Menu

Video: Oranje Hema Tompouce

Ineens is het al eind april en is “de dag die je wist dat zou komen” daar: Kingsday! Ik hou persoonlijk helemaal niet van Koningsdag. Jaren geleden stond ik in alle vroegte op de vlooienmarkt, dat vond ik tof, maar mijn compagnon Annika gaat tegenwoordig liever feesten in Amsterdam. Net als Maurits trouwens, die zit ergens op een boot. Maar ik hou niet zo van heel veel drukte en ik hou ook niet zo van heel veel dronken mensen bij elkaar. Dus ik ga maandag met mijn moeder naar het tuincentrum, I know heel erg rock ’n roll.

Wat ik wel leuk vind aan koningsdag is de oranje Hema tompouce. Weet je wat het geheim is van de Hema tompouce? Juistem, de vulling. Dat is geen banketbakkersroom, maar Zwitserse room, een mengeling van gele room en slagroom. I love it! Ik ben serieus een keer zwaar teleurgesteld geweest omdat de Hema al dicht bleek te zijn. Die fout maak ik niet nog een keer. Ik moet zo’n tompouce scoren op Koningsdag! En anders, maak je ze gewoon zelf. In de video van vandaag laat ik je zien hoe je dit doet.

oranje hema tompouce

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

Ingrediënten voor 8 stuks
8 plakjes roomboter bladerdeeg
1 eidooier

Vulling
2 eidooiers
250 ml volle melk
1 vanillepeul
50 gram suiker
25 gram bloem
125 ml slagroom

Icing
150 gr poedersuiker
2 el water
1 drupje oranje kleurstof

Zo maak je het
Verwarm je oven voor op 225 graden (hetelucht).

Laat de bladerdeegplakjes ontdooien en snijd ze doormidden. Verdeel ze over een bakplaat bekleed met bakpapier. Prik er met een vork een aantal gaatjes in. Zo voorkomen je dat ze heel hoog worden in de oven.

Bestrijk de plakjes met een losgeklopte eidooier. Bak ze in 10 – 12 minuten goudbruin in de oven.  Laat ze vervolgens afkoelen.

Zwitserse room
Klop de eidooiers met de bloem en een scheutje melk tot een gladde massa.

Breng in de tussentijd de melk, met de suiker en het merg van het vanillestokje aan de kook.

Giet de hete melk al roerend, beetje bij beetje bij de eidooiers. Blijf kloppen, anders kunnen de eidooiers gaan stollen.

Giet het mengsel terug in de pan en breng dit al roerend aan de kook. Laat het ongeveer 5 minuten koken totdat het de gewenste dikte heeft bereikt.

Giet de banketbakkersroom in een bord. Dek het af met een stukje huishoudfolie en laat het afkoelen. Eerst buiten de koelkast en dan minimaal nog een half uur in de koelkast. De room moet echt koud zijn.

Klop in de tussentijd in een andere kom de slagroom stevig. Spatel de slagroom door de afgekoelde banketbakkersroom.

Giet het mengsel in een spuitzak en laat het nog iets opstijven in de koelkast. Door het mengen is de room weer wat vloeibaarder geworden. Deze moet zo stevig zijn dat hij niet uitloopt.

oranje hema tompouce

Icing
Voeg een lepel water bij de poedersuiker en voeg een klein drupje oranje kleurstof toe. Meng het goed door elkaar. Is het te vloeibaar, voeg dan een lepel extra poedersuiker toe. Is het te dik, voeg dan een klein lepeltje water toe.

Verdeel de icing over de helft van de bladerdeegplakjes en laat ze uitharden.

De Hema tompouce
Verdeel de Zwitserse room met behulp van een spuitzak over de niet geglazuurde bladerdeegplakjes. Leg de oranje helften er boven op en je tompouce is klaar.

Bewaar ze tot gebruik in de koelkast.

oranje hema tompouce

Fijne Kingsday allemaal! Wat zijn jullie plannen?

oranje hema tompouce

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

25 reacties

 • Hesterg72
  27 april 2020 om 16:12

  Heerlijk!

 • Annika
  26 februari 2019 om 12:54

  Fijn dat het gesmaakt heeft!

 • Bianca
  24 februari 2019 om 12:06

  Ik heb de tompoucen vandaag gemaakt. Zij zijn heel erg lekker. Alleen vind ik het niet leuk dat de bladerdeeg zo groot en luchtig is bij jouw tompoucen (eigenlijk is dit juist wat je wilt als je een bladerdeeg hebt). Maar ik vind tompoucen beter als de bladerdeeg wat dunner blijft. Daarom doe ik altijd een stukje bakpapier op de bladerdeegplatjes en dan een ovenrooster op het bakpapier om het zwaarder te maken. Dan blijven zij gewoon dun.

