stoofpotje

Stoofpotje van rundvlees met balsamico

Had ik jullie mijn grap van kerst al verteld? Mijn vader is het type, wat de boer niet kent eet hij niet. Ik wilde graag een stoofpotje van hert maken voor kerst, maar ik wist dat als ik dit van tevoren ging vertellen, hij het niet wilde eten. Dus ik heb gewoon gezegd dat het een stoofpotje van rund was. De grap was, hij vond het heerlijk. Hij zegt dat hij wel door had dat het geen rund was, maar ik betwijfel dat sterk. Haha Ik had er de hele dag lol om.

Dit stoofpotje is wel gemaakt van rundvlees en balsamico azijn. Dat is super lekker in combinatie met vlees. Door het zure van de azijn wordt het vlees lekker zacht en mals. In dit geval had ik nog 2 portobello’s liggen die op moesten, dus die heb ik eraan toegevoegd. Heb je die niet, dan kun je ook gewoon kastanjechampignons gebruiken. Laat het lekker langzaam stoven, dan krijg je het beste resultaat. Geniet ervan!

stoofpotje

Ingrediënten voor 4 personen
800 gr runderlappen
100 gr sjalotjes (ik had hele kleintjes)
2 portobello’s
2 teentjes knoflook
90 ml balsamico azijn
300 ml runderbouillon
2 blaadjes laurier
Peper en zout

Zo maak je het
Snij de runderlappen in stukjes van ongeveer 3 x 3 cm en breng ze op smaak met peper en zout.

Bak het rundvlees rondom aan in een grote braadpan met wat olijfolie.

Pel de sjalotjes en hak de knoflook fijn. Voeg dit bij het vlees en bak het kort mee.

Snij de portobello’s in stukjes en voeg deze bij het rundvlees

Voeg nu de balsamico en de runderbouilon toe.

Meng het even door elkaar en leg de laurier op het vlees.

Zet het deksel op de pan en laat het stoofpotje ongeveer 3 uur zachtjes garen op een laag vuur. Roer het tussentijd even om.

Wil je de saus iets indikken voeg dan een maïzenapapje toe. Dat maak je van 1 tl maïzena gemengd met een klein scheutje water. Meng het op een vuur met een garde door de saus, hierdoor zal de jus indikken.

Serveer het stoofvlees met dikke frieten of puree.

Smullen!

stoofpotje

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (10 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.