Menu

Starbucks Frappuccino Mocha

Ik ben dol op de frappucino mocha van de Starbucks. Het is voor mij echt een verwennerij. Ik ben een coffeelover, ik hou van ijs en van chocola en dit is voor mij de ultimate treat op een warme dag. Een frappuccino bestaat voor het grootste gedeelte uit ijsklontjes en daardoor denk je dat het met de calorieën ook wel meevalt.

Ik bestel meestal een frappuccino mocha light, dat is met magere melk en dan voel ik mij minder schuldig. Toch bevat dit drankje bij Starbucks 190 kcal. Als je het thuis maakt, kan je minder suiker toevoegen en dan weet je zeker dat het slanker is. Al eerder plaatste ik het recept voor een gewone frappuccino op mijn blog en vandaag deel ik mijn favoriet van dit moment de starbucks mokka frappuccino.

Chocolade siroop

Ingrediënten voor 2 grote glazen
12 ijsklontjes
1 sterke espresso
1 kopje melk
1 flinke el suiker (of meer of minder)
Scheutje chocoladesiroop

Zo maak je het
Zet een sterke espresso en laat deze afkoelen in de koelkast.

Maal alle ingrediënten tot een romige massa in een keukenmachine of blender.

Schenk in een groot glas en garneer eventueel met slagroom en chocolade siroop.

starbucks frappuccino

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

11 reacties

 • Annika
  18 mei 2017 om 10:16

  Ik heb het wel eens zien staan bij de koffie. Maar kan zijn dat het niet meer in het assortiment zit. Dan zou ik even kijken bij een speciaalzaak zoals Simon Levelt.

 • Michelle
  17 mei 2017 om 14:07

  Dankjewel!Waar staat dat bij de AH ? Ik kon alleen saus vinden !

 • Annika
  17 mei 2017 om 09:56

  Dit kun je bij de AH kopen en anders bij koffiezaakjes.

 • Michelle
  15 mei 2017 om 19:14

  Waar haal ik chocolade siroop ??

 • lisa
  6 juni 2015 om 16:50

  it's so nice

 • denise
  6 juni 2015 om 16:47

  nice echt enig

 • Maud
  30 juni 2014 om 18:41

  Mijn moeder is hem nu aan het maken!

 • Ba
  2 juli 2013 om 18:56

  Ziet er weer heerlijk uit! Ik ga het zeker maken, mocht het ooit nog zomer worden :)

  Groetjes

 • Stella
  2 juli 2013 om 13:15

  Klinkt zo lekker, straks maar even proberen!

 • MySimplySpecial
  2 juli 2013 om 12:08

  Ik hou niet van koffie, maar toch klinkt dit wel weer lekker!

 • Joyce
  2 juli 2013 om 11:47

  Hier ben ik zo dol op! moet ik dus zeker eens proberen

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.