Wortelsoep met kokosmelk

Wortelsoep met kokosmelk

Dit is zo’n lekker gerecht: wortelsoep met kokosmelk. Ideaal om te serveren als voorgerecht tijdens een dinertje! Leuk voor tijdens een kerstdiner, maar eigenlijk kan deze soep het hele jaar door. Met dit wortelsoep recept steel jij zeker de show. Het fijne aan een soep is dat je het altijd al van tevoren kunt bereiden. Des te meer tijd heb je voor je gasten en is het zo opgediend. We maakten de wortelsoep met gember, rode peper en kokosmelk wat voor een lekkere Oosterse smaak zorgt. Door de laag kokosschuim lijkt het soepje net een cappuccino. Dus maken we er gewoon een wortelcappuccino van! Als deze wortelsoep met kokosmelk niet feestelijk klinkt?

Schud het blik met kokosmelk niet. Hierdoor blijft het kokoswater gescheiden en kun je de rest gebruiken voor een lekkere kokosroom!

Wortelsoep met kokosmelk

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr bospeen
  • 750 ml kippenbouillon
  • 1 stengel citroengras
  • 1 stukje verse gember (2 cm)
  • 1 ui
  • 1 knoflookteen
  • Halve rode peper
  • 1 limoen
  • 1 blik kokosmelk (400 gr)
  • 1 tl kerrie
  • 1 tl kurkuma (of verse kurkuma)
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Pel en snipper de ui en hak de knoflook in stukken. Fruit dit aan in wat olijfolie.

  2. Halveer de rode peper en verwijder de zaadlijsten, schil de gember. Hak de peper en de verse gember in stukjes en voeg dit bij de rest.

  3. Voeg de kerrie en de kurkuma toe en bak dit kort mee.

  4. Was de wortelen en schraap de buitenste laag er af met een mesje. Snijd ze in stukken en stop ze in de pan.

  5. Kneus de stengel citroengras en stop dit in de pan.

  6. Voeg de bouillon toe en breng het aan de kook. Laat de soep ongeveer 15 minuten koken.

  7. Verwijder het citroengras en voeg nu het sap van de limoen toe.

  8. Pureer de soep glad met een staafmixer.

  9. Zorg dat je het blik met kokosmelk niet schudt. Hierdoor blijft het kokoswater gescheiden en kun je de rest gebruiken voor een lekkere kokosroom! Voeg een paar eetlepels van het kokoswater toe en breng de soep verder op smaak met peper en zout. Bewaar de kokoscrème voor de garnering van de wortelsoep.

  10. Klop de resterende kokosroom op met een garde.

  11. Serveer de wortelsoep met kokosmelk in leuke glaasjes en voeg op het laatst een flinke lepel van de kokosroom toe.

Wortelsoep met kokosmelk

Tags

Makkelijke recepten Snelle recepten Wortel Aziatische recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Kerst Koningsdag Oud en nieuw Vegetarische recepten Herfst recepten Winter recepten Soepen Voorgerecht

Wat vind jij van dit recept?

4.5 (2 stemmen)

13 december 2013


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in