
Easy: Snelle kerrierijst met kip
I love kip kerrie! Als kind was dit by far mijn lievelingseten. Als we uit eten gingen, wilde ik dit eten. En ik vind het nog steeds lekker. Meestal maak ik het op deze manier. Maar als ik weinig tijd heb, maak ik onderstaand recept voor snelle kerrierijst. Ook handig als je alleen eet, want dit is echt een Fast & Freshje. En je kunt het makkelijk in kleine porties maken.
In principe kan je alle groentes gebruiken die je lekker vindt. Laatst maakte ik een versie met peultjes, taugé en paksoi en in dit recept heb ik paprika, courgette en ui gebruikt. Om het op smaak te brengen gebruik ik kerriepoeder. En natuurlijk gaat er verse ananas in, nog één van mijn favo’s. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.
Ingrediënten voor 4 personen
200 gr rijst
3 kipfilets
1 witte ui
1 courgette
1 rode paprika
Halve verse ananas
1 teentje knoflook
Stukje gember van 1 cm
0,5 rode peper
1 el kerriepoeder
100 ml kokosmelk
Peper en zout
Olijfolie
Zo maak je het
Kook de rijst gaar zoals op de verpakking vermeld staat. Giet het af en zet apart.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook, de rode peper (zonder zaadjes) en de gember fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.
Snij de kipfilet in blokjes en breng deze op smaak met de chilipeper en wat zout. Voeg bij de uien en bak rondom gaar.
Snij de courgette en de paprika in blokjes en voeg dit bij de kip. Bak rondom aan.
Voeg nu de kerrie toe en bak dit kort mee. Blus het af met de kokosmelk.
Snij de ananas in blokjes en voeg dit bij de saus.
Voeg tenslotte de rijst toe en meng het even door elkaar.Breng de kerrierijst verder op smaak met peper en zout.

Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan