Menu

Gevulde paprika’s uit de oven

Ik ben geen big spender. In tegenstelling tot mijn zusje hou ik niet van kleding shoppen. En ook aan boodschappen geef ik niet extreem veel geld uit, ik denk dat ik per maand ongeveer €300 uitgeef aan mijn boodschappen. Dat valt best mee toch voor 2 personen?

On a Budget
In mijn nieuwe rubriek On a Budget deel ik budget recepten voor maximaal €6,00 voor 4 personen (2 volwassenen en 2 kids). Ik ga daarbij uit van producten uit de supermarkt, wil je nog goedkoper? ga dan naar de markt. Wil je alleen bio, dan ben je vanzelfsprekend iets meer geld kwijt. Basis ingrediënten zoals kruiden, olijfolie, boter, azijn etc. neem ik hier niet in mee.

Tips & Tricks
Mijn tricks zitten hem in de afwisseling. Ik eet maximaal 3 keer per week vlees, daarbij kies is voor goed vlees. Groente en fruit eet ik uit het seizoen, want dan zijn ze volop aanwezig en dus goedkoper. Qua lunch en ontbijt ben ik sowieso geen dure, ik eet vaak kwark met muesli of havermout met fruit. Kant en klare hapjes en taart en koeken zijn vaak prijzig, die koop ik nauwelijks, want die maak ik het liefst zelf. En mijn belangrijkste tip is toch wel, koop niet meer dan je nodig hebt. Hier in huis geldt de No Waste policy, ik mag en wil geen eten weggooien. Dus voordat ik nieuwe producten koop, moet het oude eerst op zijn. Het voordeel is dat je én creatief in de keuken wordt, niet aan voedselverspilling doet en het bespaart je ook nog in de portemonnaie. Een win-win dus.

gevulde paprika's

Ingrediënten voor 4 personen | Budget € 5,90
4 paprika’s
200 gr gehakt
1 ui
1 teen knoflook
1 blik tomatenblokjes
1 klein blikje maïs
1 klein blikje kidney bonen
50 gr cheddar kaas
1 tl chilipeper
0,5 tl komijn
0,5 tl (gerookt) paprikapoeder
200 gr rijst

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Was de paprika’s en snij het kapje er af. Trek het binnenste gedeelte (de zaadlijsten) er uit of verwijder het voorzichtig met een mesje.

Hak de knoflook fijn en pel en snipper de ui. Fruit dit aan in wat olijfolie.

Voeg het gehakt toe en bak dit rul.

Voeg de tomatenblokjes toe. Laat de maïs uitlekken en voeg deze bij de massa. Was de kidneybonen en voeg deze ook toe.

Breng de saus op smaak met de komijn, de chili peper, het paprikapoeder en wat zout.

gevulde paprika's

Leg de paprika’s in een ingevette ovenschaal. Schep de vulling in de paprika’s. Garneer het met wat geraspte cheddar kaas.

Bak de paprika’s in ongeveer 20 – 25 minuten zacht. Als de bovenkant te donker wordt, dek je dit af met wat aluminium folie.

Kook in de tussentijd de rijst gaar.

Serveer de gevulde paprika’s met rijst.

gevulde paprika's

On a Budget: Maaltijden voor 4 personen, (2 volwassenen en 2 kinderen) voor maximaal €6,00. Excl. kruiden, olijfolie en basis ingrediënten.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

30 reacties

 • Violeta
  20 februari 2016 om 17:21

  Lieve Pauline, respect voor je werk aan je blog. Ik kom uit Roemenie en gevulde paprika is heel populair. Probeer de gewone rijst te vervangen door de risotto rijst. Maak apart een sausje van: een eetlepel tomatenpasta, zout, peper, een laurier blaadje en een theelepel maizena, 3-400 ml water en dat doe je samen met de paprika's afgedekt in de oven, voor 1-1/2 uur op 180 graden, dat wordt smullen. Servier met griekse yoghurt. Succes

 • Erik
  19 mei 2015 om 11:41

  Deze ga ik vanavond maar eens maken! Ziet er erg lekker uit. Ik laat wel de rijst achterwege om zo het recept wat meer koolhydraat arm te maken. Dan liever een lekkere salade er bij ;)

 • Nora
  23 april 2015 om 19:39

  Net de paprika's klaar gemaakt en opgegeten. Lekker! Maar er kwam ook erg veel vocht uit de paprika's. En dat terwijl ik de mais en de kidney bonen wel had afgegoten...

 • Nora
  23 april 2015 om 19:37

  Net de paprika's op! Lekker, maar er kwam erg veel vocht uit de paprika. En dat terwijl ik de mais en de kidney bonen wel heb afgegoten...

 • Linda
  23 januari 2015 om 15:44

  Haha, en ik wilde net zeggen: zoveel! Ik geef dat voor 4 personen uit, inclusief luiers en al die dure peuterspullen.

  Het lijkt me onwijs lekker, de paprika's staan klaar om de oven in te gaan!

 • Laura
  14 januari 2015 om 21:08

  Dit is en blijft een heerlijk gerecht, staat dit weekend ook weer op de planning. Vind trouwens dat je echt heel bescheiden bent met €300 voor 2 personen. Wij zijn ook met z'n tweeën maar zijn per maand €450 kwijt... Maar mijn vriend is dan ook een grote eter!

 • Anique
  19 september 2014 om 16:25

  Jaaa, dit gaan we morgen maken. Alleen doe ik de paprika meestal door de helft. Bedankt voor het recept!

 • Conny
  17 juli 2014 om 10:29

  Ha Pauline,
  Ga het vanavond weer maken, het is heerlijk!!!

 • Heidi
  2 juni 2014 om 19:46

  Heerlijke maaltijd!

 • Lies
  1 mei 2014 om 08:54

  Gisteren gegeten, heerlijk!

 • Kaatje
  17 februari 2014 om 09:56

  Dan mengsel er invullen smullen

 • Kaatje
  17 februari 2014 om 09:56

  Gevulde paprika's met quino Kipgehakt verse spanazi uitje pepertje kastanje champignos knoflookteentje
  Paprika's even de oven mmmm

 • Pauline
  8 februari 2014 om 18:56

  Wat leuk om te horen, dankjewel.

 • Lot
  8 februari 2014 om 13:24

  Het is echt een heerlijk recept, nu al 2 keer klaargemaakt en mijn gezin is enthousiast. Ik ben helemaal weg van je site en de app, zo handig. Mijn complimenten, wat een lekkere recepten!

 • avalon
  26 januari 2014 om 19:41

  Zie er fantastisch uit! Ga het morgen meteen maken! Dat word smullen!

 • Pauline
  17 januari 2014 om 10:55

  Leuk dat jullie zo enthousiast zijn.

 • Kim
  16 januari 2014 om 14:11

  Wat een handige rubriek! Ik houd erg van koken maar kan echt niet plannen dus ben altijd veel te veel geld kwijt.. Deze gevulde paprika's ga ik ook zeker maken!

 • Niki
  15 januari 2014 om 21:24

  Leuke rubriek deze volg ik zeker, kei interessant !!

 • Pauline
  15 januari 2014 om 18:06

  Dat is ook lekker met bulghur, goede tip.

 • Marike
  15 januari 2014 om 16:41

  Leuk! Ik eet vaak gevulde paprika's omdat ik het zo lekker vind! Vaak in combinatie met gerookte kip of gehakt en bulgur, maar meestal doe ik de bulgur er dan al in. Één zo'n gevulde, grote paprika is voor mij dan wel genoeg.. ;)

 • MySimplySpecial
  15 januari 2014 om 16:25

  Lijkt me lekker!

 • Dita
  15 januari 2014 om 14:39

  lekkerlekker.. zoiets heb ik laatst ook gemaakt :)

 • Pauline
  15 januari 2014 om 13:49

  Haha ja dat is ook al heerlijk inderdaad. Het is vergelijkbaar met een burrito mengsel dus je kunt het ook in een wrap stoppen.

 • Pauline
  15 januari 2014 om 13:49

  Super leuk om te horen, dank je wel!

 • Mariska
  15 januari 2014 om 12:50

  Ik wilde vanavond rijst eten en zat nog te zoeken naar recepten. Misschien dat dit 'm gaat worden, thanks!

 • Henriette
  15 januari 2014 om 10:31

  Wat een superthema. Ik ben er blij mee. Met ons gezin (4-tjes) vliegt het geld de portemonnee uit. Daarom ben ik altijd op zoek naar betaalbare, gezonde en maar vooral (ook voor mijn kids) lekkere recepten.
  Ik volg je op de voet. :-)

 • Tiff - The CineFiles
  15 januari 2014 om 10:18

  Deze nieuwe rubriek ga ik wss als mede budget-shopper vaak gebruiken hihi

 • Joyce
  15 januari 2014 om 09:51

  Mmm lekker! En het nieuwe "thema" vind ik leuk!

 • Ingrid
  15 januari 2014 om 09:07

  Dit ziet er zo lekker uit! Ga ik zeker eens maken binnenkort :)

 • Susanne
  15 januari 2014 om 08:58

  Leuke nieuwe rubriek! Ik hou niet van veel paprika dus voor mij zou alleen het mengsel in de paprika al genoeg zijn. Vooral de cheddar erbij....Yum!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.