fbpx
Menu

Mijn nieuwe keuken

Een keuken helemaal zelf uitzoeken, from scratch, dat is toch de droom van iedere foodie. Bij mij werd die droom werkelijkheid bij de aankoop van onze nieuwbouwwoning. Al ruim voordat we überhaupt getekend hadden, zat ik al bij Kvik Cruqius aan tafel voor een ontwerp. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen toch?

Ik hou van Scandinavisch design en daardoor kwam ik al gauw bij Kvik uit. Kvik is vergelijkbaar met IKEA maar dan net een stapje beter. Zo hoef je hier niet in een magazijn al je elementen bij elkaar te zoeken en is er iemand die het hele proces van A-Z begeleidt en advies geeft waar nodig. Het assortiment is groot genoeg om een goede keuze te maken. Ook qua apparatuur zijn er verschillende ranges mogelijk, van budget tot high end of er tussenin wat ik heb gekozen.

Strak en wit moest het worden. Ik had een hoge en een lage kant in gedachten, maar daardoor werd de ruimte niet optimaal benut. Dus ging ik toch voor een hoekkeuken met een losstaand deel voor de apparatuur. Eigenlijk waren mijn wensen niet eens zo uitgebreid, een 5 pits gasfornuis een ruime koelkast en een oven en veel werkruimte. Dat werd later een dubbele oven, een koelkast van 2 m hoog en absurd veel werkruimte, ach ja waar het hart vol van is.

We hebben de keuken laten plaatsen door Hans en dat heeft hij perfect gedaan. Helemaal netjes afgewerkt. Kijk je mee naar mijn keuken.

kvik keuken

Mooi he? Ik ben er helemaal mee in mijn nopjes.

kvik keuken

We hebben gekozen voor een dun werkblad van composiet, hierdoor lijkt de ruimte groter. Zoals je ziet is de keuken greeploos en lopen de lijnen door, waardoor het een geheel wordt.

kvik keuken

Ik wilde heel graag een 5pits gasfornuis. Ik heb gekozen voor een moderne kookplaat van AEG waar de pannenliggers opliggen in plaats dat ze verzonken zijn. Rechts van het fornuis zit nog een inbouwvriezer met 3 lades.

moderne keuken

De vaatwasser zit mooi verscholen achter een zelfde deur. Hierdoor zie je hem niet. Alle apparatuur is van AEG.

moderne keuken

Yes, eindelijk ruimte voor al mijn kruidenpotjes. De bovenste lades zijn hier perfect voor. De kruidenpotjes zijn van IKEA en de leggers waar ze in liggen ook. Met krijtstift heb ik de inhoud erop geschreven.

moderne keuken

Lekker veel ruimte. Ik heb nu 9 lades, alleen afgewerkt met mat glazen zijkanten. De lades hebben een slow stop systeem, waardoor ze niet dicht kunnen knallen.

moderne keuken

Handig zo’n dubbel uitschuifrek voor mijn pannen. Ik heb trouwens gewoon simpele pannen van IKEA uit de 365+ serie, die heb ik al sinds mijn studententijd.

moderne keuken

Dit is de hoge kant van de keuken. Het is een blok van 1.80 breed.

moderne keuken

Dit is mijn trots, een mega koelkast van bijna 2 meter hoog. Onderin vind je de 0 graden zone, hierin blijft groente en fruit veel langer goed. Ik moet trouwens nodig boodschappen doen, de koelkast is bijna leeg.

moderne keuken

In het midden heb ik een dubbele oven. De onderste is een heteluchtoven en de bovenste is een combimagnetron. Super handig om een dubbele oven te hebben. Beide apparaten zijn van AEG.

moderne keuken

En links van de ovens heb ik nog een servieskast. Op termijn willen we nog een buffetkast kopen en dan heb ik deze ruimte vrij voor allerlei bakjes etc. Want je gelooft het bijna niet, maar alle kastjes zijn gevuld.

En wat vinden jullie ervan?

