
Chocolade siroop
In Amerika ligt de supermarkt vol met chocolade siroop, als je er bent geweest ken je vast die grote bruine flessen met chocolate syrup van Hershey wel. Chocolade siroop is lekker in de koffie, over ijs, pannenkoeken of in je milkshake of over een taart. En met een drie tal ingrediënten maak je dit zelf. Chocolade siroop is niet te verwarren met chocolade saus. Deze laatste is gemaakt op basis van room. Deze koffiesiroop is op basis van suikerwater. Je kan de siroop het beste in de koelkast bewaren, daar blijft het wel een paar weken goed. Het zal wel iets dikker worden, je kan het even door roeren of zelfs nog even verwarmen.


Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 1 flesje
- 50 gr suiker
- 100 ml water
- 30 gr cacao
- Snuf zout
Zo maak je het
Meng alle ingredienten in een steelpan door elkaar. Zet de pan op het vuur en laat het mengsel gedurende 5 minuten zachtjes koken.
De siroop is klaar als alle suiker opgelost is.
Giet het in een schoon flesje en bewaar het in de koelkast.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan