fbpx
Menu

Pulled Pork uit de oven

Pulled Pork was de barbecue-hit van 2014! En volgens mij gaan we daar in 2015 lekker mee door. Op ieder festival kan je wel zo’n lekker broodje scoren met supermals varkensvlees, gedrenkt in barbecuesaus. Smokey Goodness is the king van de Pulled Pork op de festivals. I love it! Nou ben ik alleen nog niet zo’n ster in barbecuen. Ja ik kan best een kippetje roosteren of een hamburger of lekker spiesje bereiden. Maar Pulled Pork van de barbecue is toch wel een “mountain high” voor mij. Dit moet namelijk langzaam gebeuren, trek er gerust een hele middag voor uit. En dan is het belangrijk dat je de temperatuur van de barbecue goed weet te beheersen. En omdat het daar nou juist aan schort bij mij, besloot ik mijn pulled pork in de oven te maken.

In de oven? Ja mensen en dat gaat net zo goed. Ik moet eerlijk toegeven dat ik het ook best een beetje eng vond. Ik bedoel het is toch een enorm stuk vlees dat je klaarmaakt. Voor pulled pork gebruik je procureur, dat is de nek van het varken. Een lekker mals stuk dat zich prima leent om rustig te garen. In de oven duurt het een uurtje of zes – zeven! En dat klinkt heel intensief en lang en veel werk, maar de grap is dat je er zelf hooguit 10 minuten werk aan hebt. Terwijl de pulled pork lekker aan het roosteren is in de oven, kan jij alvast een wijntje voor jezelf inschenken en relaxen op de bank. Uiteraard serveerde ik er de homemade barbecuesaus van Francesca bij, dat is de lekkerste saus ooit! Verder nog wat coleslaw en een lekker broodje van de bakker, that’s it! Er ligt nog zo’n grote jongen in mijn vriezer, misschien dat ik het deze zomer aandurf om het op de barbecue te maken. Iemand tips?

pulled pork maken

Ingrediënten voor 8 – 10 broodjes
2,5 kilo procureur
2 x recept barbecuesaus
1 x recept coleslaw
10 harde broodjes

Kruidenrub
2 tl komijn
2 tl gerookt paprikapoeder
1 tl cayennepeper
1 tl chilipoeder of flakes
1 tl venkelzaad
2 tl zout
2 tl bruine suiker

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 100 graden (hetelucht)

Haal de procureur uit de koelkast en laat deze in een uurtje op kamertemperatuur komen.

pulled pork maken

Maak een kruidenrub door alle specerijen te mengen met de bruine suiker. Deze rub is een beetje naar wens, je kunt gerust wat extra venkelzaad of zout toevoegen als je dat lekker vindt. Het komt niet zo nauw.

Maak alvast de barbecuesaus volgens het recept.

Wrijf het stuk vlees in met de rub. En leg het in een ingevette braadslede of ovengeschikte pan.

pulled pork maken

Giet de helft van de barbecuesaus over het vlees. Dek de pan af met een deksel of gebruik een stuk aluminiumfolie. Steek een vleesthermometer in het midden van het vlees.

Zet het vlees in de oven en laat het zo’n 4 uur garen op 120 graden.  Zet vervolgens de temperatuur wat hoger, naar 150 graden en laat het vlees nog zo’n 3 uur garen. Haal een half uur van tevoren de deksel van de pan of het aluminiumfolie weg. Hierdoor krijgt de pulled pork een lekker krokant laagje.

Het vlees is klaar als het een kerntemperatuur bereikt heeft van 88 graden. Hoe snel dit gaat hangt dus af van 2 dingen. Een de hoogte van de temperatuur en twee de grootte van je stuk vlees. Hoe hoger je temperatuur, hoe sneller het gaat. Maar hoe langzamer hoe beter de smaak. En vanzelfsprekend heeft een groot stuk vlees langer nodig dan een iets kleiner formaat. Onthoud dat dus altijd.

Haal de pulled pork uit de oven en laat het afgedekt onder aluminium folie een half uurtje rusten.

pulled pork maken

Trek het vlees nu met 2 vorken uit elkaar. Als dit niet soepel gaat is je vlees nog niet gaar genoeg.

Serveer de pulled pork op een broodje met coleslaw en extra barbecuesaus.

pulled pork maken

 

 

 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

87 reacties

 • Edyta
  25 april 2019 om 14:48

  Hoi Pauline, Lijkt mij erg lekker recept. Ik vroeg me af of je deze pulled pork kan marineren in kruiden (nachtje in de koelkast) en dan volgende dag laten garen. Wat denk je ervan?

  Beantwoorden
 • Pauline
  29 april 2019 om 11:09

  Dat kan zeker!

  Beantwoorden
 • Jozet
  7 januari 2019 om 10:36

  Hee Pauline, We hebben Pulled Pork al aan aantal keer gemaakt, erg lekker. Maar vrijdag wil ik het ook maken maar iemand mag geen gluten en lactose kan ik dan evengoed Pulled Pork maken?

  Beantwoorden
 • Liek
  25 januari 2019 om 16:25

  Ik heb het vlees nu in de oven zitten, en deze zou nog 2 uur moeten, maar heeft de temperatuur al bereikt 🤔 ... Haal ik het er dan uit of nog laten staan? Heb precies aan het recept gehouden. Groetjes Liek

  Beantwoorden
 • Karin
  28 juni 2018 om 15:35

  Ik ga het maken voor een grote groep mensen dus heb 2 stukken van 1.7 kilo. Wat zou het betekenen voor de oventijd dat ik twee stukken heb?

  Beantwoorden
 • Annika
  3 juli 2018 om 12:39

  Dan zou ik de oventijd inkorten, en in de gaten houden hoe het vlees gaart.

  Beantwoorden
 • Yv
  6 maart 2018 om 10:40

  Hallo Pauline, ik wil dit heel graag gaan proberen, maar in eerste instantie voor mij alleen. Een beetje zonde om slechts een klein beetje te maken met "zoveel werk/tijd". Kun je de pulled pork invriezen als het klaar is? Cheers, Yvonne

  Beantwoorden
 • Annika
  7 maart 2018 om 12:38

  Ja, je kunt het gewoon invriezen.

  Beantwoorden
 • Ar
  29 januari 2018 om 09:42

  Vraagje: wij krijgen vrijdag eters en graag wil ik dit recept maken, het klinkt namelijk super lekker! Echter moet ik vrijdag de hele dag werken waardoor ik het vrijdag niet kan klaarmaken. Ik zou dit donderdag dan al willen gaan maken. Hoe kan ik dit dan het beste bewaren tot vrijdag? En hoe verwarm ik de pulled pork daarna op vrijdag? Gewoon weer in de oven zetten voor een uurtje of wordt het dan te gaar? Of moet ik het donderdag dan niet helemaal gaar laten worden en vrijdag het vlees in de oven de laatste uurtjes laten garen?

  Beantwoorden
 • Pauline
  29 januari 2018 om 16:38

  Je kan het donderdag wel maken hoor. Ik zou het vrijdag dan rustig opwarmen in een pan, in de saus. Voeg eventueel nog wat extra saus toe, zodat het niet droog wordt.

  Beantwoorden
 • Ingrid Spaan
  31 december 2017 om 10:50

  Kerstavond pulled pork gemaakt en iedereen heeft er van gesmuld! Nu staat voor vanavond de 2e in 1 week in de oven en wat heeft iedereen er zin in. Ga voor vanavond de bbq-saus er maar eens bij proberen te maken. Had het nu met andere kruiden/saus gedaan. Dank voor mooie recepten!

