Menu

Starbucks Red Berry & Banana Yoghurt Frappuccino

Starbucks heeft onlangs 2 nieuwe frappuccino’s op de markt gebracht. Deze yoghurt frappuccino’s zijn zoals de naam al zegt op basis van yoghurt. In Spanje proefde ik al de banana yoghurt frappuccino en onlangs moest de red berry versie er ook aan geloven. Ik was in Amsterdam, het was warm en ik had zin in iets fris. En dan is zo’n yoghurt frappu wel heel lekker.

yoghurt frappuccino 1

Ik doe altijd mijn best om goede recepten te ontfutselen. Bij Starbucks doen ze daar nogal moeilijk over. Maar gelukkig kan ik zelf ook wel wat. Al eerder maakte ik de coffee frappuccino en nu was de banana & red berry yoghurt frappuccino aan de beurt. Eigenlijk is het gewoon een smoothie met veel ijs. Ik heb een iets gezondere versie gemaakt. Heb je zin om uit te pakken, gebruik dan gecondenseerde melk in plaats van honing. Stiekem is dat het lekkerste.

Ik maakte deze frappu’s in mijn Magimix Blender. Daar kunnen jullie aanstaande donderdag de review over lezen. Ik kan je alvast verklappen dat het echt een topapparaat is. Binnen een handomdraai maalt hij ijsklontjes fijn. Ideaal dus als je net zo dol bent als ik op de frappuccino’s van Starbucks.

Starbucks Banana Yoghurt Frappuccino
starbucks yoghurt frappuccino

Blend 1 banaan met 100 ml volle yoghurt, een scheutje honing of gecondenseerde melk en een flinke hand ijsklontjes tot een gladde massa. Drink hem meteen op.

Starbucks Red Berry Yoghurt Frappuccino
starbucks yoghurt frappuccino
Blend 1 hand rood fruit (bramen, blauwe bessen, aardbeien) met 100 ml volle yoghurt, een scheutje honing of gecondenseerde melk en een flinke hand ijsklontjes tot een gladde massa. Drink hem meteen op.

starbucks yoghurt frappuccino

O nog even een tip. Gecondenseerde melk koop je in de supermarkt. Het zit in een blikje en vaak staat het bij de koffiemelk. Het is heerlijk zoet en heeft een karamelachtige smaak.

Om het Voedselzandloper proof te maken, moet je de honing weglaten en plantaardige yoghurt gebruiken.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

12 reacties

 • Eric
  26 mei 2016 om 18:03

  Net zo''n bananen frap. op bij Starbucks.
  Je kunt gewoon meekijken en zo de ingrediënten bekijken.
  Ze doen yoghurt in een blender samen met een pak waar bananenstroop oid inzit, dat zal wel groothandel zijn of iets van hunzelf. Dan een paar shots vanillesiroop en ijsblokjes.
  Dit blenden ze even en klaar is Klara! Lekker fris idd door de yoghurt.

 • Isa
  11 september 2015 om 16:55

  Lijkt me lekker?

 • Esmée
  13 september 2014 om 13:38

  Yummy! Ik ben super blij met dit soort recepten! Ik vind de producten van de Starbucks erg lekker maar door de prijs kom ik er niet zo vaak. Die met banaan ga ik zeker proberen! X

 • Isa
  10 september 2014 om 22:34

  Ik dacht: voedselzandloper? Wat is dat nou weer. Als je in het buitenland woont, krijg je niet alle nieuwtjes mee, dus even gegoogled en kwam op de site van het voedingsbureau terecht.

 • Eline
  10 september 2014 om 21:19

  haha ik probeer ook altijd recepten te ontfutselen als ik iets heel lekker vond!

 • Elsbet | La Vie Pure
  10 september 2014 om 16:15

  Oh, ziet er heel lekker uit!

 • Pauline
  9 september 2014 om 23:02

  Oh jij bent snel :)

 • Femke
  9 september 2014 om 17:56

  Ik heb net de versie met banaan gemaakt en het is echt super lekker! Bedankt voor het delen van dit recept! :)

 • Sarah
  9 september 2014 om 11:46

  Yummy! Ga ik zeker een keertje proberen.

 • MySimplySpecial
  9 september 2014 om 09:38

  Fijne recepten!

 • Joyce
  9 september 2014 om 09:16

  Aaaah jammie! :)

 • Malou
  9 september 2014 om 07:31

  Oh jummie! Jammer dat ik geen blender heb.. Die staat nog wel hoog op mijn wishlist!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.