
Maiskolf van de bbq met chipotle boter
Maiskolf op de bbq bereiden is altijd een goed idee. Wij vinden groente van de barbecue heerlijk en het is ook wat lichter, dus dat is ook fijn. In dit recept laten we je zien hoe je mais kan barbecuen . En daarvoor gebruiken we een heerlijke specerij, chipotle. Er is een groot verschil in hoe we vroeger barbecueden en nu. Als beginnend barbecuer haalden we vaak kant en klaar vlees bij de slager, daarbij wat salades, fruit en natuurlijk stokbrood met kruidenboter. Zo doen we het nog steeds wel eens (wegens tijdgebrek). Maar veel liever gaan we aan de slag met zelfgemaakte barbecuerecepten. Versgemaakte hamburgers, zelf gemarineerd vlees (of 1 heel groot stuk) en vis en vooral ook heel veel groente zoals deze geroosterde maïs met chipotle boter.
Wat is chipotle
Wij zijn groot fan van chipotle en hebben al menig recept hiermee online gezet. Chipotle is gerookte jalapeñopeper en de smaak is licht pittig en rokerig. Echt heerlijk! We gebruiken het vaak in Mexicaanse recepten maar je kunt er dus ook een heerlijke kruidenboter mee maken. Je hebt het in verschillende vormen, gedroogd en gemalen als specerij, maar ook gehakt in adobo saus. In dit recept gebruiken we dit laatste en dit kan je gewoon in de supermarkt kopen.
Geroosterde maïs
En die pittige chipotle boter is dus heerlijk met de zoete smaak van geroosterde maïs. Je kan de maïs eventueel even voorkoken (zo’n 5 minuten). Maar direct op de barbecue leggen kan ook, dan moet je alleen wat langer wachten. Ach dat is niet zo erg als je in de tussentijd al kunt genieten van een stokbroodje met deze pittige boter.


Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 stuks
- 4 maïskolven
- 125 gr roomboter (op kamertemperatuur)
- 1 tl gehakte chipotle (in adobosaus)
- 1 teentje knoflook
- Sap van een halve limoen
- Paar takjes verse peterselie
- 1 rode ui
- Zout
Zo maak je het
Hak de chipotle, knoflook en peterselie fijn. Voeg dit samen met het limoensap toe aan de roomboter. Meng door elkaar en breng op smaak met zout.
Smeer de mais in met de chipotleboter en grill ze in 20 – 25 minuten goudbruin op de bbq. Draai ze tussentijds om. Heb je voorgegaarde maïskolven, dan zijn ze in 10 minuten wel klaar.
Hak de rode ui fijn. Serveer de geroosterde maïs met wat extra chipotleboter, peterselie en rode ui.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan