rabarber clafoutis

Rabarber maken op 2 manieren

Rabarber maken kan je op meerdere manieren doen. Je kunt het heel “oldscool” stoven, maar je kunt het ook roerbakken, grillen, ja echt waar en roosteren in de oven. In dit artikel delen we 2 manieren waarop je rabarber klaar kunt maken. De eerste is de meest traditionele en meest simpele manier van bereiden, in een pannetje. En als tweede laten we zien hoe je deze groente kunt roosteren in de oven met sinaasappel en honing. Beide heel simpel en heel lekker!

Rabarber recepten

Met rabarbercompote (gestoofde rabarber) kun je heerlijke recepten maken. Ideaal om te verwerken in zoete baksels, zoals deze heerlijke rabarbertaart of deze rabarbercake. Ook in toetjes doet rabarber het goed. Wat dacht je van een rabarbertoetje met mascarpone of rabarber clafoutis? 

ingredient rabarber
Rabarber toetje

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten gestoofde rabarber

  • 5 stengels rabarber
  • Scheutje water
  • 3 el kokosbloesemsuiker (of meer als je van zoet houdt)
  • 1 kaneelstokje

Ingrediënten geroosterde rabarber

  • 5 stengels rabarber
  • Sap van een halve sinaasappel
  • 2-3 el honing
  • 1 kaneelstokje
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je gestoofde rabarber

  1. Was de stengels. Snij de uiteindes ervan af. Snijd de rabarber in stukjes van zo’n 3 cm. Doe de rabarberstukjes in een pannetje en voeg een klein scheutje water toe. Voeg 3 el kokosbloesemsuiker toe en het kaneelstokje. Laat het in zo’n 15 tot 20 minuten op een laag vuur gaar stoven.

Zo maak je geroosterde rabarber

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de stengels. Snij de uiteindes ervan af. Snijd de rabarber in stukjes van zo’n 8 cm. Verdeel ze over een ingevette ovenschaal. Pers er een halve sinaasappel boven uit. Sprenkel er 2 el honing overheen en leg een kaneelstokje in de schaal.Rooster de stengels in ongeveer 25 minuten zacht. Serveer de geroosterde rabarber met Griekse yoghurt of een bolletje ijs.

Rabarber
frangipane taart

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.5 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in