Menu

Chocolade bananenbrood

Gotta love bananenbrood. Waarom heb ik dit niet eerder bedacht? Dit chocolade bananabread is eigenlijk gewoon een simpele upgrade van mijn healthy bananabread dat ik al eerder met jullie deelde. Chocola maakt alles beter en door toevoeging van cacao krijg je een heerlijke zachte, zoete chocoladecake dat je prima als verantwoord tussendoortje kunt eten. Let wel op de keuze van je chocolade daar zit soms suiker in. Op zich is de hoeveelheid zo klein dat het mij niet zoveel uit maakt, maar wil je echt suikervrij eten, vervang dan de chocolate chips voor rauwe cacao. Al zijn die wel een stuk minder lekker.

Mijn timing voor dit bananenbrood was alleen iets minder handig. Ik maakt hem vlak voor mijn detox, waardoor ik maar een stukje heb kunnen proeven. Ach ik heb Maurits er in ieder geval heel blij mee gemaakt, die heeft dat hele ding opgegeten. Kan hem geen ongelijk geven.

chocolade bananabread

Ingrediënten voor 1 bananenbrood van 23 cm
3 rijpe bananen
4 eieren
150 gr amandelmeel
50 gr cacao
2 tl bakpoeder
50 gr pure chocolade of rauwe cacao
50 gr gemengde noten
40 gr kokos
40 gr kokosolie
Snuf zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).

Pureer de bananen glad met een staafmixer in een kom. Ik maakte het in de Magimix, maar dat kan ook met een andere machine natuurlijk.

Voeg één voor één de eieren toe en klop ze  door het beslag.

Spatel het amandelmeel, de cacao, het bakpoeder en het zout door het beslag.

Hak de noten en de chocola in stukjes en spatel deze door het beslag.

Laat de kokosolie smelten in een pannetje en spatel dit met de kokos door het bananen beslag.

chocolade bananabread

Vet een cakevorm (23 cm) in met een bakspray en giet het mengsel in de vorm.

Bak het chocolade bananenbrood in ongeveer 45 minuten af in een voorverwarmde oven. De cake is gaar als een prikker er schoon en droog uit komt, als je deze in het midden van de cake steekt,

Laat het chocobrood iets afkoelen in de vorm en stort het dan op een taartrooster.

Luchtdicht verpakt, of verpakt in alumiunum folie kan je het bananenbrood ongeveer 5 dagen bewaren.

chocolade bananabread

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

129 reacties

  • Annika
    7 augustus 2019 om 13:10

    Ja dat zou kunnen, dat ze daardoor iets minder zoet zijn.

  • Miranda
    5 augustus 2019 om 12:52

    Heb er cacao ingedaan, maar hij is zo bitter geworden. Die poeder waar je normaal chocolademelk van maakt! Zag er overigens wel prachtig uit. De bananen waren trouwens niet overrijp, zou het daar aan kunnen liggen?

  • Ingrid Dijkstra-Nijdam
    22 januari 2019 om 21:00

    Deze ga ik morgen maken. Nog wat bananen over die te rijp zijn. Lekker met chocolade

  • Pauline
    21 januari 2019 om 15:36

    Bij gezonde tussendoortjes

  • Sandra
    14 januari 2019 om 17:58

    Waar kan ik het recept vinden op de app?

  • Fenneke
    13 januari 2019 om 17:38

    Heerlijk bananenbrood! Ik had wel de amandelmeel vervangen voor volkoren speltmeel. Hij is niet zoet, maar wel lekker qua structuur en smaak. Dit recept ga ik zeker nog eens maken.

  • SandravT
    18 oktober 2018 om 17:47

    Ik blijf naar dit recept terugkeren. Toppertje!

  • Pauline
    26 maart 2018 om 15:18

    Nee dat denk ik niet. Misschien had je hem net iets eerder uit de oven moeten halen, de ene oven is de andere niet.

  • Margreet
    24 maart 2018 om 09:31

    Hoi, Dank voor t lekkere recept. Hij is alleen heel droog geworden. Bak eigenlijk altijd op de normale stand, maar nu hete lucht gebruikt. Kan het daardoor komen?

  • Pauline
    23 juli 2017 om 14:18

    Yes dat kan, je kan bijv. een scheutje zonnebloemolie gebruiken.

  • Jill
    23 juli 2017 om 13:36

    Kan ik de kokosolie vervangen door iets anders van vet met dezelfde hoeveelheid?

  • Marja
    18 mei 2017 om 12:02

    Kan ik de eigen ook vervangen door nog egg? Mijn kind mag nl geen gluten melk ei en pinda's.

  • Pauline
    22 september 2016 om 13:38

    Ligt het niet aan de grootte van je vorm. Een kleinere vorm zorgt voor een hoger bananabread. Dit rijst sowieso wat minder dan een cake van bijvoorbeeld tarwebloem.

  • Simone
    21 september 2016 om 21:51

    Mijn bananenbrood komt niet goed omhoog. Bakpoeder zit er gewoon in. Iemand tips?

  • Pauline
    19 september 2016 om 13:42

    Ik heb daar zelf eigenlijk geen ervaring mee. Je kunt het proberen, lijkt mij dat het wel moet kunnen.

  • Annika
    16 september 2016 om 09:53

    Daar heb ik zelf geen ervaring mee, maar je zou het kunnen proberen.

  • Linda
    16 september 2016 om 09:47

    Kan ik de amandelmeel vervangen voor kastanjemeel?

  • Sandra
    3 september 2016 om 14:17

    Ja dat kan prima. Doe ik altijd

  • Pauline
    9 juni 2016 om 14:38

    Van alles. Honing, agavesiroop, kokosbloesemsuiker, dadenstroop, rijststroop, maple syrup of rietsuker. Net wat je in huis hebt.

  • Van Cleuvenbergen Petra
    6 juni 2016 om 12:30

    Redelijk goed gelukt, alleen kwam hij niet uit de vorm. Ik zou hem graag zoeter willen. Wat kan ik er bij doen?

  • Saskia
    30 april 2016 om 19:30

    Jahoor, invriezen kan gewoon!

  • Rian
    28 februari 2016 om 15:43

    Is goed te maken en smaakt ook goed. Niet erg zoet, maar dat is juist wel lekker. Het is niet gelukt om hem 5 dagen te bewaren.

  • Rian
    28 februari 2016 om 15:41

    Toevallig een naam genoot. Ik heb alle individuele onderdelen opgezocht en bij elkaar geteld naar gewicht dat er in de cake ging. Dat door het totale gewicht gedeeld en dan kom ik per 100 gr op deze waarde uit.
    Kcal 309,73
    Eiwit 9,99
    koolhydraten 10,74
    waarvan suiker 7,73
    vet 24,05
    waarvan verz 8,41
    voedingsvezel 5,47
    natrium 0,41
    Zelf haalde ik er zo'n 14 plakjes uit en weegt een plak zo'n 70 gr. Dus zou het rond de 215 - 220 Kcal per plak zijn. Ik vind vooral het aantal koolhydraten belangrijk.

  • Cynthia
    25 februari 2016 om 11:34

    Ik heb 'm gisteren gemaakt, maar vind ''m vrij bitter. Misschien teveel kokos voor mijn smaak. Heb je nog tips hiervoor?

  • Annika
    9 februari 2016 om 11:14

    Nee, dat weet ik niet. Niet heel veel denk ik.

  • meike
    9 februari 2016 om 10:37

    Al antwoord gekregen? Ben ook erg benieuwd

  • S.Visser
    19 oktober 2015 om 17:54

    Hij staat in de oven. Ik heb echter een paar raw dadels er door gemixt en een handvol raw rozijnen er doorheen gespateld + i.p.v. gemengde noten gewoon ongezouten walnoten erdoor gedaan. Wederom, maar weer bedankt voor het recept.

