fbpx
Menu

Chocolade bananenbrood

Gotta love bananenbrood. Waarom heb ik dit niet eerder bedacht? Dit chocolade bananabread is eigenlijk gewoon een simpele upgrade van mijn healthy bananabread dat ik al eerder met jullie deelde. Chocola maakt alles beter en door toevoeging van cacao krijg je een heerlijke zachte, zoete chocoladecake dat je prima als verantwoord tussendoortje kunt eten. Let wel op de keuze van je chocolade daar zit soms suiker in. Op zich is de hoeveelheid zo klein dat het mij niet zoveel uit maakt, maar wil je echt suikervrij eten, vervang dan de chocolate chips voor rauwe cacao. Al zijn die wel een stuk minder lekker.

Mijn timing voor dit bananenbrood was alleen iets minder handig. Ik maakt hem vlak voor mijn detox, waardoor ik maar een stukje heb kunnen proeven. Ach ik heb Maurits er in ieder geval heel blij mee gemaakt, die heeft dat hele ding opgegeten. Kan hem geen ongelijk geven.

chocolade bananabread

Ingrediënten voor 1 bananenbrood van 23 cm
3 rijpe bananen
4 eieren
150 gr amandelmeel
50 gr cacao
2 tl bakpoeder
50 gr pure chocolade of rauwe cacao
50 gr gemengde noten
40 gr kokos
40 gr kokosolie
Snuf zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).

Pureer de bananen glad met een staafmixer in een kom. Ik maakte het in de Magimix, maar dat kan ook met een andere machine natuurlijk.

Voeg één voor één de eieren toe en klop ze  door het beslag.

Spatel het amandelmeel, de cacao, het bakpoeder en het zout door het beslag.

Hak de noten en de chocola in stukjes en spatel deze door het beslag.

Laat de kokosolie smelten in een pannetje en spatel dit met de kokos door het bananen beslag.

chocolade bananabread

Vet een cakevorm (23 cm) in met een bakspray en giet het mengsel in de vorm.

Bak het chocolade bananenbrood in ongeveer 45 minuten af in een voorverwarmde oven. De cake is gaar als een prikker er schoon en droog uit komt, als je deze in het midden van de cake steekt,

Laat het chocobrood iets afkoelen in de vorm en stort het dan op een taartrooster.

Luchtdicht verpakt, of verpakt in alumiunum folie kan je het bananenbrood ongeveer 5 dagen bewaren.

chocolade bananabread

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

127 reacties

  • Ingrid Dijkstra-Nijdam
    22 januari 2019 om 21:00

    Deze ga ik morgen maken. Nog wat bananen over die te rijp zijn. Lekker met chocolade

    Beantwoorden
  • Sandra
    14 januari 2019 om 17:58

    Waar kan ik het recept vinden op de app?

    Beantwoorden
  • Pauline
    21 januari 2019 om 15:36

    Bij gezonde tussendoortjes

    Beantwoorden
  • Fenneke
    13 januari 2019 om 17:38

    Heerlijk bananenbrood! Ik had wel de amandelmeel vervangen voor volkoren speltmeel. Hij is niet zoet, maar wel lekker qua structuur en smaak. Dit recept ga ik zeker nog eens maken.

    Beantwoorden
  • SandravT
    18 oktober 2018 om 17:47

    Ik blijf naar dit recept terugkeren. Toppertje!

    Beantwoorden
  • Margreet
    24 maart 2018 om 09:31

    Hoi, Dank voor t lekkere recept. Hij is alleen heel droog geworden. Bak eigenlijk altijd op de normale stand, maar nu hete lucht gebruikt. Kan het daardoor komen?

    Beantwoorden
  • Pauline
    26 maart 2018 om 15:18

    Nee dat denk ik niet. Misschien had je hem net iets eerder uit de oven moeten halen, de ene oven is de andere niet.

    Beantwoorden
  • Jill
    23 juli 2017 om 13:36

    Kan ik de kokosolie vervangen door iets anders van vet met dezelfde hoeveelheid?

    Beantwoorden
  • Pauline
    23 juli 2017 om 14:18

    Yes dat kan, je kan bijv. een scheutje zonnebloemolie gebruiken.

    Beantwoorden
  • Marja
    18 mei 2017 om 12:02

    Kan ik de eigen ook vervangen door nog egg? Mijn kind mag nl geen gluten melk ei en pinda's.

    Beantwoorden
  • Simone
    21 september 2016 om 21:51

    Mijn bananenbrood komt niet goed omhoog. Bakpoeder zit er gewoon in. Iemand tips?

    Beantwoorden
  • Pauline
    22 september 2016 om 13:38

    Ligt het niet aan de grootte van je vorm. Een kleinere vorm zorgt voor een hoger bananabread. Dit rijst sowieso wat minder dan een cake van bijvoorbeeld tarwebloem.

    Beantwoorden
  • Linda
    16 september 2016 om 09:47

    Kan ik de amandelmeel vervangen voor kastanjemeel?

    Beantwoorden
  • Annika
    16 september 2016 om 09:53

    Daar heb ik zelf geen ervaring mee, maar je zou het kunnen proberen.

    Beantwoorden
  • Pauline
    19 september 2016 om 13:42

    Ik heb daar zelf eigenlijk geen ervaring mee. Je kunt het proberen, lijkt mij dat het wel moet kunnen.

    Beantwoorden
  • Van Cleuvenbergen Petra
    6 juni 2016 om 12:30

    Redelijk goed gelukt, alleen kwam hij niet uit de vorm. Ik zou hem graag zoeter willen. Wat kan ik er bij doen?

    Beantwoorden
  • Pauline
    9 juni 2016 om 14:38

    Van alles. Honing, agavesiroop, kokosbloesemsuiker, dadenstroop, rijststroop, maple syrup of rietsuker. Net wat je in huis hebt.

    Beantwoorden
  • Rian
    28 februari 2016 om 15:43

    Is goed te maken en smaakt ook goed. Niet erg zoet, maar dat is juist wel lekker. Het is niet gelukt om hem 5 dagen te bewaren.

    Beantwoorden
  • Cynthia
    25 februari 2016 om 11:34

    Ik heb 'm gisteren gemaakt, maar vind ''m vrij bitter. Misschien teveel kokos voor mijn smaak. Heb je nog tips hiervoor?

    Beantwoorden
  • S.Visser
    19 oktober 2015 om 17:54

    Hij staat in de oven. Ik heb echter een paar raw dadels er door gemixt en een handvol raw rozijnen er doorheen gespateld + i.p.v. gemengde noten gewoon ongezouten walnoten erdoor gedaan. Wederom, maar weer bedankt voor het recept.

    Beantwoorden
  • Jasmijn
    22 juli 2015 om 15:45

    Hoi Pauline, Na de Chocolade bananabread die echt heerlijk is, heb ik heb zonet een Bosvruchten bread met chocolade stukjes gemaakt, Ben benieuwd hoe hij smaakt! Je website vind ik geweldig, ga zo door !!

    Beantwoorden
  • Michaela van Lith
    21 mei 2015 om 19:20

    Hij staat in de oven, maar vroeg me af of je hem ook in plakjes kunt invriezen? Manlief is niet zo gek op chocola en zoonlief niet op stukjes noot ;-), maar ik hou van beide :-p.

    Beantwoorden
  • Saskia
    30 april 2016 om 19:30

    Jahoor, invriezen kan gewoon!

    Beantwoorden
  • Sandra
    3 september 2016 om 14:17

    Ja dat kan prima. Doe ik altijd

    Beantwoorden
  • Rian
    19 mei 2015 om 08:29

    Hoi Pauline, kun je aangeven hoeveel kcal er ongeveer in 1 plakje zitten?
    Alvast bedankt.

    Beantwoorden
  • meike
    9 februari 2016 om 10:37

    Al antwoord gekregen? Ben ook erg benieuwd

    Beantwoorden
  • Annika
    9 februari 2016 om 11:14

    Nee, dat weet ik niet. Niet heel veel denk ik.

    Beantwoorden
  • Rian
    28 februari 2016 om 15:41

    Toevallig een naam genoot. Ik heb alle individuele onderdelen opgezocht en bij elkaar geteld naar gewicht dat er in de cake ging. Dat door het totale gewicht gedeeld en dan kom ik per 100 gr op deze waarde uit.
    Kcal 309,73
    Eiwit 9,99
    koolhydraten 10,74
    waarvan suiker 7,73
    vet 24,05
    waarvan verz 8,41
    voedingsvezel 5,47
    natrium 0,41
    Zelf haalde ik er zo'n 14 plakjes uit en weegt een plak zo'n 70 gr. Dus zou het rond de 215 - 220 Kcal per plak zijn. Ik vind vooral het aantal koolhydraten belangrijk.

    Beantwoorden
  • Sharon
    12 april 2015 om 18:47

    Is het 50 gram cacao en 50 gram rauwe cacao?

    Beantwoorden
  • Mijke
    7 april 2015 om 12:06

    Gisteravond gemaakt om deze week weer een verantwoorde snack te hebben. Een makkelijk recept met eindeloze variatie mogelijkheden! Bedankt weer voor de (basis)inspiratie.
    Ik heb gewone boter gebruikt, cacao nibs en nog cranberries toegevoegd. Suiker/honing vind ik niet nodig.

    Beantwoorden
  • lisa
    4 april 2015 om 15:43

    SUPER recept!
    Heb cacao nibs gebruikt ipv chocolade :)
    Ook heb ik de noten door de cake weggelaten, er zitten al veel amandelen in het meel en dat vult al enorm vind ik ^^

    Heb er ook nog stukjes verse dadels erdoor gedaan <3

    Beantwoorden
  • Anoeschka
    30 maart 2015 om 08:56

    Hoi Pauline,

    In dit recept ge bruik je naast de cacao ook een ei en kokosolie extra tov het "normale" bananenbrood. Is dat vanwege de chocoladeversie?

    Gr, Anoeschka

    Beantwoorden
  • Sylvia
    21 maart 2015 om 15:12

    Ik wissel wel eens af met rauwe cacao en pure chocolade (kan volgens jou recept). Maar er moet nog 50gr cacao gebruikt worden, dat is dan gewone cacao?

    Beantwoorden
  • Tatjana
    20 maart 2015 om 11:39

    Zojuist gemaakt! Smaakt heerlijk. Hier en daar en beetje droog, vooral aan de buitenkant en ik heb denk ik te weinig bak spray gebruikt in de vorm want hij zat helemaal vast

    Beantwoorden
  • Annemiek
    20 maart 2015 om 08:52

    Ziet er heerlijk uit..... Als je zegt 'rauwe cacao' zijn dat dan cacao nibs?

    Beantwoorden
  • Lucinda
    19 maart 2015 om 09:38

    Hoi Pauline,

    Ik ben echt groot fan en ik vind je kookboek echt geweldig, zo veel inspiratie en leuke en lekkere recepten.
    Ik ga morgen deze cake maken, lekker en gezond, kan niet beter!

    Groetjes,

    Lucinda

    Beantwoorden

Reactie plaatsen