yoghurt-frappuccino

Starbucks Red Berry & Banana Yoghurt Frappuccino

Starbucks heeft onlangs 2 nieuwe frappuccino’s op de markt gebracht. Deze yoghurt frappuccino’s zijn zoals de naam al zegt op basis van yoghurt. In Spanje proefde ik al de banana yoghurt frappuccino en onlangs moest de red berry versie er ook aan geloven. Ik was in Amsterdam, het was warm en ik had zin in iets fris. En dan is zo’n yoghurt frappu wel heel lekker.

yoghurt frappuccino 1

Ik doe altijd mijn best om goede recepten te ontfutselen. Bij Starbucks doen ze daar nogal moeilijk over. Maar gelukkig kan ik zelf ook wel wat. Al eerder maakte ik de coffee frappuccino en nu was de banana & red berry yoghurt frappuccino aan de beurt. Eigenlijk is het gewoon een smoothie met veel ijs. Ik heb een iets gezondere versie gemaakt. Heb je zin om uit te pakken, gebruik dan gecondenseerde melk in plaats van honing. Stiekem is dat het lekkerste.

Ik maakte deze frappu’s in mijn Magimix Blender. Daar kunnen jullie aanstaande donderdag de review over lezen. Ik kan je alvast verklappen dat het echt een topapparaat is. Binnen een handomdraai maalt hij ijsklontjes fijn. Ideaal dus als je net zo dol bent als ik op de frappuccino’s van Starbucks.

Starbucks Banana Yoghurt Frappuccino
starbucks yoghurt frappuccino

Blend 1 banaan met 100 ml volle yoghurt, een scheutje honing of gecondenseerde melk en een flinke hand ijsklontjes tot een gladde massa. Drink hem meteen op.

Starbucks Red Berry Yoghurt Frappuccino
starbucks yoghurt frappuccino
Blend 1 hand rood fruit (bramen, blauwe bessen, aardbeien) met 100 ml volle yoghurt, een scheutje honing of gecondenseerde melk en een flinke hand ijsklontjes tot een gladde massa. Drink hem meteen op.

starbucks yoghurt frappuccino

O nog even een tip. Gecondenseerde melk koop je in de supermarkt. Het zit in een blikje en vaak staat het bij de koffiemelk. Het is heerlijk zoet en heeft een karamelachtige smaak.

Om het Voedselzandloper proof te maken, moet je de honing weglaten en plantaardige yoghurt gebruiken.

Fresh & Easy: Pasta met muntpesto
25 food vragen aan Nina en Elise - Chicks love food
Bewaar
12 Comments
 • Eric

  26 mei 2016 at 18:03 Beantwoorden

  Net zo”n bananen frap. op bij Starbucks.\r\nJe kunt gewoon meekijken en zo de ingrediënten bekijken.\r\nZe doen yoghurt in een blender samen met een pak waar bananenstroop oid inzit, dat zal wel groothandel zijn of iets van hunzelf. Dan een paar shots vanillesiroop en ijsblokjes.\r\nDit blenden ze even en klaar is Klara! Lekker fris idd door de yoghurt.

 • Isa

  11 september 2015 at 16:55 Beantwoorden

  Lijkt me lekker?

 • Esmée

  13 september 2014 at 13:38 Beantwoorden

  Yummy! Ik ben super blij met dit soort recepten! Ik vind de producten van de Starbucks erg lekker maar door de prijs kom ik er niet zo vaak. Die met banaan ga ik zeker proberen! X

 • Isa

  10 september 2014 at 22:34 Beantwoorden

  Ik dacht: voedselzandloper? Wat is dat nou weer. Als je in het buitenland woont, krijg je niet alle nieuwtjes mee, dus even gegoogled en kwam op de site van het voedingsbureau terecht.

 • Eline

  10 september 2014 at 21:19 Beantwoorden

  haha ik probeer ook altijd recepten te ontfutselen als ik iets heel lekker vond!

 • Elsbet | La Vie Pure

  10 september 2014 at 16:15 Beantwoorden

  Oh, ziet er heel lekker uit!

 • Femke

  9 september 2014 at 17:56 Beantwoorden

  Ik heb net de versie met banaan gemaakt en het is echt super lekker! Bedankt voor het delen van dit recept! 🙂

 • Sarah

  9 september 2014 at 11:46 Beantwoorden

  Yummy! Ga ik zeker een keertje proberen.

 • MySimplySpecial

  9 september 2014 at 09:38 Beantwoorden

  Fijne recepten!

 • Joyce

  9 september 2014 at 09:16 Beantwoorden

  Aaaah jammie! 🙂

 • Malou

  9 september 2014 at 07:31 Beantwoorden

  Oh jummie! Jammer dat ik geen blender heb.. Die staat nog wel hoog op mijn wishlist!

Plaats een reactie