  • Jasmijn
    22 juli 2015 om 15:45

    Hoi Pauline, Na de Chocolade bananabread die echt heerlijk is, heb ik heb zonet een Bosvruchten bread met chocolade stukjes gemaakt, Ben benieuwd hoe hij smaakt! Je website vind ik geweldig, ga zo door !!

  • Michaela van Lith
    21 mei 2015 om 19:20

    Hij staat in de oven, maar vroeg me af of je hem ook in plakjes kunt invriezen? Manlief is niet zo gek op chocola en zoonlief niet op stukjes noot ;-), maar ik hou van beide :-p.

  • Rian
    19 mei 2015 om 08:29

    Hoi Pauline, kun je aangeven hoeveel kcal er ongeveer in 1 plakje zitten?
    Alvast bedankt.

  • Sharon
    12 april 2015 om 18:47

    Is het 50 gram cacao en 50 gram rauwe cacao?

  • Mijke
    7 april 2015 om 12:06

    Gisteravond gemaakt om deze week weer een verantwoorde snack te hebben. Een makkelijk recept met eindeloze variatie mogelijkheden! Bedankt weer voor de (basis)inspiratie.
    Ik heb gewone boter gebruikt, cacao nibs en nog cranberries toegevoegd. Suiker/honing vind ik niet nodig.

  • lisa
    4 april 2015 om 15:43

    SUPER recept!
    Heb cacao nibs gebruikt ipv chocolade :)
    Ook heb ik de noten door de cake weggelaten, er zitten al veel amandelen in het meel en dat vult al enorm vind ik ^^

    Heb er ook nog stukjes verse dadels erdoor gedaan <3

  • Anoeschka
    30 maart 2015 om 08:56

    Hoi Pauline,

    In dit recept ge bruik je naast de cacao ook een ei en kokosolie extra tov het "normale" bananenbrood. Is dat vanwege de chocoladeversie?

    Gr, Anoeschka

  • Sylvia
    21 maart 2015 om 15:12

    Ik wissel wel eens af met rauwe cacao en pure chocolade (kan volgens jou recept). Maar er moet nog 50gr cacao gebruikt worden, dat is dan gewone cacao?

  • Tatjana
    20 maart 2015 om 11:39

    Zojuist gemaakt! Smaakt heerlijk. Hier en daar en beetje droog, vooral aan de buitenkant en ik heb denk ik te weinig bak spray gebruikt in de vorm want hij zat helemaal vast

  • Annemiek
    20 maart 2015 om 08:52

    Ziet er heerlijk uit..... Als je zegt 'rauwe cacao' zijn dat dan cacao nibs?

  • Lucinda
    19 maart 2015 om 09:38

    Hoi Pauline,

    Ik ben echt groot fan en ik vind je kookboek echt geweldig, zo veel inspiratie en leuke en lekkere recepten.
    Ik ga morgen deze cake maken, lekker en gezond, kan niet beter!

    Groetjes,

    Lucinda

  • Liesbeth
    16 maart 2015 om 16:10

    Hij staat in de oven. Had maar 100 Gr amandelmeel. Nog 50 Gr volkoren spelt meel erbij gedaan. Ben benieuwd, ruikt heerlijk iig.

  • Pauline
    13 maart 2015 om 15:45

    Dat kan wel idd, of een scheutje zonnebloemolie.

  • Elke
    12 maart 2015 om 16:27

    Staat volgende week op het menu hier! Ik sta al te popelen :-)
    Kan ik de kokosolie vervangen door gewone bakboter? Zo ja, ook 40 gram?