 • Annika
  10 februari 2017 om 09:23

  Wat leuk om te horen Rosalie :) Dank je wel!

 • Rosalie
  9 februari 2017 om 22:08

  hoi Pauline! Ik heb de Tompouces ook gemaakt, en ze waren ontzettend lekker! Een erg goed recept, en veel lekkerder dan Hema! xxx Rosalie, 13 jaar.

 • Pauline
  29 april 2015 om 12:02

  Ja dat kan zeker. o.a. hier http://www.standaardboekhandel.be/productDetails.action?code=9789035143111&utm_source=WPG&utm_medium=referral&utm_content=9789035143111

 • carine
  27 april 2015 om 11:42

  Hé pauline,
  kunnen wij uw boek ook ergens bestellen of kopen in België ?

 • Laura
  26 april 2015 om 19:27

  Lekker hoor! Ik mag morgen de hele dag oranje tompoucen verkopen bij de Hema ghehe. Ik denk dat ik er 's avonds dan wel klaar mee ben gok ik zo.

 • Marije
  26 april 2015 om 16:45

  Ipv oranje heb ik toch voor roze gekozen. Volgens mijn moeder en broer zijn ze lekkerder dan de hema tompouce! Dus erg geslaagd recept!

 • Pauline
  26 april 2015 om 13:37

  Dat is een goed idee. Want ondanks het prikken, kwamen ze nog steeds wat omhoog.

 • Pauline
  26 april 2015 om 13:36

  Ja dat kan prima.

 • Pauline
  26 april 2015 om 13:35

  Dat is ook een goed idee!

 • Laura
  26 april 2015 om 11:30

  hi, wat ziet dat er lekker uit! Eigenlijk ben ik niet zo van gebakjes maar deze vind ik wel super leuk en tja het hoort bij koningsdag.

 • Peertje
  25 april 2015 om 22:34

  Ha fijn nog iemand die niet van Koningsdag houd. Mijn lief en ik ook niet! Worden erg ongelukkig van de menigte al dan niet dronken en feestende mensen op zulke dagen. Te druk. Wij mijden het ook. Overigens vind ik de Hema tompouce niet lekker. Maar wil deze wel eens proberen. Ze lijkt me lekkerder. Die DIY-tompouce-pakjes uit de super vind ik trouwens wel lekker. Fijne vrije dag maandag!

 • Het Sushimeisje
  25 april 2015 om 20:17

  Haha, het zijn echt net twee saucijzenbroodjes op elkaar! Ik had vandaag een tompouce van de appie gegeten. Vond hem niet zo lekker, weinig bite..

 • Eva
  25 april 2015 om 17:49

  Ik heb het wel eens gemaakt van sinaasappelsap. Zo'n 50 ml tot de helft laten inkoken en dan poedersuiker erdoor tot het een goede substantie heeft.

 • Aniek
  25 april 2015 om 17:28

  Wij bestellen ze tegenwoordig altijd zodat we en niet in de rij hoeven te staan, en we ze altijd gewoon hebben. Vind de hematompouce echt zo'n traditie bij ons! Helaas moet ik werken dus niks voor mij op koningsdag.

 • Corinne
  25 april 2015 om 17:12

  Oh heerlijk. Hier ook altijd een oranje tompouce op Koningsdag. Van onze plaatselijke bakker. Die zijn ook zoooo lekker.

 • Tanja
  25 april 2015 om 14:46

  Kun je de room ook een dag van tevoren maken?

 • Joyce - Beamingbeautynl
  25 april 2015 om 14:04

  Dat ziet er heerlijk uit! Krijg gelijk zin in een tompouce haha

 • Nicole
  25 april 2015 om 13:39

  Oh lekker! Wat ik altijd doe als bladerdeeg niet te hoog mag worden is naast het prikken met een vork, er een rooster overheen plaatsen in de oven. X

 • Anna
  25 april 2015 om 13:22

  Klinkt lekker! Ik ga naar Utrecht daar heb ik heel veel zin in! Veel Liefs

 • Baktherapie.nl
  25 april 2015 om 13:07

  Wat leuk! Ze stonden bij mij ook op de bak-planning voor vandaag! Geen Koningsdag zonder oranje tompouce! :)

 • Marjanne
  25 april 2015 om 12:32

  Ik word hier vrolijk van!! Hoe kleur je de icing op een natuurlijke manier? En ik heb nog halfvolle melk staan, kan dat ook?

 • Pauline
  25 april 2015 om 12:26

  Ha, ik ben denk ik de enige die teleurgesteld is bij een HEMA tompouce, die vulling.... dat is dus geen echte tompouce. Ik had juist op een recept voor een echte tompouce gehoopt. Maar ik weet zeker dat je veel andere mensen hier wel heel blij mee maakt!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.