Franse uiensoep
Ohh, je kunt ons echt wakker maken voor een stevige Franse uiensoep. Uiteraard mét een grote kaascrouton! Het geheim van een goede uiensoep? De uien heel langzaam en lang bakken, zodat ze heerlijk gaan karameliseren. Dus even wat geduld hebben, maar geloof ons, deze soep is het meer dan waard.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 pers.
- 600 gr uien
- 1 teen knoflook (gehakt)
- 2 el bloem
- 1 ltr bouillon (bijv. rundvlees)
- 2 tl tijm
- Peper en zout
- 30 gr boter
Kaascrouton
- Stokbrood
- Geraspte belegen kaas
Zo maak je het
Pel de uien en snij ze in halve ringen. (stiekem kocht ik reeds gesneden uien, ssst niet verder vertellen).
Verhit de boter in een pan met dikke bodem (bijv. deze). Voeg de uien toe en bak ze nu langzaam aan. Het bakken van de uien duurt zeker 40 minuten. Roer ze tussentijds af en toe door. Het is niet erg als de bodem iets bruin wordt.
De uien zijn klaar als ze goudbruin van kleur zijn. Voeg nu de gehakte knoflook en de tijm toe en bak even kort mee.
Voeg nu de bloem toe. Meng het goed met de uien. Laat de bloem in ongeveer 5 minuten gaar worden.
Voeg dan de hete bouillon toe. Schraap lekker over de bodem van de pan. Dat komt alleen maar ten goede van de smaak van de uiensoep.
Laat de soep nog een minuut of 10 trekken. Breng de uiensoep verder op smaak met peper en zout.
De kaascrouton maken
Voor de kaascroutons verwarm je de oven voor op 220 graden. Snij een stokbrood in plakjes en beleg ze met de geraspte kaas.
Zet ze even 5 minuten bovenin de oven, totdat de kaas gesmolten is.
Leg de kaascrouton in de Franse uiensoep. Dat is het lekkerst.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.