maïskolf bbq

BBQ is on: Hele maïskolf bereiden

Het is weer volop BBQ tijd. Ik hou er wel van. Wij hebben zelf een klein balkon maar toch past er prima een bbq op. Ik hou heel erg van de geur van de kolen en die typische rooksmaak die het aan je vlees of vis geeft. Voor mensen die geen vlees
eten zijn er steeds meer mogelijkheden voor de barbecue. Ik ben zelf ook dol op een hele geroosterde maïskolf en groente spiezen.

Het is bovendien ook nog eens heel gezond. De maïskolf van de bbq is redelijk snel klaar, omdat je hem van te voren kookt. Het snijden van een maïskolf is wel een hele kunst, de binnenkant is vrij hard. Het beste eet je de maiskolf zo uit de hand. Ik had citroenboter gemaakt en dat is een perfecte combi met de maïs, zoet en fris tegelijk.

Zo maak je het

maïskolf bbq
Snij het kontje van de maiskolf af.

maïskolf bbq

Verwijder de bladeren en alle draden.

hele maïskolf bbq

Kook de kolven in ongeveer 10 minuten voor in ruim water met zout.

maïskolf bbq

Steek een stevige prikker in het uiteinde van de maïs, zo kan je hem gemakkelijk keren op de bbq.

Verdeel wat olijfolie over de maïskolf.

Rooster hem in ongeveer 10 minuten rondom gaar op de barbecue.

Serveer met frisse citroenboter.

maïskolf bbq

Hotspot Villa Augustus
Zomerdrankjes
Bewaar
7 Comments
  • annelies

    30 juni 2015 at 19:40 Beantwoorden

    Een tip die ik kreeg vanuit Canada: kook hem in de schil, dan krijg je de draden er veel makkelijker af.\r\nMaiskolven zijn zo lekker!

  • Marina

    17 juli 2014 at 17:58 Beantwoorden

    Yum!! Wij gaan nu bbq’en en wilden graag maïskolven maken. Vroeg me af wat de beste bereiding ook alweer was.. Bedankt voor de info!

  • Tirza

    10 augustus 2013 at 13:10 Beantwoorden

    Lekker! Ik doe het ook soms op de bbq, is vooral ook leuk omdat je er lekker lang mee kan doen dan.

  • Farah

    10 augustus 2013 at 11:09 Beantwoorden

    Ik vind maïskolven op de barbecue echt heerlijk!

  • Joyce

    10 augustus 2013 at 10:53 Beantwoorden

    Ga het zeker eens proberen! Was eerst nooit zo dol op mais maar dit ziet er toch wel erg lekker uit.

  • Aranka

    10 augustus 2013 at 09:55 Beantwoorden

    Aah dat ging er dus altijd fout bij mij.. Ik kookte hem nooit voor in warm water, dus het duurde eeuwen voordat ze klaar waren. Super bedankt voor deze tip!

  • MySimplySpecial

    10 augustus 2013 at 09:52 Beantwoorden

    Dat heb ik lang niet gegeten!

Plaats een reactie