Menu
Pide-UPK-19-04-BLOGPOST-137.jpg

Pide met gehakt

Ik maakte een tijdje geleden zelf voor het eerste een pide en dat is me zo goed bevallen dat ik het leuk vond om een pide recept hier te delen. Nou was ik zelf ook nog aan de slag gegaan met deeg maken, laten rijzen, opnieuw kneden en weer laten rijzen. Ik bespaar jullie al die handelingen. Het was heerlijk maar met kant en klaar hartig taartdeeg krijg je ook echt een hele lekkere pide. Ik weet nou niet goed of ik het een lunch gerecht zou noemen, of een borrelhap of iets wat je eet met soep. Je kunt het eten wanneer je wilt. 

Turkse pizza

Een pide is een soort van Turkse pizza. Het heeft een dunne korst en is gemaakt in een lange bootvorm en een omgedraaid randje. Je kunt de pide vullen met allerlei soorten vullingen. Van vegetarisch met spinazie of uien tot lekker met gehakt of gekruide kip. De pide van dit recept is gemaakt met gehakt. Om het een beetje smeuïg te houden meng ik er tijdens het bakken tomatenpuree door, wat gelijk een extra lekkere smaak geeft. Bij de pides geef je een flinke eetlepel Griekse (of Turkse) yoghurt.

4 personen (4 pides)

Ingrediënten voor 4 st.

  • 2 rollen hartig taartdeeg (verse )
  • 600 gr rundergehakt
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 2 tl oregano (gedroogd)
  • 4 el tomatenpuree
  • 400 gr spinazie
  • 60 gr rozijnen (blanke)
  • 4-6 el Griekse yoghurt
  • peper en zout naar smaak

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch) of 180 graden (hetelucht)

  2. Hak de ui en knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook 3-4 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak 3 minuten mee. Schep het gehakt met de oregano door het mengsel en bak de het gehakt bruin. Haal uit de pan, breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen. 

  3. Doe de spinazie in de pan en laat slinken. Meng de spinazie door het gehaktmengsel en voeg de rozijnen toe. 

  4. Snijd het deeg in 2 ovalen van ongeveer 25 x 15 cm. Schep het mengsel in het midden van elke deeglap. Vouw de randen om en aan de boven,- en onderkant draai je de punt om. Wanneer je de foto’s bekijkt snap je wat ik bedoel. 

  5. Bestrijk het deeg met wat olijfolie. Zet voor 30 minuten in de oven. Serveer met Griekse yoghurt en garneer eventueel met wat extra rozijnen. 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan