Menu

Stoofpotje van rundvlees met balsamico

Had ik jullie mijn grap van kerst al verteld? Mijn vader is het type, wat de boer niet kent eet hij niet. Ik wilde graag een stoofpotje van hert maken voor kerst, maar ik wist dat als ik dit van tevoren ging vertellen, hij het niet wilde eten. Dus ik heb gewoon gezegd dat het een stoofpotje van rund was. De grap was, hij vond het heerlijk. Hij zegt dat hij wel door had dat het geen rund was, maar ik betwijfel dat sterk. Haha Ik had er de hele dag lol om.

Dit stoofpotje is wel gemaakt van rundvlees en balsamico azijn. Dat is super lekker in combinatie met vlees. Door het zure van de azijn wordt het vlees lekker zacht en mals. In dit geval had ik nog 2 portobello’s liggen die op moesten, dus die heb ik eraan toegevoegd. Heb je die niet, dan kun je ook gewoon kastanjechampignons gebruiken. Laat het lekker langzaam stoven, dan krijg je het beste resultaat. Geniet ervan!

stoofpotje

Ingrediënten voor 4 personen
800 gr runderlappen
100 gr sjalotjes (ik had hele kleintjes)
2 portobello’s
2 teentjes knoflook
90 ml balsamico azijn
300 ml runderbouillon
2 blaadjes laurier
Peper en zout

Zo maak je het
Snij de runderlappen in stukjes van ongeveer 3 x 3 cm en breng ze op smaak met peper en zout.

Bak het rundvlees rondom aan in een grote braadpan met wat olijfolie.

Pel de sjalotjes en hak de knoflook fijn. Voeg dit bij het vlees en bak het kort mee.

Snij de portobello’s in stukjes en voeg deze bij het rundvlees

Voeg nu de balsamico en de runderbouilon toe.

Meng het even door elkaar en leg de laurier op het vlees.

Zet het deksel op de pan en laat het stoofpotje ongeveer 3 uur zachtjes garen op een laag vuur. Roer het tussentijd even om.

Wil je de saus iets indikken voeg dan een maïzenapapje toe. Dat maak je van 1 tl maïzena gemengd met een klein scheutje water. Meng het op een vuur met een garde door de saus, hierdoor zal de jus indikken.

Serveer het stoofvlees met dikke frieten of puree.

Smullen!

stoofpotje

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

37 reacties

  • Thea Pompen
    15 maart 2019 om 21:31

    Ik ga zeker wat uitproberen van deze recepten.

  • Femke
    20 oktober 2016 om 21:13

    Super gerecht..
    Vd week kwamen mijn ouders eten en dit gerecht gemaakt.. voor herhaling vatbaar! Ga snel verder kijken voor nog.meer leuke recepties!

    Groetjes femke

  • Judith van leeuwen
    27 juni 2016 om 19:27

    Heeeerlijk!
    Dank voor je recept.

    Ik heb t geheel wel 5 uur laten sudderen,
    Echt heel lekker!

    Groet Judith

  • Annika
    29 januari 2016 om 13:18

    Oeps, dat klopt inderdaad niet. Ik heb het even aangepast ;)

  • Syrin
    28 januari 2016 om 17:14

    'Zet de pan op de deksel'? Haha! Ik neem aan dat dit een foutje is. ;-) Het gerecht lijkt mij lekker, ik ga dit op m'n lijstje zetten! Dankjewel Pauline, voor je lekkere gerechten! :-)

  • Ymkje Kuipers
    8 januari 2016 om 16:03

    Leuk recept. Ik probeer het met natuurvlees van de Schotse Hooglander.

  • Annika
    23 december 2015 om 09:26

    Ik zou dan tussendoor wat water er aan toevoegen!

  • Jeanine de Vos
    22 december 2015 om 18:24

    Ik wil dit recept graag voor Kerst maken en heb het vanmiddag uitgeprobeerd maar na 2 uur was de saus al helemaal verdampt. Ik had wel de deksel op de braadpan. Weet jij hoe ik dit probleem kan verhelpen? Alvast bedankt.

  • Pauline
    14 december 2015 om 15:07

    Ja dat doe ik meestal inderdaad.

  • Sandra
    14 december 2015 om 13:50

    Zet de pan op de deksel en laat het stoofpotje ongeveer 3 uur zachtjes garen op een laag vuur. Roer het tussentijd even om.

    wordt hiermee met deksel iets open bedoeld?
    hoor het graag :)

  • Marloes
    7 december 2015 om 10:51

    Dit is recept is echt een aanrader. Heb het al een paar keer gemaakt. Het hele gezin geniet ervan!

  • karen klein
    17 september 2015 om 14:22

    een vraagje, is het niet beter om de champignons of portobello's aan het eind toe te voegen ipv direct, koken/sudderen ze dan niet kapot?

  • Pauline
    17 augustus 2015 om 23:07

    De laatste :)

  • Carola
    17 augustus 2015 om 22:07

    Een vraagje,
    Witte of bruine balsamicoazijn?

