gevulde paprika's

Gevulde paprika’s uit de oven

Ik ben geen big spender. In tegenstelling tot mijn zusje hou ik niet van kleding shoppen. En ook aan boodschappen geef ik niet extreem veel geld uit, ik denk dat ik per maand ongeveer €300 uitgeef aan mijn boodschappen. Dat valt best mee toch voor 2 personen?

On a Budget
In mijn nieuwe rubriek On a Budget deel ik budget recepten voor maximaal €6,00 voor 4 personen (2 volwassenen en 2 kids). Ik ga daarbij uit van producten uit de supermarkt, wil je nog goedkoper? ga dan naar de markt. Wil je alleen bio, dan ben je vanzelfsprekend iets meer geld kwijt. Basis ingrediënten zoals kruiden, olijfolie, boter, azijn etc. neem ik hier niet in mee.

Tips & Tricks
Mijn tricks zitten hem in de afwisseling. Ik eet maximaal 3 keer per week vlees, daarbij kies is voor goed vlees. Groente en fruit eet ik uit het seizoen, want dan zijn ze volop aanwezig en dus goedkoper. Qua lunch en ontbijt ben ik sowieso geen dure, ik eet vaak kwark met muesli of havermout met fruit. Kant en klare hapjes en taart en koeken zijn vaak prijzig, die koop ik nauwelijks, want die maak ik het liefst zelf. En mijn belangrijkste tip is toch wel, koop niet meer dan je nodig hebt. Hier in huis geldt de No Waste policy, ik mag en wil geen eten weggooien. Dus voordat ik nieuwe producten koop, moet het oude eerst op zijn. Het voordeel is dat je én creatief in de keuken wordt, niet aan voedselverspilling doet en het bespaart je ook nog in de portemonnaie. Een win-win dus.

gevulde paprika's

Ingrediënten voor 4 personen | Budget € 5,90
4 paprika’s
200 gr gehakt
1 ui
1 teen knoflook
1 blik tomatenblokjes
1 klein blikje maïs
1 klein blikje kidney bonen
50 gr cheddar kaas
1 tl chilipeper
0,5 tl komijn
0,5 tl (gerookt) paprikapoeder
200 gr rijst

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Was de paprika’s en snij het kapje er af. Trek het binnenste gedeelte (de zaadlijsten) er uit of verwijder het voorzichtig met een mesje.

Hak de knoflook fijn en pel en snipper de ui. Fruit dit aan in wat olijfolie.

Voeg het gehakt toe en bak dit rul.

Voeg de tomatenblokjes toe. Laat de maïs uitlekken en voeg deze bij de massa. Was de kidneybonen en voeg deze ook toe.

Breng de saus op smaak met de komijn, de chili peper, het paprikapoeder en wat zout.

gevulde paprika's

Leg de paprika’s in een ingevette ovenschaal. Schep de vulling in de paprika’s. Garneer het met wat geraspte cheddar kaas.

Bak de paprika’s in ongeveer 20 – 25 minuten zacht. Als de bovenkant te donker wordt, dek je dit af met wat aluminium folie.

Kook in de tussentijd de rijst gaar.

Serveer de gevulde paprika’s met rijst.

gevulde paprika's

On a Budget: Maaltijden voor 4 personen, (2 volwassenen en 2 kinderen) voor maximaal €6,00. Excl. kruiden, olijfolie en basis ingrediënten.

Instagram Tag
Quinoa risotto met pompoen
Bewaar
30 Comments
 • Violeta

  20 februari 2016 at 17:21 Beantwoorden

  Lieve Pauline, respect voor je werk aan je blog. Ik kom uit Roemenie en gevulde paprika is heel populair. Probeer de gewone rijst te vervangen door de risotto rijst. Maak apart een sausje van: een eetlepel tomatenpasta, zout, peper, een laurier blaadje en een theelepel maizena, 3-400 ml water en dat doe je samen met de paprika’s afgedekt in de oven, voor 1-1/2 uur op 180 graden, dat wordt smullen. Servier met griekse yoghurt. Succes

 • Erik

  19 mei 2015 at 11:41 Beantwoorden

  Deze ga ik vanavond maar eens maken! Ziet er erg lekker uit. Ik laat wel de rijst achterwege om zo het recept wat meer koolhydraat arm te maken. Dan liever een lekkere salade er bij 😉

 • Nora

  23 april 2015 at 19:39 Beantwoorden

  Net de paprika’s klaar gemaakt en opgegeten. Lekker! Maar er kwam ook erg veel vocht uit de paprika’s. En dat terwijl ik de mais en de kidney bonen wel had afgegoten…

 • Nora

  23 april 2015 at 19:37 Beantwoorden

  Net de paprika’s op! Lekker, maar er kwam erg veel vocht uit de paprika. En dat terwijl ik de mais en de kidney bonen wel heb afgegoten…

 • Laura

  14 januari 2015 at 21:08 Beantwoorden

  Dit is en blijft een heerlijk gerecht, staat dit weekend ook weer op de planning. Vind trouwens dat je echt heel bescheiden bent met €300 voor 2 personen. Wij zijn ook met z’n tweeën maar zijn per maand €450 kwijt… Maar mijn vriend is dan ook een grote eter!

  • Linda

   23 januari 2015 at 15:44 Beantwoorden

   Haha, en ik wilde net zeggen: zoveel! Ik geef dat voor 4 personen uit, inclusief luiers en al die dure peuterspullen. \r\n\r\nHet lijkt me onwijs lekker, de paprika’s staan klaar om de oven in te gaan!

 • Anique

  19 september 2014 at 16:25 Beantwoorden

  Jaaa, dit gaan we morgen maken. Alleen doe ik de paprika meestal door de helft. Bedankt voor het recept!

 • Conny

  17 juli 2014 at 10:29 Beantwoorden

  Ha Pauline,\r\nGa het vanavond weer maken, het is heerlijk!!!

 • Heidi

  2 juni 2014 at 19:46 Beantwoorden

  Heerlijke maaltijd!

 • Lies

  1 mei 2014 at 08:54 Beantwoorden

  Gisteren gegeten, heerlijk!

 • Kaatje

  17 februari 2014 at 09:56 Beantwoorden

  Gevulde paprika’s met quino Kipgehakt verse spanazi uitje pepertje kastanje champignos knoflookteentje \r\nPaprika’s even de oven mmmm

  • Kaatje

   17 februari 2014 at 09:56 Beantwoorden

   Dan mengsel er invullen smullen

 • Lot

  8 februari 2014 at 13:24 Beantwoorden

  Het is echt een heerlijk recept, nu al 2 keer klaargemaakt en mijn gezin is enthousiast. Ik ben helemaal weg van je site en de app, zo handig. Mijn complimenten, wat een lekkere recepten!

 • avalon

  26 januari 2014 at 19:41 Beantwoorden

  Zie er fantastisch uit! Ga het morgen meteen maken! Dat word smullen!

 • Kim

  16 januari 2014 at 14:11 Beantwoorden

  Wat een handige rubriek! Ik houd erg van koken maar kan echt niet plannen dus ben altijd veel te veel geld kwijt.. Deze gevulde paprika’s ga ik ook zeker maken!

 • Niki

  15 januari 2014 at 21:24 Beantwoorden

  Leuke rubriek deze volg ik zeker, kei interessant !!

 • Marike

  15 januari 2014 at 16:41 Beantwoorden

  Leuk! Ik eet vaak gevulde paprika’s omdat ik het zo lekker vind! Vaak in combinatie met gerookte kip of gehakt en bulgur, maar meestal doe ik de bulgur er dan al in. Één zo’n gevulde, grote paprika is voor mij dan wel genoeg.. 😉

 • MySimplySpecial

  15 januari 2014 at 16:25 Beantwoorden

  Lijkt me lekker!

 • Dita

  15 januari 2014 at 14:39 Beantwoorden

  lekkerlekker.. zoiets heb ik laatst ook gemaakt 🙂

 • Mariska

  15 januari 2014 at 12:50 Beantwoorden

  Ik wilde vanavond rijst eten en zat nog te zoeken naar recepten. Misschien dat dit ‘m gaat worden, thanks!

 • Henriette

  15 januari 2014 at 10:31 Beantwoorden

  Wat een superthema. Ik ben er blij mee. Met ons gezin (4-tjes) vliegt het geld de portemonnee uit. Daarom ben ik altijd op zoek naar betaalbare, gezonde en maar vooral (ook voor mijn kids) lekkere recepten.\r\nIk volg je op de voet. 🙂

 • Tiff - The CineFiles

  15 januari 2014 at 10:18 Beantwoorden

  Deze nieuwe rubriek ga ik wss als mede budget-shopper vaak gebruiken hihi

 • Joyce

  15 januari 2014 at 09:51 Beantwoorden

  Mmm lekker! En het nieuwe “thema” vind ik leuk!

 • Ingrid

  15 januari 2014 at 09:07 Beantwoorden

  Dit ziet er zo lekker uit! Ga ik zeker eens maken binnenkort 🙂

 • Susanne

  15 januari 2014 at 08:58 Beantwoorden

  Leuke nieuwe rubriek! Ik hou niet van veel paprika dus voor mij zou alleen het mengsel in de paprika al genoeg zijn. Vooral de cheddar erbij….Yum!

  • Pauline

   15 januari 2014 at 13:49 Beantwoorden

   Haha ja dat is ook al heerlijk inderdaad. Het is vergelijkbaar met een burrito mengsel dus je kunt het ook in een wrap stoppen.

Plaats een reactie