kvik keuken

Mijn nieuwe keuken

Een keuken helemaal zelf uitzoeken, from scratch, dat is toch de droom van iedere foodie. Bij mij werd die droom werkelijkheid bij de aankoop van onze nieuwbouwwoning. Al ruim voordat we überhaupt getekend hadden, zat ik al bij Kvik Cruqius aan tafel voor een ontwerp. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen toch?

Ik hou van Scandinavisch design en daardoor kwam ik al gauw bij Kvik uit. Kvik is vergelijkbaar met IKEA maar dan net een stapje beter. Zo hoef je hier niet in een magazijn al je elementen bij elkaar te zoeken en is er iemand die het hele proces van A-Z begeleidt en advies geeft waar nodig. Het assortiment is groot genoeg om een goede keuze te maken. Ook qua apparatuur zijn er verschillende ranges mogelijk, van budget tot high end of er tussenin wat ik heb gekozen.

Strak en wit moest het worden. Ik had een hoge en een lage kant in gedachten, maar daardoor werd de ruimte niet optimaal benut. Dus ging ik toch voor een hoekkeuken met een losstaand deel voor de apparatuur. Eigenlijk waren mijn wensen niet eens zo uitgebreid, een 5 pits gasfornuis een ruime koelkast en een oven en veel werkruimte. Dat werd later een dubbele oven, een koelkast van 2 m hoog en absurd veel werkruimte, ach ja waar het hart vol van is.

We hebben de keuken laten plaatsen door Hans en dat heeft hij perfect gedaan. Helemaal netjes afgewerkt. Kijk je mee naar mijn keuken.

kvik keuken

Mooi he? Ik ben er helemaal mee in mijn nopjes.

kvik keuken

We hebben gekozen voor een dun werkblad van composiet, hierdoor lijkt de ruimte groter. Zoals je ziet is de keuken greeploos en lopen de lijnen door, waardoor het een geheel wordt.

kvik keuken

Ik wilde heel graag een 5pits gasfornuis. Ik heb gekozen voor een moderne kookplaat van AEG waar de pannenliggers opliggen in plaats dat ze verzonken zijn. Rechts van het fornuis zit nog een inbouwvriezer met 3 lades.

moderne keuken

De vaatwasser zit mooi verscholen achter een zelfde deur. Hierdoor zie je hem niet. Alle apparatuur is van AEG.

moderne keuken

Yes, eindelijk ruimte voor al mijn kruidenpotjes. De bovenste lades zijn hier perfect voor. De kruidenpotjes zijn van IKEA en de leggers waar ze in liggen ook. Met krijtstift heb ik de inhoud erop geschreven.

moderne keuken

Lekker veel ruimte. Ik heb nu 9 lades, alleen afgewerkt met mat glazen zijkanten. De lades hebben een slow stop systeem, waardoor ze niet dicht kunnen knallen.

moderne keuken

Handig zo’n dubbel uitschuifrek voor mijn pannen. Ik heb trouwens gewoon simpele pannen van IKEA uit de 365+ serie, die heb ik al sinds mijn studententijd.

moderne keuken

Dit is de hoge kant van de keuken. Het is een blok van 1.80 breed.

moderne keuken

Dit is mijn trots, een mega koelkast van bijna 2 meter hoog. Onderin vind je de 0 graden zone, hierin blijft groente en fruit veel langer goed. Ik moet trouwens nodig boodschappen doen, de koelkast is bijna leeg.

moderne keuken

In het midden heb ik een dubbele oven. De onderste is een heteluchtoven en de bovenste is een combimagnetron. Super handig om een dubbele oven te hebben. Beide apparaten zijn van AEG.

moderne keuken

En links van de ovens heb ik nog een servieskast. Op termijn willen we nog een buffetkast kopen en dan heb ik deze ruimte vrij voor allerlei bakjes etc. Want je gelooft het bijna niet, maar alle kastjes zijn gevuld.

En wat vinden jullie ervan?

Wat vind jij van dit recept?

3.2 (10 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in