  • mieke velner
    1 augustus 2015 om 21:50

    Ik heb het stoofpotje gisteren gemaakt en vandaag gegeten. Was heerlijk, ik heb dikke rib ( zogeheten ' draadjesvlees' ) gebruikt en een wortel toegevoegd. Vlees is inderdaad heerlijk zacht !

  • Suzanne
    29 april 2015 om 19:45

    Ik heb dit net gemaakt, supermakkelijk en lekker!!

  • Irene de water
    6 april 2015 om 19:20

    Ik bereid dit soort stoofschotels altijd in een gietijzeren braadpan.

    Deze gaat dan een uur of drie de oven in op 150 graden. Voordeel van een gietijzeren pan is dat je rondom warmte hebt waardoor het vlees zachter wordt.

  • Sheila
    4 april 2015 om 18:53

    Nou meid, het was HEERLIJK !
    Lekker met aardappelpuree uit de oven, en wat boontjes.
    En toe, je citroen bavarois.
    Nu heerlijk uitbuiken op de bank.

  • Pauline
    4 april 2015 om 15:15

    Wat leuk zeg! Geniet ervan :)

  • Sheila
    4 april 2015 om 09:51

    Nou het staat op, laat je vanavond wel weten hoe het heeft gemaakt. ☺️
    Nu al 3 dagen jouw recepten gemaakt. Heerlijk.
    Pasta met garnalen, pasta met venkel (had nog nooit venkel gegeten) was echt heerlijk.

  • Silvia
    8 februari 2015 om 19:48

    Net gegeten en tjonge echt lekker!
    Gelukkig veel gemaakt en nog wat in de vriezer gedaan voor een snelle doordeweekse heerlijke maaltijd.
    Het lijkt wel een beetje op het Duitse Sauerbraten, maar dan nog veel lekkerder. Dank voor het recept!

  • Pauline
    5 februari 2015 om 15:27

    Ja dat kan ook. Ligt aan de concentratie, meestal hoeft het niet aangevuld te worden met water.

  • Fauve
    4 februari 2015 om 15:44

    Kan je ook vlees fond gebruikten? moet je dat aanlengen met water?

    alvast bedankt!

    groetjes,

    Fauve

  • Pauline
    4 februari 2015 om 11:58

    whoohoo, no thanks.

  • renee
    3 februari 2015 om 17:23

    Potjandikkie!! Wat een zalig recept! Vandaag gemaakt! Dankjewel!

  • Diana
    2 februari 2015 om 12:10

    hoi zus, wat leuk ik ga hem vanavond maken in oostenrijk !

  • Els
    31 januari 2015 om 20:13

    Heerlijk, helemaal met dit weer

  • Pauline
    28 januari 2015 om 21:52

    Ah wat lief!

  • Rina
    28 januari 2015 om 18:50

    Net klaar met eten! Wat is dit weer heerlijk, met spruitjes erbij, we hebben zitten smullen, het vlees wordt lekker zacht van de azijn denk ik, wederom een topper zoals al je recepten, ben toch zo blij met je

  • Eline
    28 januari 2015 om 12:16

    Ziet er echt heerlijk uit!

  • Karen van leeuwen
    28 januari 2015 om 11:20

    Klinkt heerlijk, ik ben dol op stoofpotjes. Mijn (beperkte) ervaring is dat sukadelappen malser en lekker worden dan runderlappen. Herken jij dit, Pauline?

  • Pauline
    27 januari 2015 om 12:45

    Jaa de dag later is hij nog beter :)

  • Sarah - Tasting Lifestyle
    27 januari 2015 om 12:04

    Wat een heerlijke combinatie! het water komt me in de mond... :-)

  • Corinne
    27 januari 2015 om 11:19

    Oh heerlijk. Ik ben dol op dit soort stoofpotjes. Jammergenoeg houden onze kids er niet van en daarom eten we het eigenlijk veel te weinig. Binnenkort toch maar eens maken.

  • Corien
    27 januari 2015 om 10:12

    Heerlijk! Ik maak 'm regelmatig en iedereen vindt het lekker. Jekunt 'm ook s'avonds al maken terwijl je toch staat te koken,dan kan het lekker sudderen tot je naar bed gaat. Zitten de smaken er goed in en is de stoofpot eigenlijk nog lekkerder. Als variant doe ik er nog wel eens een scheutje HP sauce bij. Ook erg lekker of een flinke lepel appelstroop...

  • Ellen
    27 januari 2015 om 09:23

    Klinkt heerlijk! Ikhem meestal 's avonds niet de tijd of het geduld om een echte vleesstoof te maken, maar voor een speciale gelegenheid lijkt het me heerlijk!

  • yvonne
    27 januari 2015 om 08:34

    Goedemorgen,
    wat een mooie toevoeging die balsamico.ga ik zeker uitproberen.
    wanneer komt je nieuw boek?ben bijna jarig en dan heb ik wat concreets te vragen.
    yvonne

Reactie plaatsen