland?  Omdat ik er dinsdag echt helemaal klaar mee was, boekte ik 2 tickets naar Valencia. Huh maar daar was je vorig jaar toch ook? Klopt inderdaad en ik zei toen al dat ik zeker nog eens terug zou gaan. Dat het alleen zo snel zou zijn had ik zelf ook niet verwacht. Dus ik vlieg straks naar Valencia en kom precies op tijd aan om nog een tapas mee te pikken. Yes! Maandagavond vlieg ik weer terug! Ik hou van dit soort impulsieve plannen. Wil je mijn Valencia updates niet missen? Volg mij dan op Instagram. En ik zal proberen wat zon mee terug te nemen.

brownies met cheesecake

Ingrediënten  voor 12 personen
Brownies
150 gr roomboter
150 gr pure chocolade
4 eieren
175 gr witte basterdsuiker
150 gr bloem
Snuf zout

Frambozen Cheesecake-topping
250 gr naturel roomkaas
125 gr zure room
75 gr suiker
3 eieren
100 gr frambozen (mag uit de vriezer)

Materialen
Brownievorm 20 x 20
Bakpapier

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden.

Begin met de brownie bodem. Smelt de roomboter en de chocolade au bain marie. (dat is in een kom op heet water)

Haal de pan van het vuur en roer de basterdsuiker erdoorheen.

Spatel nu de bloem en een snuf zout door het beslag.

Voeg tenslotte een voor een de eieren toe en meng er een egaal beslag van.

brownies met cheesecake 1

Bekleed de brownie vorm met bakpapier en giet het brownie beslag in de vorm.

Maak nu het cheesecake-beslag.

Mix de roomkaas met de zure room, de eieren en de suiker kort totdat het een glad beslag is. Meng het niet te lang. Zodra het mengsel egaal is, is de cheesecake vulling klaar.

Giet de cheesecake vulling voorzichtig op het brownie beslag.

brownies met cheesecake

Verdeel de frambozen over de cheesecake vulling.

Bak de brownies met cheesecake topping in ongeveer 45 tot 50 minuten af.

De cheesecake brownie is klaar als deze gestold is, maar ook nog een beetje wiebelig is.

brownies met cheesecake

Laat de brownie verder opstijven in de koelkast. Snijd hem vervolgens in 12 gelijke stukken.

Je kunt deze brownies met frambozen cheesecake ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast.

brownies met cheesecake

brownies met cheesecake

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

54 reacties

 • Regina
  14 januari 2019 om 12:26

  Hoi even een vraagje, ik heb alles volgens recept gedaan maar mijn brownie bodem is niet gaar geworden. Hoe kan dit?

  Beantwoorden
 • Pauline
  21 januari 2019 om 15:35

  Ai, de ene oven is de andere niet. Volgende keer iets langer in de oven.

  Beantwoorden
 • NoahTygo
  19 oktober 2018 om 11:37

  Kan ik dit recept ook maken met aardbei? Of doe ik dan de aardbei er pas late bovenop?

  Beantwoorden
 • Pauline
  22 oktober 2018 om 09:38

  Die zou ik er pas later bovenop doen.

  Beantwoorden
 • Els
  20 september 2018 om 15:25

  Kan het zijn dat TWEE tl (dus teaspoons, ik heb die maatlepeltjes) toch iets te veel van het goede is? Want daardoor rijst het brownie gedeelte wel erg veel ...wat bij een brownie toch niet de bedoeling is, ..moet nog een klein beetje vochtig blijven. Wel lekker van smaak en leuk idee En ook bij mij kwamen de zijkanten (browniegedeelte) naar boven over het cheescake gedeelte heen

  Beantwoorden
 • Pauline
  24 september 2018 om 15:12

  Ik denk dat je gelijk hebt en dat het zelfs wel zonder het bakpoeder kan. Ik heb het recept even aangepast. Hopelijk was de smaak wel goed :)

  Beantwoorden
 • Jolinda
  28 juni 2017 om 20:37

  Kun je een deel in de vriezer bewaren?

  Beantwoorden
 • Annika
  30 juni 2017 om 09:58

  Ja hoor, dat kan prima!

  Beantwoorden
 • Marieke Kruijt
  17 november 2016 om 16:53

  Je heb heel veel maten van de brownievorm. 20 bij 20 is echt de buitenkantmaat of de binnenlijn gemeten?

  Beantwoorden
 • Pauline
  17 november 2016 om 18:13

  De binnenkant :)

  Beantwoorden
 • Laura
  1 oktober 2016 om 23:41

  Hoi Pauline,
  Ik heb dit recept geprobeerd en hij viel goed in de smaak!
  Had een springvorm gebruikt, maar dat is toch jammer want dan heb je best veel korst terwijl de binnenkant het lekkerst is.
  De volgende keer ga ik dus zo'n vierkante vorm gebruiken.
  Vond de combi van de frisse framboosjes met de romige roomkaas en de chocolade echt een super combi.
  Deze ga ik zeker vaker maken.
  Weer bedankt!
  Groetjes Laura

  Beantwoorden
 • Anne
  18 september 2016 om 22:48

  Heerlijke brownie! Super geslaagd!

  Beantwoorden
 • Roxanne
  8 augustus 2016 om 11:14

  Dit ziet er heerlijk uit! Ik heb alleen geen brownie vorm.. kan ik ook een springvorm of aardewerken ovenschaal gebruiken?

  Beantwoorden
 • Annika
  9 augustus 2016 om 09:23

  Ja hoor, dat is geen probleem!

  Beantwoorden
 • Pauline
  9 augustus 2016 om 14:08

  Jawel, dat kan allebei wel.

  Beantwoorden
 • Kelly
  2 januari 2016 om 12:55

  Zit en de oven en ruikt heerlijk.... maar blijkbaar heb ik ook het 'probleem' dat de brownie over de cheesecake heen aan het stijgen is. Zie dat dit nog voorgekomen is.... iemand enig idee hoe dit komt??

  Beantwoorden
 • Pauline
  3 januari 2016 om 17:54

  Dat komt denk ik doordat het roomkaas mengsel te vloeibaar is. Niet zwaar genoeg om de brownies tegen te houden.

  Beantwoorden
 • Demi
  27 januari 2016 om 16:41

  Ik haal de cake net uit de oven. Helaas is de brownie aan de zijkant over de cheesecakelaag heen gekomen. Hopelijk smaakt hij wel goed!:-)

  Beantwoorden
 • Martine
  29 oktober 2015 om 19:35

  Wat een heerlijk recept! Ik ben het nu aan het maken, maar bij mij zakt de topping helemaal naar binnen. Ik denk dat die is mislukt...
  Ik heb een kleinere bakvorm gebruikt en de helft van alle ingrediënten. Misschien dan te weinig topping?
  Ik hoor graag of je tips hebt! Lijkt mij leuk deze een keer te maken zoals op de foto.
  Groetjes

  Beantwoorden
 • maartje
  25 september 2015 om 19:44

  Ik wil deze gaan maken maar ik heb een hete luchtoven.
  Is de temperatuur van 170 grafen voor deze oven goed?

  Beantwoorden
 • Bets
  24 september 2015 om 20:08

  Spannend!! Hij staat nu in de oven!!

  Beantwoorden
 • Leonneke
  16 juni 2015 om 15:48

  Mjum, wat is dit lekker!! Best of two worlds :)

  Bij mij zag hij er inderdaad ook wel iets anders uit, omdat de brownie aan de randen door de cheesecake heen was gerezen. Is hier iets aan te doen? Oventijd van 50 minuten klopte bij mij wel!

  Beantwoorden

Reactie plaatsen