
Chicken parmigiana
Chicken parmigiana is zo’n gerecht waar je iedereen blij mee maakt. Krokant gepaneerde kip, romige gesmolten mozzarella en een volle tomatensaus – klinkt als comfort food op z’n best, toch?
Chicken parmigiana: comfort food op z'n best
No worries: dit recept is niet moeilijk en de oven doet het meeste werk voor je. Terwijl de tomatensaus langzaam gaart, paneer je de kip en bak je die goudbruin. Vervolgens schuif je alles bij elkaar in de ovenschaal, laat de kaas er lekker over smelten en voilà: een smaakvol gerecht waar je nauwelijks je best voor hoeft te doen.
Dit gerecht is trouwens heerlijk met een bord pasta of een frisse salade, maar je kunt het ook op een knapperig broodje serveren – zoals de Amerikanen vaak doen. Perfect als doordeweekse maaltijd, maar ook een hit als je gasten over de vloer hebt!


Vier 15 jaar smaakvolle recepten met ons jubileummagazine!
Deze heerlijke Chicken Parmigiana vind je in ons 15-jarig jubileum magazine! Bestel ‘m nu in de pre-order voor €12,99,- zonder verzendkosten (t/m 27 april) en ontdek dit en nog veel meer smakelijke recepten. Mis het niet!
Pre-order jouw exemplaar
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 st. kipfilet
- 800 gr tomaten cerises (uit blik (of andere tomaten uit blik))
- 2 teentjes knoflook
- 250 gr mozzarella
- 30 + 30 gr Parmezaan
- 2 eieren
- 50 gr bloem
- 50 gr panko
- 10 gr basilicum
- 2 + 1 tl oregano
- Chilipeper en zeezout
- Olijfolie
Lekker met
- Pasta
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht (of 200 graden boven- en onderwarmte).
Doe de tomaten in een grote ovenschaal. Pers de teentjes knoflook er bovenuit. Breng de tomaten op smaak met 1 tl oregano, chilipeper en zout en roer even om. Zet de schaal alvast in de oven terwijl je de kip bereid.
Zet 3 schaaltjes klaar: één met bloem, op smaak gebracht met 2 tl oregano, peper en royaal zout, één waarin je de eitjes losklopt en één met panko gemengd met 30 gr geraspte Parmezaan.
Leg de kipfilets tussen 2 stukjes vershoudfolie. Sla plat met een deegroller. Als je een hele dikke kipfilet hebt, kan je deze ook in de lengte halveren. Haal ze vervolgens door de bloem, dan door het ei en dan door de panko. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de kip aan weerszijden goudbruin en gaar.
Haal de tomaten uit de oven. Leg de kipfilets in de saus. Verdeel de mozzarella over de kipschnitzels. Voeg tenslotte de overgebleven geraspte Parmezaan toe. Zet de schaal nog even 5 minuten in de oven, zodat de mozzarella kan smelten.
Garneer met verse basilicum. Lekker met verse pasta.
Variatietips
- Liever vega? Vervang de kipfilet door gegrilde aubergineplakken of een dikke plak bloemkool.
- Extra kruidig? Voeg een snufje gerookt paprikapoeder of een beetje chilivlokken toe aan het paneermengsel.
- Geen panko in huis? Gebruik fijn verkruimelde croutons, paneermeel of fijngehakt oud brood voor een knapperige korst.


Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in