Gevulde paprika’s met gehakt
Vandaag delen we het recept voor gevulde paprika’s met gehakt. Superlekker en heel eenvoudig om te maken. Daarnaast vindt iedereen dit wel lekker. We geven de paprika’s deze keer een Mexicaans tintje. Dat bereik je al snel door komijn, chipotle en wat bonen en maïs toe te voegen. Voor de extra Mexicaanse touch serveren we ze met guacamole en tortillachips. Yum!
In de oven of Airfryer
We maken de gevulde paprika’s deze keer niet in de oven, maar in de Philips Airfryer XXL (Avance collection). Dat is een extra grote Airfryer, heel geschikt voor gezinnen dus. Of voor grote eters 🙂 Het voordeel van het bereiden van dit recept in de Airfryer, is dat het snel klaar is. Door de Turbostar functie wordt de warmte gelijkmatig verdeeld en zijn je paprika’s snel gebakken en zacht. Want dat is wat je wilt met gevulde groentes, het moet lekker zacht worden. Je hoeft het gehakt ook niet voor te bakken, het kan zo de paprika’s in. Lekker makkelijk!
Je kan de Airfryer dus als oven gebruiken, maar je kan er ook in grillen, braden en roosteren. Een hele kip past hier prima in. Door een speciale techniek wordt het overtollige vet opgevangen in een lekbak, welke ook in de vaatwasser kan. Handig! Er zit een mandje bij met een anti aanbaklaag, hier kan je de paprika’s in leggen. Maar je zou ook één van de accessoires hiervoor kunnen gebruiken. De bakvorm is bijvoorbeeld ook handig als je een taart wilt bakken.
Voor een complete maaltijd kan je uitgaan van 1 hele paprika per persoon, dat zijn dus 2 helften.Je kan er dan een salade en of rijst bij serveren. En natuurlijk de tortillachips, want zonder chips geen Mexicaanse fiësta.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 paprika's
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 50 gr mais (uit blik)
- 50 gr kidneybonen (uit blik )
- 250 gr gehakt
- 2 el tomatenpuree
- 1 tl komijn
- 0,5 tl chipotle
- Zout
Lekker met
- Zure room
- Guacamole
- Tortillachips
- Rijst of salade
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Doe het gehakt in een kom. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn, voeg dit bij het gehakt. Voeg de tomatenpuree en de specerijen toe en meng het gehakt door elkaar. Voeg ook de kidneybonen en de maïs toe en roer om.
Was de paprika’s en halveer ze. Verwijder de zaadlijsten. Verdeel het gehakt over de paprika’s.
Leg de gevulde paprika’s in het mandje van de Airfryer. Zet de Airfryer op 180 graden en bak de gevulde paprika’s met gehakt in 15 – 20 minuten gaar. Verlaag na 1o minuten de temperatuur naar 160 graden. Als de bovenkant te donker wordt, kan je het eventueel nog afdekken met wat aluminiumfolie.
Serveer de gevulde paprika’s met gehakt met tortillachips, guacamole en zure room. Garneer met wat vers gehakte peterselie.
PS: je kunt dit recept ook in de oven maken. Bak de gevulde paprika’s gedurende 30 minuten af op 180 graden. Dek ze tussentijds af met aluminiumfolie.
Dit bericht is in samenwerking met Philips, lees hier mijn disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in