dadels met chocolade

Dadels met pindakaas, chocola en zeezout

Deze dadels met pindakaas zijn heerlijk en gezond. Perfecte snacks voor elk moment van de dag. De dadels zijn van nature zoet en in combinatie met de zoutige pindakaas, de knapperige chocolade en het korreltje zeezout bovenop is het de perfecte treat voor de lekkere trek. Daarnaast zijn dadels ook nog vezelrijk, dus dat is mooi meegenomen, toch?

Zijn dadels met chocolade gezond?

Ja dat blijft lastig. Het is een bonbon gemaakt van hele pure ingrediënten. Maar ook deze pure ingrediënten bevatten calorieën en (natuurlijke) suikers. Ook al is het helemaal natuurlijk en ook al gebruiken we chocola met 72% cacao. Dus het is nog steeds niet verstandig om ze allemaal achterelkaar op te eten. Maar het is in ieder geval beter voor je dan een punt appeltaart met slagroom. En in dit geval is het ook echt lekker. Net als die punt appeltaart, die moet je jezelf ook gunnen. Het gaat allemaal om de balans.

dadels met pindakaas-
Dadels

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 10 st.

  • 10 medjool dadels
  • 200 gr pure chocolade
  • 10 tl pindakaas
  • Grof zeezout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Snijd de dadels een beetje in en verwijder de pit. Vul de holte op met een flinke tl pindakaas. Leg de dadels met pindakaas een uurtje in de vriezer zodat ze uit kunnen harden.

  2. Hak de chocolade in grove stukken. Smelt ongeveer 130 gr au bain marie of in de magnetron. Zodra alles gesmolten is, zet je het vuur uit en voeg je de resterende chocolade toe. Op deze manier koelt de chocolade mooi af en hard hij mooi uit.

  3. Haal de dadels met pindakaas uit de vriezer.

  4. Haal ze door de chocolade en leg ze op een velletje bakpapier. Strooi er wat grof zeezout overheen.

  5. Laat de gevulde dadels uitharden.

  6. Bewaar ze tot gebruik in de koelkast. Ze blijven ongeveer 4 – 5 dagen goed.

dadels met pindakaas-
dadels met chocolade

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (9 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in