brownies met cheesecake

Brownies met cheesecake topping

Dit is the best of both worlds. Brownies met cheesecake topping. Het perfecte recept voor mensen die nooit kunnen kiezen, zoals ik! De onderkant is een superlekkere fudgy chocoladebrownie en bovenop zit een frisse cheesecaketopping met frambozen. Delish! Ik was alleen een dingetje vergeten.. een cruciaal dingetje, ik was vergeten om bakpapier in de vorm te doen. Maar gelukkig kwam hij er heelhuids uit. Pfew, meevallertje! Alhoewel ik deze zelfs in gebroken stukken op zou eten hoor, daar niet van.

Maar ik ben dus jarig vandaag en ik had tot dinsdag geen plannen. Hoe boring! Normaal geef ik altijd een eetfeestje. Mau zorgt voor de drankjes en ik voor de hapjes. Weet je nog mijn burgerparty van vorig jaar? Dat was een groot succes! Maar dit jaar heb ik daar niet zoveel zin in.

Waar ik wel heel veel zin en behoefte aan heb is zon. Natuurlijk maken die jaloersmakende foto’s uit Maleisië van Annika mijn lust naar de zon alleen maar groter! Serieus waar blijft het mooie weer in Nederland?  Omdat ik er dinsdag echt helemaal klaar mee was, boekte ik 2 tickets naar Valencia. Huh maar daar was je vorig jaar toch ook? Klopt inderdaad en ik zei toen al dat ik zeker nog eens terug zou gaan. Dat het alleen zo snel zou zijn had ik zelf ook niet verwacht. Dus ik vlieg straks naar Valencia en kom precies op tijd aan om nog een tapas mee te pikken. Yes! Maandagavond vlieg ik weer terug! Ik hou van dit soort impulsieve plannen. Wil je mijn Valencia updates niet missen? Volg mij dan op Instagram. En ik zal proberen wat zon mee terug te nemen.

brownies met cheesecake

Ingrediënten  voor 12 personen
Brownies
150 gr roomboter
150 gr pure chocolade
4 eieren
175 gr witte basterdsuiker
150 gr bloem
2 tl bakpoeder
Snuf zout

Frambozen Cheesecake-topping
250 gr naturel roomkaas
125 gr zure room
75 gr suiker
3 eieren
100 gr frambozen (mag uit de vriezer)

Materialen
Brownievorm 20 x 20
Bakpapier

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden.

Begin met de brownie bodem. Smelt de roomboter en de chocolade au bain marie. (dat is in een kom op heet water)

Haal de pan van het vuur en roer de basterdsuiker erdoorheen.

Spatel nu de bloem, het bakpoeder en een snuf zout door het beslag.

Voeg tenslotte een voor een de eieren toe en meng er een egaal beslag van.

brownies met cheesecake 1

Bekleed de brownie vorm met bakpapier en giet het brownie beslag in de vorm.

Maak nu het cheesecake-beslag.

Mix de roomkaas met de zure room, de eieren en de suiker kort totdat het een glad beslag is. Meng het niet te lang. Zodra het mengsel egaal is, is de cheesecake vulling klaar.

Giet de cheesecake vulling voorzichtig op het brownie beslag.

brownies met cheesecake

Verdeel de frambozen over de cheesecake vulling.

Bak de brownies met cheesecake topping in ongeveer 45 tot 50 minuten af.

De cheesecake brownie is klaar als deze gestold is, maar ook nog een beetje wiebelig is.

brownies met cheesecake

Laat de brownie verder opstijven in de koelkast. Snijd hem vervolgens in 12 gelijke stukken.

Je kunt deze brownies met frambozen cheesecake ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast.

brownies met cheesecake

brownies met cheesecake

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier.

Video Rabarber bereiden op 2 manieren
Hotspot Cantina 023 Haarlem
Bewaar
48 Comments
 • Jolinda

  28 juni 2017 at 20:37 Beantwoorden

  Kun je een deel in de vriezer bewaren?

 • Marieke Kruijt

  17 november 2016 at 16:53 Beantwoorden

  Je heb heel veel maten van de brownievorm. 20 bij 20 is echt de buitenkantmaat of de binnenlijn gemeten?

 • Laura

  1 oktober 2016 at 23:41 Beantwoorden

  Hoi Pauline,\r\nIk heb dit recept geprobeerd en hij viel goed in de smaak!\r\nHad een springvorm gebruikt, maar dat is toch jammer want dan heb je best veel korst terwijl de binnenkant het lekkerst is. \r\nDe volgende keer ga ik dus zo’n vierkante vorm gebruiken.\r\nVond de combi van de frisse framboosjes met de romige roomkaas en de chocolade echt een super combi. \r\nDeze ga ik zeker vaker maken.\r\nWeer bedankt!\r\nGroetjes Laura

 • Anne

  18 september 2016 at 22:48 Beantwoorden

  Heerlijke brownie! Super geslaagd!

 • Roxanne

  8 augustus 2016 at 11:14 Beantwoorden

  Dit ziet er heerlijk uit! Ik heb alleen geen brownie vorm.. kan ik ook een springvorm of aardewerken ovenschaal gebruiken?

 • Kelly

  2 januari 2016 at 12:55 Beantwoorden

  Zit en de oven en ruikt heerlijk…. maar blijkbaar heb ik ook het ‘probleem’ dat de brownie over de cheesecake heen aan het stijgen is. Zie dat dit nog voorgekomen is…. iemand enig idee hoe dit komt??

  • Pauline

   3 januari 2016 at 17:54 Beantwoorden

   Dat komt denk ik doordat het roomkaas mengsel te vloeibaar is. Niet zwaar genoeg om de brownies tegen te houden.

  • Demi

   27 januari 2016 at 16:41 Beantwoorden

   Ik haal de cake net uit de oven. Helaas is de brownie aan de zijkant over de cheesecakelaag heen gekomen. Hopelijk smaakt hij wel goed!:-)

 • Martine

  29 oktober 2015 at 19:35 Beantwoorden

  Wat een heerlijk recept! Ik ben het nu aan het maken, maar bij mij zakt de topping helemaal naar binnen. Ik denk dat die is mislukt…\r\nIk heb een kleinere bakvorm gebruikt en de helft van alle ingrediënten. Misschien dan te weinig topping? \r\nIk hoor graag of je tips hebt! Lijkt mij leuk deze een keer te maken zoals op de foto.\r\nGroetjes

 • maartje

  25 september 2015 at 19:44 Beantwoorden

  Ik wil deze gaan maken maar ik heb een hete luchtoven.\r\nIs de temperatuur van 170 grafen voor deze oven goed?

 • Bets

  24 september 2015 at 20:08 Beantwoorden

  Spannend!! Hij staat nu in de oven!!

 • Leonneke

  16 juni 2015 at 15:48 Beantwoorden

  Mjum, wat is dit lekker!! Best of two worlds :)\r\n\r\nBij mij zag hij er inderdaad ook wel iets anders uit, omdat de brownie aan de randen door de cheesecake heen was gerezen. Is hier iets aan te doen? Oventijd van 50 minuten klopte bij mij wel!

Plaats een reactie