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

118 reacties

 • Leanne
  20 februari 2018 om 08:02

  Hoi Pauline, prachtige keuken!! Ik ben erg benieuwd hoe breed jouw keuken is? Zelf ook wat aan t tekenen en dat geeft dan een goed beeld!

  Beantwoorden
 • Wilma
  14 maart 2017 om 20:32

  Wat een te gekke keuken! Bevalt de keuken nog steeds? Ik ben namelijk ook op zoek naar een mooie keuken. Ik heb zitten denken om die ook bij KVIK aan te schaffen. Echter heb ik ook verschillende negatieve reacties gehoord...

  Beantwoorden
 • Annika
  15 maart 2017 om 10:00

  De keuken bevalt prima (weet ik van Pauline) ;)

  Beantwoorden
 • saar
  26 februari 2017 om 15:32

  Dag Pauline. Al enkele jaren oud, deze blog, maar in de zoektocht naar de perfecte keuken kom ik hier terecht. Ik zie dat je ook in je keuken parket hebt? Ben je tevreden hierover? Wij zijn erg aan het twijfelen om parket te leggen. Zeker met 2 kinderen hebben we wat schrik dat die snel vuil wordt en ook tijdens het koken durft er al eens iets op de grond vallen, of waterspetters... Hoe ervaar jij dat? Ons oog viel een tijdje geleden ook al op deze keuken bij kvik! :-) Mooi!

  Beantwoorden
 • Peter Franken
  16 februari 2017 om 14:59

  Hi Pauline, we zijn ondertussen al weer een tijdje verder en ik vroeg me af hoe het met de keuken gaat? Is alles nog naar wens? Geen problemen gehad? Alvast dank voor je reactie !

  Beantwoorden
 • Nunzia de Jong-Scordo
  23 december 2016 om 21:40

  Beste Pauline, Ik heb een vraagje, wij hebben zojuist een soorgelijke keuken gekocht maar twijfelen nog heel erg of we een mat of glanzend aanrechtblad zullen nemen. Is jouw composiet aanrechtblad mat of glanzend? Alvast hartelijk bedankt voor je reactie! Gr. Nunzia

  Beantwoorden
 • Pauline
  24 december 2016 om 12:22

  Die van mij is mat. Vind ik persoonlijk mooier. Maar je ziet er dus wel snel vlekken op.

  Beantwoorden
 • K. Vizee
  9 september 2016 om 10:17

  Prachtige keuken, Wij zijn nu ook zoekende en horen wat wisselden verhalen over Kvik, zeker over de montage. Aangezien je keuken nu 2,5 jaar staat, kun je aangeven of de kwaliteit nog steeds goed is? En wij zitten ook te denken aan AEG als apparatuur (zelfde gaspit...wat een mooi ding!!). Hoe tevreden ben je daar over? Dank je alvast, leuk om te lezen!

  Beantwoorden
 • Pauline
  12 september 2016 om 11:24

  Ik vind de kwaliteit echt prima. De gaspit bevalt ook nog steeds. Je moet er wel op letten dat je de pannen er goed op zet. Het is namelijk iets minder stabiel dan een normale pit. De apparatuur bevalt verder ook heel goed. Behalve de combi magnetron. Daar ben ik niet tevreden over. Hij is ingewikkeld in gebruik en zowel het magnetron als het oven gedeelte werken niet goed.

  Beantwoorden
 • Karin
  4 september 2016 om 19:45

  Dankje, matte deurtjes dus!
  Heb toch nog een vraag daarbij ;) Je hebt een composiet aanrechtblad, zo te lezen ben je daar erg tevreden over. Ziet er ook mooi strak uit! Weet je zo nog welke bladkleur je gekozen hebt?

  Beantwoorden
 • Pauline
  5 september 2016 om 15:31

  Dit is beach grey, maar ik heb er stiekem spijt van. Had liever een iets lichtere versie gehad.

  Beantwoorden
 • Regina Makadoero
  2 september 2016 om 22:49

  Beste Pauline,

  Mooie keuken!!! Even een vraagje. Heb je geen vriezer?