    Alvast bedankt! :-)

  • marielle
    11 maart 2015 om 21:59

    waarmee kan ik de banaan vervangen

  • Els
    11 maart 2015 om 12:29

    Ik heb er wat stevia doorgedaan omdat ik bij het mengen van het beslag merkte dat het toch iets zoeter mocht, en een volgende keer ga ik de noten achterwege laten want dat vind ik persoonlijk geen meerwaarde.
    Maar verder top-receptje! M'n vriend kan er niet genoeg van krijgen. Heb me moeten haasten of hij had het volledige brood opgegeten ;o)

  • Jolanda Jasper
    8 maart 2015 om 22:50

    Gisteren gemaakt en gewoon te lekker....Vandaag nog lekkerder dan gister.
    We hebben gesmuld!!!

  • Yvonne
    28 februari 2015 om 12:19

    Hallo Pauline,

    Wat een heerlijk recept! De eerste keer fantastisch gelukt, nu staat ie in de oven met iets meer noten er in.....ben benieuwd! Heb 'm de vorige keer in plakken gesneden en per 2 ingevroren. Dat lukte prima en smaakte ontdooid nog steeds heerlijk. Een fijne oplossing, ander is het echt teveel voor mij alleen.
    Ga 'm ook nog es met krenten dadels proberen. Superrecept, Dank je wel!

  • Pauline
    26 februari 2015 om 18:40

    Kan ook zonder hoor, no problem :)

  • Els
    26 februari 2015 om 12:46

    Dat vraag ik me ook af, ik lust ook absoluut geen kokos.

  • Sandra
    24 februari 2015 om 12:25

    Hai Pauline. Dit is een perfect 'broodje' voor mijn dochtertje van 2. De 2e keer dat ik het maakte heb ik in plaats van 50 gr chocolade, 50 gr dadels erin gedaan. Dat vind ik voor mezelf lekkerder (zacht zoet). Bedankt!

  • Mik
    22 februari 2015 om 21:59

    Ik heb van havermout meel gemaakt in de hakmolen. Kan ook met een vijzel. Smaakte heel goed.

  • Dean
    21 februari 2015 om 14:56

    Dank voor het delen van je ervaring, ik wil hem ook met speltmeel maken! Ga ik doen :-)

  • Helena
    21 februari 2015 om 11:47

    Heb net de cake gemaakt en staat af te koelen.
    Ik probeer geduldig te zijn.... maar dat is niet heel makkelijk met zo'n heerlijke geur in huis.
    Vraagje: Kun je amandelmeel ook vervangen door een ander soort meel? De amandelmeel vind ik redelijk kostbaar.

  • Pauline
    13 februari 2015 om 17:36

    Dat ligt aan de meelsoort, met amandelmeel is hij wel erg lekker namelijk.

  • Karlijn
    13 februari 2015 om 16:56

    Vandaag gemaakt, helaas was er geen amandelmeel in de jumbo, dus heb sojameel gebruikt. Nu is de cake helemaal niet gerezen en echt superbitter. Ik denk niet dat ik hem nog eens ga maken, vind echt jammer :(

  • Sanne
    12 februari 2015 om 14:07

    Hé Pauline!

    Wat kan ik gebruiken ipv kokos en kokosolie? Want dat vind ik echt niet lekker, helaas.

  • Nelleke de Korte
    11 februari 2015 om 15:00

    Hoi Pauline,
    hij is heerlijk, maar valt helemaal uit elkaar bij mij. Wat doe ik verkeerd?
    gr. Nelleke

  • Mariët
    9 februari 2015 om 16:15

    Ik heb hem gemaakt, zonder noten want die had ik niet in huis.
    Ik vond hem helaas erg bitter! Mis echt suiker...

  • Saskia
    8 februari 2015 om 22:06

    Wat een lekker recept! Ik heb je site ontdekt, ik mag van mezelf nu elk weekend een gezond maar lekker tussendoortje maken van deze site! Genieten geblazen.

  • Lysbet
    7 februari 2015 om 12:25

    "Heerlijk" zei mijn dochter van 5 :), toen ik haar dit cupcakeje gaf. Geen nootjes maar extra rozijntjes en speltmeel ipv amandelmeel.

  • Kim
    5 februari 2015 om 09:58

    Heb m gisteren gemaakt en hij is goed gelukt! Heerlijk recept! :)

  • Karin Bakker
    30 januari 2015 om 20:42

    heerlijk! en dat voor een niet-cakeliefhebber!
    ik heb er nog vijgen aan toegevoegd.
    smullen. echt een aanrader.
    lekker makkelijk te maken ook

  • Amy
    23 januari 2015 om 20:38

    hoi,

    gemaakt smaakt heerlijk ondanks hij niet heel erg is gerezen.

    Hoe krijg ik het voor mekaar dat hij meer rijst, extra schepje bakpoeder?

    Moet er wel bij zeggen dat ik er na 30 min achterkwam de oven op stand normale oven stond ipv hete lucht heeft dus nog hierna nog 15 min op hete lucht gedraaid.

  • Sandra
    21 januari 2015 om 14:58

    Ja! gaat prima!

  • Pauline
    19 januari 2015 om 17:34

    Ik ben bang dat de structuur dan niet zo luchtig wordt als met amandelmeel. Maar je kunt het even proberen.

  • José
    18 januari 2015 om 21:59

    Hoi!
    Kun je ipv amandelmeel ook havermeel gebruiken? Graag hoor ik van je!

  • Pauline
    17 januari 2015 om 21:26

    Yes!

  • Alissa
    15 januari 2015 om 22:41

    Hi Pauline!

    Dit choco bananenbrood klinkt echt heerlijk!
    Alleen heb ik 1 vraagje.. Bedoel je met 40gr kokos. geraspte kokos?

    Thanks!

  • Monique
    15 januari 2015 om 16:50

    Pauline, een vraagje zou je hem ook in plakjes kunnen invriezen en zo bewaren?

  • Nina
    13 januari 2015 om 14:00

    Hoi Marly, heb jij het al geprobeerd? Ik ben erg benieuwd!

  • Jose
    10 januari 2015 om 09:50

    Met enthousiasteme aan deze cake begonnen, na het zien van de foto's. Helaas kwam de cake bij mij ook hee droog uit de oven, en viel uit elkaar.

  • Anneleen
    7 januari 2015 om 22:36

    Dat zal ik eens proberen, heb hem wel op redelijk hoge snelheid gemixt, misschien dat het te snel was aangeziemje iets noemt over spatelen. Welke cacao gebruik je? Hij was droog en stug/niet luchtig.

    Groetjes Anneleen

  • Irene
    6 januari 2015 om 22:16

    Megatoevallig! Ik heb net hetzelfde gedaan en we zijn naamgenootjes!

    Ben er echt helemaal gek op! Superlekker!

  • Pauline
    6 januari 2015 om 18:32

    Hmm hij hoort niet droog te zijn. Heb je hem te lang in de oven gehad? En heb je wel hele rijpe bananen gebruikt. Volgende keer een extra eitje gebruiken wil wel helpen :)

  • Silke
    5 januari 2015 om 20:59

    Hallo,

    Kan je ipv kokos(olie) ook iets anders gebruiken of dit weglaten?

    groetjes,
    Silke

  • Anneleen
    5 januari 2015 om 18:42

    Heb deze gisteren gemaakt, is wel gerezen alleen heel erg droog. Heb deze met mijn keukenmachine gemixt. Enig idee wat ik verkeerd heb gedaan? De havermoutmuffins zijn geslaagd☺

    Groeten Anneleen

  • Anneleen
    5 januari 2015 om 18:22

    Heb deze gisteren gemaskt, is wel gerezen maar wel erg droog helaas. Wat kan ik verkeerd hebben gedaan? Heb het met mijn keukenmachine gemixt.

    groetjes Anneleen

  • Elise
    24 november 2014 om 14:22

    Hij staat in de oven! Kun je deze ook invriezen?

  • Irene
    4 november 2014 om 21:20

    Superlekker! Ik heb speltbloem gebruikt en er nog wat chocoladechunks doorheen gedaan. Echt goed gelukt, jammie!!

  • Judith - myfoodblog.nl
    15 oktober 2014 om 20:31

    Van de week 2 gemaakt, één voor mijn opa die diabetes heeft en eentje voor onszelf als gezond tussendoortje :-). Lekker, alhoewel ik de volgende keer denk ik pure chocolade callets ga gebruiken ipv cacao, dat maakt het net wat zoeter :-)

  • Eva
    30 september 2014 om 20:36

    Bedankt!

  • Pauline
    30 september 2014 om 14:19

    Buiten de koelkast.

  • Eva
    30 september 2014 om 09:45

    Hoi Pauline,

    Het brood staat nu in de oven.
    Even een vraagje; je schrijft ''luchtdicht verpakt, of verpakt in alumiunum folie kan je het ongeveer 5 dagen bewaren''. Raad je buiten de koelkast of in de koelkast aan? Ik hoor het graag!

  • Marly
    10 september 2014 om 11:32

    Weet iemand of dit ook lukt in een broodbakmachine?

  • n
    19 augustus 2014 om 18:43

    Hi.
    Bedankt voor het delen.
    Het smaakt heerlijk. Maar mijn brood valt wel uit elkaar. Weet iemand hoe dat komt?

  • Pauline
    12 augustus 2014 om 21:52

    Nee dat gaat helaas niet, want de bakpoeder zorgt ervoor dat het rijst. Je kunt evt baking soda icm een scheutje citroensap proberen.

  • Hanna
    12 augustus 2014 om 11:50

    kun je dit ook maken zonder bakpoeder? daar zit zoveel in waar mijn moeder en ik niet tegen kunnen. Ben benieuwd. Lijkt me een heerlijk recept.

  • Pauline
    10 augustus 2014 om 21:53

    Je kunt het gerust weglaten. De kokosolie kan je vervangen voor een scheutje zonnebloemolie.

  • saskia
    10 augustus 2014 om 15:41

    Kan het ook zonder kokos & kokosolie? Of kan dat beter vervangen door iets anders? Zo ja, voor wat? :) Ik ben helaas allergisch voor kokos :(

  • Lize
    5 augustus 2014 om 09:43

    Bedankt voor jouw reactie.
    Fijn dat ik nu weet dat ik daarop moet letten.
    Ik zou het liefst het brood "voedselzandloperproof" willen bakken.
    Zou jij mij kunnen vertellen hoe ik dit wellicht het beste kan aanpakken (gezien mijn notenallergie, is het vaak lastig om voedselzandloperrecepten te bereiden).

    Alvast bedankt voor jouw tips!

  • Pauline
    4 augustus 2014 om 16:00

    Dat is precies waar het aan ligt. Boekweit heeft een andere structuur. Je kunt ook half boekweit half tarwebloem gebruiken.

  • Lize Weerts
    4 augustus 2014 om 09:00

    Hallo Pauline,

    Ik heb dit recept afgelopen weekend gemaakt.
    Het brood is niet gerezen in de oven. Was dus heel vast en droog.
    Weet jij misschien wat ik fout heb gedaan?
    Ik moet erbij zeggen; omdat ik een notenallergie heb, heb ik geen noten toegevoegd en ipv amandelmeel, boekweitmeel gebruikt.
    Ik hoor het graag van je, want op jouw foto ziet het er heerlijk uit!

    Vriendelijke groet,

    Lize

  • Ruth
    26 juli 2014 om 21:07

    Vandaag voor de tweede keer gemaakt. De eerste keer was lekker, maar niet zoet genoeg. Nu twee dadels erdoor gedaan en nog wat rozijntjes. Helaas de olie vergeten... maar hij is toch prima gelukt en lekker :-)

  • Susanne
    17 juli 2014 om 08:06

    Eindelijk een nieuwe keuken met goede oven, dus meteen dit recept geprobeerd! Top!

  • Marly
    3 juli 2014 om 14:29

    Echt Superlekker

  • Geke
    26 juni 2014 om 16:24

    Kun je boter gebruiken in plaats van kokosolie?
    (wat voor boter in dat geval en hoeveel gram)

  • Kayleigh Josiassen
    22 juni 2014 om 14:45

    Ik koop mijn amandelmeel altijd op bodyenfitshop.nl. Amandelmeel is niet heel goedkoop, maar dit is het goedkoopst dat ik hem gevonden heb!

  • vivian
    21 juni 2014 om 21:48

    Ik zie in heel veel gezonde gerechten amandelmeel voorbij komen en ik ben er al naar op zoek geweest maar schrok me rot van de prijs.
    Het is zo duur. Toch wil ik het een keer kopen. Heb jij enig idee waar ik het voordelig kan halen?

  • Pauline
    18 juni 2014 om 11:56

    Je kunt voor wat extra zoetheid kokosbloesemsuiker, honing of agavesiroop toevoegen. Hij hoort niet vast te zijn, hij is juist vrij luchtig omdat ik alleen amandelmeel gebruik. Kan het zijn dat je hem te lang gebakken hebt? En heb je wel een 4e ei toegevoegd?

  • Yivat
    18 juni 2014 om 10:22

    Hi Pauline,

    Ik geniet altijd heel erg van je voedselzandloper recepten! Dit choco bananabread heb ik pas een keer gemaakt, maar ik vond hem helemaal niet lekker. Het was erg vast en ook niet zoet genoeg vond ik. Heb je tips om dit te verbeteren?

    Thanks alvast!

  • Pauline
    11 juni 2014 om 11:23

    Ja dat kan zeker!

  • Karlijn
    10 juni 2014 om 16:23

    Hoi Pauline,

    Ziet er heerlijk uit! Kan ik de kokos ook weglaten?

  • Pauline
    29 mei 2014 om 22:42

    De ene oven is de andere niet. Misschien de volgende keer iets minder vocht/kokosolie toevoegen.

  • Petra !!
    29 mei 2014 om 14:39

    Hoi Pauline,

    Ik heb dit recept laatst uitgeprobeerd, maar zelfs na een verlenging van de oventijd bleef de cake erg vochtig van binnen. Dit terwijl de buitenkant inmiddels krokant was geworden. Ik merk dit vaker bij mijn suikervrije baksels. Waar zou dit door kunnen komen? Doe ik misschien iets verkeerd in de verhoudingen of zou het aan mijn oven kunnen liggen?

  • Pauline
    25 mei 2014 om 11:07

    Ja dat kan hoor ;)

  • Pauline
    25 mei 2014 om 10:57

    Ja dat heb je wel nodig, anders rijst het beslag niet.

  • Jessie
    24 mei 2014 om 21:06

    Ziet er super lekker uit! is het erg als ik de bakpoeder eruit laat?

  • Wendy
    23 mei 2014 om 21:56

    Hoi Pauline,
    Hij is klaar en smaakt lekker. Alleen wat veel voor 1 liefhebber. Enig idee of je de cake kunt invriezen?

  • Pauline
    22 mei 2014 om 16:10

    Niet helemaal, door de toevoeging van cacao heb je een extra ei nodig.

  • Leonie
    22 mei 2014 om 10:29

    Hee pauline
    Als ik bij dit recept de cacao weg laat, dan krijg je toch de gewone healty bananabread?
    Bij je andere recept zijnn de verhoudingen iets anders.

  • Pauline
    21 mei 2014 om 22:23

    Jeej leuk om te horen.

