Noedelsoep met udon noodles

Noedelsoep met biefstuk en udon noodles

Deze noedelsoep met biefstuk en udon noodles is zo’n gerecht dat je in no-time op tafel hebt, maar waar je altijd hoge ogen mee scoort. Het is lekker verwarmend, vol smaak en ideaal voor doordeweeks. De inspiratie komt uit de Japanse keuken, met ingrediënten als dikke udon noodles, ingelegde gember en shoyu (sojasaus). Wat wij er zo fijn aan vinden, is dat je deze noedelsoep helemaal kunt opbouwen zoals je zelf wil.

Omdat de biefstuk heel dun gesneden is, hoef je hem niet eerst te bakken. Dat is ook de truc: even in de hete bouillon en na twee minuutjes is hij perfect rosé. Zo blijft het vlees lekker sappig en voorkom je die grijze, taaie lapjes die je liever niet in je noedelsoep wil. Je kunt dit trouwens ook heel goed aan tafel doen, lekker interactief; net als bij een hotpot.

KIKKOMAN Ramen soup base shoyu

Wij gebruiken voor de bouillon van deze noedelsoep de KIKKOMAN Ramen soup base shoyu. Daarmee heb je in een handomdraai de rijke, diepe smaak van een traditionele ramen-bouillon, maar dan zonder urenlang trekken. Eén lepel van deze geconcentreerde saus geeft meteen een mega umami boost. Ideaal als je weinig tijd hebt. Bovendien is dit product helemaal plantaardig en geschikt voor allerlei soorten noedels, dus laat je fantasie gerust de vrije loop.

Noedelsoep met udon noodles
Noedelsoep met udon noodles

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr biefstuk
  • 400 gr udon noedels (kant en klaar voorgekookt)
  • 150 gr gedopte, voorgekookte edamame boontjes
  • 100 gr julienne wortel
  • 4 bosui
  • 8 el KIKKOMAN Ramen soup base shoyu
  • 4 el ingelegde gember
  • 2 el krokante zeewier chips (te koop bij toko's en grote supermarkten)
  • 1 el sesamzaadjes
  • peper
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Hak de bosui in dunne ringetjes. Snijd de biefstuk in hele dunne plakjes. Hoe dunner, hoe beter, want deze gaar je maar heel kort in de bouillon.

    Tip: leg de biefstuk eerst 20 minuten in de vriezer zodat hij iets steviger wordt. Zo kun je hem makkelijker in flinterdunne plakjes snijden. Gebruik altijd een scherp koksmes voor het beste resultaat. Zorg wel dat het vlees op kamertemperatuur is voordat je het later in de kommen doet.

  2. Breng 1 liter water met de KIKKOMAN Ramen soup base shoyu in een soeppan langzaam aan de kook. Kruid met peper. Proef het mengsel: als het te zout is, voeg wat meer water toe. Vind je het niet sterk genoeg van smaak, voeg dan meer soup base toe.

  3. Voeg de kant-en-klare udon noedels en edamame boontjes toe en kook circa 2-3 minuten tot beetgaar.

  4. Verdeel de noedels, edamame en biefstuk over diepe kommen. Schenk de bouillon erover; zorg dat deze echt goed heet is (net van de kook af). Leg bovenop de julienne wortel, bosui en wat ingelegde gember. De biefstuk gaart in een paar minuten in de hete bouillon.

  5. Strooi het krokante zeewier en sesamzaadjes over de noedelsoep als topping. Serveer direct.

Variatietips

  • Liever een wat pittigere noedelsoep? Voeg een lepeltje sambal of chili-olie toe aan de bouillon.
  • Kun je geen kant en klaar voorgekookte udon noodles vinden? Je kunt ook andere noedels, zoals eiernoedels of rijstnoedels gebruiken. Let op: deze moeten vaak wel wat langer koken.
  • Een paar druppels sesamolie in de bouillon of als topping maakt het gerecht helemaal af.
Noedelsoep met udon noodles
Noedelsoep met udon noodles

Dit bericht is in samenwerking met KIKKOMAN. Lees hier onze disclaimer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (16 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

 

Stuur me de recepten