  Beantwoorden
 • Floor
  23 december 2017 om 14:16

  Ik ben er nu mee bezig :) Wat als de temp van het vlees al na 4,5 uur in de oven 88 graden is? Moet hij er dan al uit of lager zetten en alsnog 3 uur op 100 graden bijv?

  Beantwoorden
 • Pauline
  24 december 2017 om 22:58

  Dan is het klaar en kan het uit de oven :)

  Beantwoorden
 • Casper Anda
  22 december 2017 om 22:26

  Ik wil voor de eerste keerpulled pork maken. Maar ik heb geen vleesthermometer. Kan het ook zonder? Het gaat om 1 kilo procureur.

  Beantwoorden
 • Hans Moviat
  27 december 2017 om 22:57

  Ik zou dat niet doen, belangrijk is de temperatuur. Als het vlees te warm wordt dan zal het uitdrogen.

  Beantwoorden
 • ingrid
  12 december 2017 om 14:16

  Afgelopen weekend gemaakt en het was overheerlijk! Dank je wel!

  Beantwoorden
 • Geert Jan
  15 oktober 2017 om 20:37

  Gistermiddag de procureur à 2,1 kg opgehaald, in de rub gezet en de BBQ-saus gemaakt. Vanmorgen de procureur uit de koelkast op kamertemperatuur in een zeer zware gietijzeren pan in de oven geschoven en eind van de middag gepulled en de coleslaw gemaakt. Helemaal top! Werkelijk de totale smaaksensatie en het absolute pleidooi om nooit meer "prefab"-sausjes in flesjes uit de supermarkt mee te nemen. Echter ondanks dat ik de elektrische oven op 110C i.p.v. 120C had gezet (gewoon boven en onderwarmte en geen hete lucht) had ik de kerntemperatuur na 4 1/2 uur al op 87C. Dus oventemperatuur nóg lager gezet om doorschieten te voorkomen. Maximale temperatuur die ik gezien heb was 90C tijdens het rusten. Verder na het pullen/plukken het vocht uit de braadpan toegevoegd tijdens het weer lauwwarm opwarmen van de pulled porc.; dat vocht verdwijnt dus bijna allemaal weer in het vlees terwijl het al zo mals was. Kortom Pauline, recept helemaal top maar kokkies houdt uw thermometer goed in de gaten

  Beantwoorden
 • Rianne Kuster
  19 juli 2017 om 14:53

  Hoi, ik wilde het recept gaan maken, maar heb me in de winkel vergist en heb dikke varkens rib gekocht ipv varkensnek. ( lag er blijkbaar naast) kan ik dit recept nog wel maken.?

  Beantwoorden
 • Riny
  2 juli 2017 om 20:15

  Gisteren gegeten met de barbecue saus en de coke slag. Het was heerlijk!!! Zeker voor herhaling vatbaar

  Beantwoorden
 • Sharon
  29 mei 2017 om 19:32

  Klinkt lekker! Zou dit recept ook in de slow cooker (crockpot) kunnen? Zo ja, enig idee wat ik dan zou kunnen aanhouden?

  Beantwoorden
 • Pauline
  30 mei 2017 om 09:50

  Yes dat kan zeker. Qua tijd denk ik eigenlijk hetzelfde, maar ik heb er geen ervaring mee. Ik zou het gewoon goed in de gaten houden.

  Beantwoorden
 • AM
  23 december 2016 om 11:14

  Ik ga het voor kerst ook proberen. Ik was aan het opzoeken hoeveel kg ik nodig heb per persoon maar zoals ik het een en ander teruglees in de reacties heb ik dus 2 tot 2.5kg nodig voor ca.8 man. In de beschrijving staat 2.5kg voor 8-10broodjes, dit zal dan wel een typfout zijn en gezien de foto zal dat nooit 250g zijn wat op dat broodje ligt !? Als het echt zo lekker is dan eten mijn gasten meer weg dan dat ene broodje namelijk ;) Fijne feestdagen allen!