  • Marieke Franken
    21 mei 2014 om 12:33

    Ohh wat is dit een heerlijk recept! Mijn hele huis rook naar chocolade met banaan.. Top recept, dit wordt mijn favo:)

  • Pauline
    19 mei 2014 om 07:19

    Je kunt het weglaten en een scheutje zonnebloemolie toevoegen.

  • Pauline
    19 mei 2014 om 07:18

    Kan wel, textuur wordt alleen wat grover.

  • Pauline
    19 mei 2014 om 07:18

    Je kunt ook tarwebloem gebruiken, of speltbloem.

  • Pauline
    19 mei 2014 om 07:16

    Ja is bewust, je kunt ze natuurlijk altijd toevoegen voor nog meer sweetness ;)

  • Kayleigh
    18 mei 2014 om 18:52

    Oh yess! Deze ga ik zeker een keertje proberen :-)

  • Suus
    18 mei 2014 om 17:46

    Ik mis de dadels uit het "gewone"recept. Is dat bewust?. Heb het brood gebakken, lekker, wel heel machtig.

  • Dita
    18 mei 2014 om 17:28

    mmhh heerlijk, ik ga dit echt een maken.

  • ZONDERZOOI
    18 mei 2014 om 16:54

    Als ik alleen de foto zie moet ik al kwijlen, wát een goddelijke chocoladetaart zeg! Die moet ik héél snel gaan maken, dankjewel voor het recept!

  • Marijn
    18 mei 2014 om 11:22

    Hmm die zou ik eigenlijk vandaag wel willen maken alleen heb ik geen amandelmeel in huis! Is dat ook te vervangen door een ander soort meel of iets anders?

  • MySimplySpecial
    18 mei 2014 om 10:28

    Dat ziet er goed uit! Misschien moet ik toch maar eens kokosolie en amandelmeel kopen.

  • Manon
    18 mei 2014 om 09:39

    Mmm, bananenbrood heb ik nu twee keer gemaakt en deze versie staat op de planning voor de volgende keer hoor. Chocola is altijd beter!

  • Marjolein
    18 mei 2014 om 09:25

    Een heerlijk en ook makkelijk recept zo te zien! Kan het ook met havermout ipv amandelmeel? Kan me voorstellen dat het wat anders wordt, maar dat is het enige dat ik niet in huis heb..

  • Susanne
    18 mei 2014 om 09:21

    Ik heb een tijd gelezen ook zo'n soort variatie gemaakt op het bananabread. Super lekke! Nu ik jou recept zie ga ik denk ik het snel weer eens maken, veel te lang geleden!

  • Svenja
    18 mei 2014 om 09:10

    Deze ga ik snel een keer maken <3

  • Wap Broes
    18 mei 2014 om 09:01

    Lijkt me heerlijk! Is er ook een vervanger voor de kokos en de kokosolie? Mijn man heeft namelijk een hekel aan kokos, en dan moet ik de hele cake alleen opeten

  • Mariska
    18 mei 2014 om 08:56

    Dit ziet er erg lekker uit! Mijn bananenbrood is net op, dus misschien ga ik deze vandaag wel maken. Bedankt voor het recept!

  • Annelies v Steijn
    18 mei 2014 om 08:54

    Die ga ik van de week ook maken, lijkt mij heerlijk. Kan ik de bakpoeder vervangen door baking soda? Of zijn dat echt twee verschillende producten?

  • Kelly caresse
    18 mei 2014 om 08:41

    Wauw wauw dit bananenbrood (lijkt op browniecake!) ga ik vandaag misschien wel maken, heerlijk ziet dit eruit! Ik maakte laatst bananenbrood met peanut butter erin, heerlijk ook!

  • marieke franken
    18 mei 2014 om 08:41

    Ziet er weer heerlijk uit en lijkt me simpel om te maken! Thnx voor het sharen..

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.