
DIY chocolade siroop
In Amerika ligt de supermarkt vol met chocolade siroop, als je er bent geweest ken je vast die grote bruine flessen met chocolate syrup van Hershey wel. Chocolade siroop is lekker in de koffie, over ijs, pannenkoeken of in je milkshake. Ik had zelf zin in een frappucino mokka en laat daar nou net deze siroop in zitten. En met een drie tal ingrediënten maak je dit zelf.
Chocolade siroop is niet te verwarren met chocolade saus. Deze laatste is gemaakt op basis van room. