pide

Pide met gehakt

Ik maakte een tijdje geleden zelf voor het eerste een pide en dat is me zo goed bevallen dat ik het leuk vond om een pide recept hier te delen. Nou was ik zelf ook nog aan de slag gegaan met deeg maken, laten rijzen, opnieuw kneden en weer laten rijzen. Ik bespaar jullie al die handelingen. Het was heerlijk maar met kant en klaar hartig taartdeeg krijg je ook echt een hele lekkere pide. Ik weet nou niet goed of ik het een lunch gerecht zou noemen, of een borrelhap of iets wat je eet met soep. Je kunt het eten wanneer je wilt. 

Turkse pizza

Een pide is een soort van Turkse pizza. Het heeft een dunne korst en is gemaakt in een lange bootvorm en een omgedraaid randje. Je kunt de pide vullen met allerlei soorten vullingen. Van vegetarisch met spinazie of uien tot lekker met gehakt of gekruide kip. De pide van dit recept is gemaakt met gehakt. Om het een beetje smeuïg te houden meng ik er tijdens het bakken tomatenpuree door, wat gelijk een extra lekkere smaak geeft. Bij de pides geef je een flinke eetlepel Griekse (of Turkse) yoghurt.

pide
pide
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 st.

  • 2 rollen hartig taartdeeg (verse )
  • 600 gr rundergehakt
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 2 tl oregano (gedroogd)
  • 4 el tomatenpuree
  • 400 gr spinazie
  • 60 gr rozijnen (blanke)
  • 4-6 el Griekse yoghurt
  • peper en zout naar smaak

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch) of 180 graden (hetelucht)

  2. Hak de ui en knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook 3-4 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak 3 minuten mee. Schep het gehakt met de oregano door het mengsel en bak de het gehakt bruin. Haal uit de pan, breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen. 

  3. Doe de spinazie in de pan en laat slinken. Meng de spinazie door het gehaktmengsel en voeg de rozijnen toe. 

  4. Snijd het deeg in 2 ovalen van ongeveer 25 x 15 cm. Schep het mengsel in het midden van elke deeglap. Vouw de randen om en aan de boven,- en onderkant draai je de punt om. Wanneer je de foto’s bekijkt snap je wat ik bedoel. 

  5. Bestrijk het deeg met wat olijfolie. Zet voor 30 minuten in de oven. Serveer met Griekse yoghurt en garneer eventueel met wat extra rozijnen. 

pide
pide

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (5 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Hartige taarten & quiche Makkelijke recepten Pizza recepten Snelle recepten Brood en deeg Gehakt Spinazie Midden Oosterse recepten Oven Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Zomer recepten Borrelhapjes Lunch

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in