  Groet, Regina

  Beantwoorden
 • Pauline
  5 september 2016 om 15:34

  Zeker wel. Het rechtste kastje onder het fornuis is een vriezer met 3 lades.

  Beantwoorden
 • Karin
  1 september 2016 om 12:16

  Zijn de deurtjes glans of mat wit?

  Beantwoorden
 • Annika
  1 september 2016 om 13:29

  Ze zijn mat wit :)

  Beantwoorden
 • helga
  2 juli 2016 om 12:33

  dag pauline. wat een prachtige keuken. wat zijn de afmetingen van de keuken?
  en bevalt een kookplaat zonder opstaande randjes goed?

  mvg helga

  Beantwoorden
 • Pauline
  4 juli 2016 om 15:47

  Precies weet ik het niet maar iets van 2,8 breed en 5 meter lang. De kookplaat bevalt op zich goed. Alleen soms wiebelen de pannen wel een beetje. Als ik opnieuw zou kiezen zou ik voor een stevigere variant gaan.

  Beantwoorden
 • Karin
  1 maart 2016 om 21:24

  Echt een super mooie keuken.
  Ook de kleur wit is heel mooi.
  Kun je vertellen welke kleur wit je op de muren hebt?

  Beantwoorden
 • Pauline
  2 maart 2016 om 08:32

  Oh jee dat weet ik echt niet meer. Volgens mij was het RAL 9010, maar pin me er niet op vast :)

  Beantwoorden
 • Tirza
  8 november 2015 om 19:56

  Hoi Pauline,

  Door jouw artikel zijn wij afgelopen week ook bij Kvik geweest om te gaan kijken! :-) Hele mooie keuken!!
  Even een vraagje.. Wat zijn de afmetingen het hoekgedeelte? Ons huis moet nog gebouwd worden en we vinden het zo lastig om de ruimte in te schatten.

  Groetjes Tirza

  Beantwoorden
 • Esther
  27 december 2015 om 11:36

  Ik ben ook heel erg benieuwd....
  Gr, Esther

  Beantwoorden
 • Nathalie
  7 november 2015 om 16:53

  Hoi Pauline,

  Mooie keuken heb je bij Kvik gekocht, wat is de naam van het blad die erop zit? Erg mooi!

  Groetjes, Nathalie

  Beantwoorden
 • Polly
  4 november 2015 om 14:54

  Hoi Pauline, de mugcakes zijn top!
  Nog een gekke vraag, hoe houd je dde luxaflex schoon in je keuken;), ben van plan ook zoiets te gaan kopen...

  Beantwoorden
 • Pauline
  6 november 2015 om 10:46

  Haha ik heb daar zo'n apart swiffer achtig ding voor, gekocht bij de Action. Maar toegeven, ze worden heel snel vies. :(

  Beantwoorden
 • damaris dissels
  8 oktober 2015 om 17:28

  Hi Pauline, super mooie keuken. Wij gaan ook maar een kijkje nemen bij Kvik voor onze nieuwe keuken! Mag ik vragen waar jullie de vloer hebben gekocht en type hout? Bedankt alvast

  Groet,
  Damaris

  Beantwoorden
 • Stephanie
  5 mei 2015 om 20:33

  Hoi Pauline,

  Wij hebben ook zitten kijken naar de mano keuken (want dat is wat je hier hebt toch?). Nu hadden wij - toen we in de showroom stonden - het idee dat de koelkast wat moeilijk open ging, omdat je hierbij enkel horizontale "grepen" hebt i.p.v. verticaal. Hoe ervaar jij dit?

  Groetjes, Stephanie

  Beantwoorden
 • Bianca
  6 mei 2015 om 11:30

  Hi Stepahnie,

  Wij hebben in onze huidige keuken ook alleen een horizontale greep bovenaan de deur.
  Dit raad ik ten zeerste af. Nu na 4 jaar al is de deur uit zijn verband getrokken en sluit voor het oog niet netjes meer aan.

  Je kunt voor de koelkast beter een greep aan de zijkant van de deur hebben.

  @ Pauline,

  Mag ik zo brutaal zijn te vragen wat jij voor deze keuken hebt betaald? Wij zijn namelijk ook op zoek naar een soortgelijke keuken.

  Beantwoorden
 • Stephanie
  8 mei 2015 om 11:09

  Hoi Bianca, dankjewel voor je reactie. We hadden de vraag ook voorgelegd aan Kvik zelf. Zij geven aan dat ze de koelkastdeur expres dit jaar verlicht hebben ivm het moeilijk openen van de koelkast. Ze hebben dus wel over dit punt nagedacht. Wel fijn om te weten wat de daadwerkelijke gebruikerservaringen zijn met horizontale grepen :).

  Beantwoorden
 • Pauline
  6 mei 2015 om 13:03

  Het is inderdaad de Mano. Ik heb daar eigenlijk geen moeite mee. Ik ben nog steeds heel blij met deze keuken.

  Beantwoorden
 • Kirsten
  30 april 2015 om 15:09

  Hoi Pauline,

  Wij hebben ook een nieuwbouwhuis gekocht, de bouw is nog niet eens begonnen en ik zit al bij Kvik. hahaha! Waarom heb jij hem laten plaatsen door hans? Is dat beter of goedkoper? (misschien een beetje een brutale vraag maar ik ben erg benieuwd.) Is alles goed gegaan want ik zie niet altijd hele goede recensies...

  Gr. Kirsten

  Beantwoorden
 • Pauline
  2 mei 2015 om 11:18

  Haha wat grappig. Hans is bij ons gekomen via KVIK. Dus dat hebben we niet zelf geregeld. De keuken is overigens heel netjes geplaatst bij ons.

  Beantwoorden
 • Sam Davids
  8 april 2015 om 13:47

  Je keuken is heel mooi geworden! ik zie de Scandinavische stijl er echt in terugkomen. Ik vraag me inderdaad ook af hoe je, je muur schoon houdt.

  Beantwoorden
 • Pauline
  8 april 2015 om 14:16

  Het beste is om het meteen schoon te vegen met een nat doekje. Helaas zijn er toch wel wat koffiespetters die ik er niet meer af krijg, bummer!

  Beantwoorden
 • Manon
  7 april 2015 om 09:14

  Beste Pauline,

  Waarmee heb je geschreven op de kruidenpotjes van de IKEA?
  Heb ze namelijk ook gekocht en vind de witte letters zo leuk bij jou.

  groetjes Manon

  Beantwoorden
 • Pauline
  8 april 2015 om 14:20

  Met een krijtstift, die kan je o.a. bij Action kopen.

  Beantwoorden
 • Yvonne
  20 maart 2015 om 00:07

  Mooie keuken, wij zijn ook bezig en bijna klaar.
  Ik was vandaag bij IKEA en heb kleine dopjes gekocht voor de steun gaatjes in de kasten staat nog meer afgewerkt. Ik zie ze bij jou nog open. En voor die folie houders moet ik dus nog even terug, mooi zijn die. heb jij ook een stoom combi oven? Vandaag uitgeprobeerd, moet nog erg wennen. Er is niet veel wat recepten betreft, hopelijk via jou wat meer aan de weet komen.

  Beantwoorden
 • Stephanie
  3 januari 2015 om 12:37

  Hoi Pauline,

  Wij hebben ook een Mano keuken besteld. Als ik je foto's zie wordt onze keuze opnieuw bevestigd. Ik vind hem echt heel mooi. Wat ik me afvraag is of jij weet of de besteklade van Ikea past of heb je die wel van Kvik? Bij Kvik Breda konden ze me dit niet vertellen. Alvast bedankt voor je reactie.

  Groetjes,
  Stephanie

  Beantwoorden
 • Pauline
  3 januari 2015 om 20:36

  Ik heb zelf een besteklade van Kvik want de afmetingen bij IKEA zijn volgens mij anders.

  Beantwoorden

Reactie plaatsen