Easy: Hartige Boerenkooltaart

Easy: Hartige Boerenkooltaart

Wist je dat je van boerenkool ook een hartige taart kunt maken? Ik ben helemaal into de boerenkool lately. Al was dat vroeger wel anders. Ik hou van groentes die zo veelzijdig zijn. Het maakt mij creatief, want met boerenkool kun je heel veel doen. Onlangs plaatste ik al een heerlijke salade van boerenkool, noodles met gewokte boerenkool en vandaag een vega boerenkooltaart. Yum!

Ik heb er geitenkaas opgedaan en dat smaakt echt heerlijk. Hou je niet van geitenkaas, dan zou ik een lekkere oude kaas gebruiken, die een beetje pittig van smaak is. Je kunt eventueel ook nog plakjes rookworst of gebakken spekjes toevoegen, maar ik heb hem lekker vega gehouden. Je kunt de quiche zowel warm als koud eten, althans ik vind dat lekker. Maar nu ben ik een beetje raar daarin, want ik vind koude pizza ook lekker. Just saying! Dus heb je een stukje over, gooi het niet weg, maar neem het de volgende dag mee naar je werk. Dat wordt smullen.

boerenkooltaart

Ingrediënten voor 4 personen
1 grote ui
1 teentje knoflook
2 rode paprika’s
250 gr gesneden boerenkool
7 plakjes hartige taart deeg
5 eieren
200 ml kookroom
75 gr geitenkaas
Handje paneermeel
Peper en zout
Olijfolie

Materialen
Springvorm 23 cm

Zo maak je het
Laat de plakjes hartige taartdeeg ontdooien. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. (hetelucht)

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een grote (wok)pan in iets olijfolie.

Snij de paprika in blokjes en bak deze kort mee.

Voeg tenslotte de boerenkool toe en bak dit net zolang totdat het slinkt. (een minuut of 8). Breng de boerenkool op smaak met peper en zout.

Vet een springvorm (23cm) in en bekleed de bodem met bakpapier. Bekleed de springvorm met het hartige taartdeeg. Prik er gaatjes in met een vork en verdeel een klein beetje paneermeel over de bodem. Dit voorkomt dat de bodem te vochtig wordt.

boerenkooltaart

Verdeel de boerenkool over de bodem.

Klop de eieren luchtig met de room en breng dit op smaak met peper en zout. Giet het mengsel op de boerenkool.

Verkruimel tenslotte de geitenkaas over de boerenkoolquiche.

Bak de boerenkooltaart in ongeveer 35 – 40 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

boerenkooltaart

Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

3.2 (20 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Boerenkool

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in