fbpx
Menu

BBQ is on: Hele maïskolf bereiden

Het is weer volop BBQ tijd. Ik hou er wel van. Wij hebben zelf een klein balkon maar toch past er prima een bbq op. Ik hou heel erg van de geur van de kolen en die typische rooksmaak die het aan je vlees of vis geeft. Voor mensen die geen vlees
eten zijn er steeds meer mogelijkheden voor de barbecue. Ik ben zelf ook dol op een hele geroosterde maïskolf en groente spiezen.

Het is bovendien ook nog eens heel gezond. De maïskolf van de bbq is redelijk snel klaar, omdat je hem van te voren kookt. Het snijden van een maïskolf is wel een hele kunst, de binnenkant is vrij hard. Het beste eet je de maiskolf zo uit de hand. Ik had citroenboter gemaakt en dat is een perfecte combi met de maïs, zoet en fris tegelijk.

Zo maak je het

maïskolf bbq
Snij het kontje van de maiskolf af.

maïskolf bbq

Verwijder de bladeren en alle draden.

hele maïskolf bbq

Kook de kolven in ongeveer 10 minuten voor in ruim water met zout.

maïskolf bbq

Steek een stevige prikker in het uiteinde van de maïs, zo kan je hem gemakkelijk keren op de bbq.

Verdeel wat olijfolie over de maïskolf.

Rooster hem in ongeveer 10 minuten rondom gaar op de barbecue.

Serveer met frisse citroenboter.

maïskolf bbq

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

10 reacties

  • Sanne
    6 juni 2019 om 02:54

    Kan je de maiskolven 's ochtends of een dag van te voren al koken en dan pas later op de bbq gooien? Of is dat niet goed voor de structuur?

    Beantwoorden
  • Pauline
    9 juni 2019 om 12:33

    Yes dat kan zeker!

    Beantwoorden
  • Fem
    12 augustus 2018 om 12:30

    Min kinderen houder de van ze vonden ze lekker

    Beantwoorden
  • annelies
    30 juni 2015 om 19:40

    Een tip die ik kreeg vanuit Canada: kook hem in de schil, dan krijg je de draden er veel makkelijker af.
    Maiskolven zijn zo lekker!

    Beantwoorden
  • Marina
    17 juli 2014 om 17:58

    Yum!! Wij gaan nu bbq'en en wilden graag maïskolven maken. Vroeg me af wat de beste bereiding ook alweer was.. Bedankt voor de info!

    Beantwoorden
  • Tirza
    10 augustus 2013 om 13:10

    Lekker! Ik doe het ook soms op de bbq, is vooral ook leuk omdat je er lekker lang mee kan doen dan.

    Beantwoorden
  • Farah
    10 augustus 2013 om 11:09

    Ik vind maïskolven op de barbecue echt heerlijk!

    Beantwoorden
  • Joyce
    10 augustus 2013 om 10:53

    Ga het zeker eens proberen! Was eerst nooit zo dol op mais maar dit ziet er toch wel erg lekker uit.

    Beantwoorden
  • Aranka
    10 augustus 2013 om 09:55

    Aah dat ging er dus altijd fout bij mij.. Ik kookte hem nooit voor in warm water, dus het duurde eeuwen voordat ze klaar waren. Super bedankt voor deze tip!

    Beantwoorden
  • MySimplySpecial
    10 augustus 2013 om 09:52

    Dat heb ik lang niet gegeten!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen