fbpx
Menu

Pide met gehakt, rozijnen en yoghurt

Ik maakte een tijdje geleden zelf voor het eerste een pide en dat is me zo bevallen dat ik het leuk vond om een pide recept hier te delen. Nou was ik zelf ook nog aan de slag gegaan met deeg maken, laten rijzen, opnieuw kneden en weer laten rijzen. Ik bespaar jullie al die handelingen. Het was heerlijk maar met kant en klaar hartig taartdeeg krijg je ook echt een hele lekkere pide. Ik weet nou niet goed of ik het een lunch gerecht zou noemen, of een borrelhap of iets wat je eet met soep. Je kunt het eten wanneer je wilt. 

Een pide?

Een pide is een soort van Turkse pizza. Het heeft een dunne korst en is gemaakt in een lange bootvorm en een omgedraaid randje. Je kunt de pide vullen met allerlei soorten vullingen. Van vegetarisch met spinazie of uien tot lekker met gehakt of gekruide kip. De pide van dit recept is gemaakt met gehakt. Om het een beetje smeuïg te houden meng ik er tijdens het bakken tomatenpuree door, wat gelijk een extra lekkere smaak geeft. Bij de pides geef je een flinke eetlepel Griekse (of Turkse) yoghurt.

Wat eet je er bij?

De receptuur is voor 4 pides. Als bijgerecht heb je denk ik voldoende aan de helft. Je kunt het recept dan gewoon halveren. Ook als lunch is de helft natuurlijk voldoende. Wanneer je het als avondeten wilt eten kun je er een lekkere groene salade bij maken met tomaten, komkommer, rode ui en feta. Of bijvoorbeeld deze harirasoep.

4 personen (4 pides)

Ingrediënten

  • 2 rollen hartig taartdeeg (verse )
  • 600 gr rundergehakt
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 2 tl oregano (gedroogd)
  • 4 el tomatenpuree
  • 400 gr spinazie
  • 60 gr rozijnen (blanke)
  • 4-6 el Griekse yoghurt
  • peper en zout naar smaak

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch) of 180 graden (hetelucht)

  2. Hak de ui en knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook 3-4 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak 3 minuten mee. Schep het gehakt met de oregano door het mengsel en bak de het gehakt bruin. Haal uit de pan, breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen. 

  3. Doe de spinazie in de pan en laat slinken. Meng de spinazie door het gehaktmengsel en voeg de rozijnen toe. 

  4. Snijd het deeg in 2 ovalen van ongeveer 25 x 15 cm. Schep het mengsel in het midden van elke deeglap. Vouw de randen om en aan de boven,- en onderkant draai je de punt om. Wanneer je de foto’s bekijkt snap je wat ik bedoel. 

  5. Bestrijk het deeg met wat olijfolie. Zet voor 30 minuten in de oven. Serveer met Griekse yoghurt en garneer eventueel met wat extra rozijnen. 

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk!

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

4 reacties

  • Els Bakker
    14 juni 2019 om 20:14

    Vanavond gegeten. Ook heel lekker is tzatziki erbij

    Beantwoorden
  • Ciska
    5 juni 2019 om 20:28

    Vanavond gegeten, we vonden het alle vier erg lekker!

    Beantwoorden
  • Pauline
    9 juni 2019 om 12:33

    Wat leuk!

    Beantwoorden
  • Mariska Keizer
    5 juni 2019 om 09:06

    Bak je de vulling dus niet mee in de oven?

    Beantwoorden

Reactie plaatsen