  Beantwoorden
 • Nico de Haan
  3 december 2016 om 18:10

  Jammer dat ik geen foto van het resultaat kan plaatsen maar het was echt heel erg lekker :)

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10154693509098830&set=a.107282058829.92791.736308829&type=3&theater

  Beantwoorden
 • Pauline
  5 december 2016 om 13:36

  Oh dat ziet er super uit zeg.

  Beantwoorden
 • Nico de Haan
  3 december 2016 om 09:32

  Ga het vandaag ook proberen. Heb wel de BBQ sauce eigen "gemaakt" op basis van bovenstaande. Heb bv gezeefde tomaten gebruikt ipv Ketchup. Verder 1 teen knoflook en wat meer bruine bastaardsuiker toegevoegd :)

  Nadat de procureur gaar is zal ik hem nog een uurtje afroken in de rookoven buiten... ben heel nieuwsgierig.

  Groetjes,
  Nico

  Beantwoorden
 • Corry Kuijer
  31 oktober 2016 om 00:11

  Ik wil je even laten weten dat jouw recept super is. Heb het in september gemaakt voor een familie uitje voor ong. 75 personen. Veel werk maar ook veel komplimenten. Ik heb ruim 12 kilo vlees gebruikt. In de oven klaargemaakt en de volgende dag op de bbq warm gemaakt. Heb echt eer gehad van mijn werk dankzij jouw recept. Ik heb het nadien nog twee maal gemaakt (maar dan maar 2 kg) en er lekker rode kool bij gegeten. BEDANKT!!!

  Beantwoorden
 • Annika
  1 november 2016 om 13:57

  Ah wat goed om te horen dat het een succes was!

  Beantwoorden
 • Jos van der Wagt
  11 april 2017 om 08:20

  Hallo Mag ik vragen hoe je de pulledpork hebt opgewarmd Gr Jos van der Wagt

  Beantwoorden
 • Dimitri Mens
  23 oktober 2016 om 15:30

  Hoi Pauline en andere medekokers,

  Misschien een extra tip, doe de ovenschaal met vlees erin afgedekt in een fleecedeken of deken voor een uurtje na het slowcooken...... hierdoor blijft het vocht beter in het vlees en wordt het vlees nog malser....verder een geweldig recept !!!

  Beantwoorden
 • Hay
  18 oktober 2016 om 09:55

  Ik wil dit voor 18 personen maken. Hoeveel heb ik nodig en hoelang moet dit dan in de oven?

  Beantwoorden
 • Annika
  19 oktober 2016 om 10:28

  Dan zou ik de hoeveelheden verdubbelen. Ik weet niet hoe groot je oven is, maar ik denk dat je het in twee keer moet maken dan.

  Beantwoorden
 • Petra
  17 oktober 2016 om 07:30

  Er staat voorverwarmen met 100 graden hetelucht. Maar later in het recept staat 120c. Wat is de betekenis van die 100c voorverwarmen en gebruik je nu wel of niet de hetelucht?

  Beantwoorden
 • Nico de Haan
  3 december 2016 om 09:38

  Cook to core en slow cooking is mijn advies. 100 is denk ik beter want dat gaat langzamer dan met 120c :) Als aan het einde het vlees maar makkelijk uiteen valt en heel belangrijk... de kerntemperatuur moet in het midden van het dikste stuk 88 graden aangetikt hebben.

  Zodra dat het geval is, is het veilig om te consumeren. Het heeft geen zin om het heter te maken of lang op 88c te houden. Daar wordt de boel alleen maar droger van. Verder heeft het geen toegevoegde waarde want doder dan dood kunnen bacteriën niet zijn ;)

  Beantwoorden
 • Cindy
  14 oktober 2016 om 08:18

  Kan je dit gerecht ook maken in een ovenschaal? En is er ook een kant en klare bbq saus die je die gebruiken of niet? Ik ben van het luie koken hahaha

  Beantwoorden
 • Nico de Haan
  3 december 2016 om 09:34

  Ovenschaal lukt vast ook wel hoor. Als je er geen deksel bij hebt gebruik je gewoon aluminium folie.

  Iedere BBQ sauce is te gebruiken. De meeste zijn op basis van tomaat en suiker dus dat komt zeker goed.

  Beantwoorden
 • Katja
  2 oktober 2016 om 19:15

  Het was goddelijk!!!

  Beantwoorden
 • debusschere sofie
  12 september 2016 om 11:36

  ik zou graag zondag pulled pork serveren aan zo'n 16 gasten ik heb een stuk van om en bij de 3 kilo.
  Graag had ik geweten of ik hier iets op voorhand kan voor doen?
  Anders moet ik de zaterdagavond dit in mijn oven steken op zo'n 120 graden voor een uur of 10?
  Dan zal dit zeker lekker zacht zijn denk ik maar vind ik ook wel een beetje riskant.om mijn oven 's nachts te laten aanstaan.
  Heeft u anders enige suggestie hoe ik dit mss anders kan aanpakken?
  De zondag komen mijn gasten rond de middag dus is niet echt mogelijk om maar 's morgens om 8u in mijn oven te doen want dan zal dit niet klaar zijn volgens mij.

  Beantwoorden
 • Pauline
  14 september 2016 om 11:49

  Je kunt het wel van tevoren maken. En als je gasten er zijn kort verwarmen in wat extra bbq saus :)

  Beantwoorden
 • Esther
  23 augustus 2016 om 10:52

  Hoi Pauline,

  Ik ben je recept aan het maken, (spannend) :)

  Maar ik heb een stuk procureur van 1,5 kilo. Zou jij mij kunnen vertellen hoelang en op welke temperatuur ik de procureur in de oven moet doen?

  Groetjes, Esther

  Beantwoorden
 • Monique Molenaar
  3 augustus 2016 om 18:15

  Afgelopen weekeinde een groot stuk procureur in de oven gedaan, met thermometer. Het recept gevolg pd inclusief de saus en de coleslaw. Het was verrukkelijk!

  Beantwoorden
 • Lemco
  3 augustus 2016 om 00:38

  Wij hebben Pulled Pork, voor de 2e keer gemaakt en m'n buurman zelfs 3 keer. En ook alle 3 keren waren goed gelukt. Als wij Pulled pork maken dan doen we dat op de BBQ. Eerst de dag van te in rubben met een dry rub, vervolgens 24 uur in de koelkast. Dit kin je afdekken met vershoud-folie of je laat jet slager het vacumeren. Daarna hebben we nog een pan met water gevuld om rookhoutsnippers een hele nacht in de pan met water te weken. Je kunt ook rookhout chunks gebruiken. De dag daarna leggen we de verkensnek in een vleeshouder. En vullen we de smokersbox met doorwerkte hoitsnippers, op die manier geven we het vlees een subtiele rooksmaak mee. Als de BBQ op een goede temperatuur is rond de 100'C kan het vlees erop en vervolgens de eerste 2 uren wat rookhout toevoegen. En vervolgend met een kerntermometer in het vlees steken totdat het 90'C heeft bereikt. Dit proces duurt 6 a 7 uur afhankelijk van de groote van het vlees. Maar de echte diehard bereid Pulled Pork op een rook BBQ, en dan kan het de bereiding zo ineens 20 uur duren. Maar dan heb je ook een geweldig resultaat geboekt.

  Beantwoorden
 • Monique Molenaar
  31 juli 2016 om 20:29

  Vandaag de pulled pork gemaakt in de oven met de bbq saus en de cole slaw. Het was een heel groot succes! Een rcept om te onthouden en te delen! ik vond het spannend, maar dat was het niet!

  Beantwoorden
 • Pauline
  1 augustus 2016 om 13:45

  Wat leuk, fijn dat het gelukt is :)

  Beantwoorden

Reactie plaatsen