fbpx
Menu

5 x Oranje WK Hapjes

Ik hou niet van voetbal, de enige reden dat ik kijk, is het mannelijk schoon dat voorbij rent. Vooral Spanje is favoriet, ik heb een tijdje een crush gehad op Fernando Torres, maar dat is met het afscheren van zijn blonde lokken voorbij. Wat ik dan wel weer leuk vind, is WK hapjes maken voor schreeuwende voetbalfans, die in oranje geklede tenues veranderen in beesten achter een televisiescherm.

Natuurlijk is het het leukste om alleen oranje WK hapjes te maken. Nou is oranje best een lastige kleur, maar met een beetje fantasie komen deze WK hapjes aardig in de buurt. Wil je wat zoetigheid toevoegen, maak dan oranje soesjes of kleine taartje met mango of nectarines.

O trouwens, morgen speelt Nederland tegen Spanje, ben je nou ook niet zo’n voetbalfan, hou dan vooral mijn Facebookpagina in de gaten, je kunt wat leuks winnen.

Hummus met zongedroogde tomaat
oranje wk hapjesEen lekker healthy smeerseltje voor op een stokbroodje is hummus. Door de zongedroogde tomaatjes krijgt deze een mooi oranje kleurtje. Helemaal WK-proof dus.

Gehakt Spiralen
oranje wk hapjesLekker en hartig hapje met bladerdeeg en gehakt. Misschien niet knaloranje, maar het komt in de buurt, toch?

Mexicaanse Kipkluifjes
oranje wk hapjes
Wil je punten scoren?, maak dan deze Mexicaanse kipkluifjes. Echt man food! . Door de glaze met limoen en bruine suiker, zien ze er heerlijk, goudbruin en haast een beetje oranje uit.

Hartige Pizza Muffins
oranje wk hapjesDit is mijn persoonlijke favo, hartige pizzamuffins met salami en kaas. Ze zijn zowel warm als koud lekker. En je kunt ze ook invriezen, dus ook handig om vantevoren te maken.

Oranje WK-soepje
oranje wk hapjesEen soepje in een glaasje kan best lekker zijn. Je hoeft niet meteen kommen vol te schenken, maar gewoon een klein beetje is best een lekker hapje tussendoor. En natuurlijk is deze wortelsoep door zijn mooie kleur helemaal goedgekeurd.

Wat voor lekkere WK hapjes ga jij maken? Deel je ideeën vooral, dat vind ik super leuk!

 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

14 reacties

 • IsaFood
  14 juni 2014 om 19:52

  Ik heb een heerlijk oranje wk sorbet gemaakt.

  Beantwoorden
 • Dita
  12 juni 2014 om 21:22

  Leuke ideeen idd, ik heb ook helemaal niets met voetbal

  Beantwoorden
 • De Zuinige Student
  12 juni 2014 om 15:14

  Leuke ideetjes voor de hapjes.
  Ik houd niet van voetbal maar koken vind ik wel leuk!

  Beantwoorden
 • Pauline
  12 juni 2014 om 20:56

  Haha net als ik dus :)

  Beantwoorden
 • masja
  12 juni 2014 om 14:13

  Super leuk idee! Ik ga dit zeker uitproberen! \n\n

  Beantwoorden
 • Miranda
  12 juni 2014 om 12:56

  Leuk! Ik hou wel van voetbal tijdens het WK en ek, maar vind het ook leuk om in de keuken te staan en de hapjes te verzorgen haha!
  Ik vind vooral de bladerdeeghapjes tof!

  Beantwoorden
 • ILCITM
  12 juni 2014 om 11:15

  Vooral die gehakt spiralen zien er heerlijk uit. Krijg nu al trek!!

  Beantwoorden
 • Pauline
  12 juni 2014 om 20:58

  Wat een leuke blognaam, I love coffee in the morning to :)

  Beantwoorden
 • Sarah
  12 juni 2014 om 10:48

  Leuk artikel!

  Beantwoorden
 • MySimplySpecial
  12 juni 2014 om 10:35

  Ik heb eigenlijk helemaal niks met voetbal, maar van deze hapjes krijg ik wel trek!

  Beantwoorden
 • Pauline
  12 juni 2014 om 20:59

  Dat is het enige leuke aan voetbal, de hapjes :D

  Beantwoorden
 • Mirne
  12 juni 2014 om 09:38

  Leuk! van mij hoeft het allemaal niet echt oranje oranje te zijn, zolang het maar lekker is.

  Beantwoorden
 • Manon
  12 juni 2014 om 08:29

  Wat leuk zeg! Die gehaktspiraaltjes lijken me heel erg lekker! Die ga ik eens onthouden en maken als Nederland in de finale staat haha.

  Beantwoorden
 • Anniek
  12 juni 2014 om 07:10

  Hmm, lekkere ideeën heb je zeg! Nu mijn broer op kamers woont valt de voetbalgekte hier bij ons thuis wel mee, eigenlijk wel jammer. Maar dat is geen reden om de lekkere hapjes niet te maken vind ik ;) Die kipkluifjes en het soepje lijken me heerlijk!

  Beantwoorden

Reactie plaatsen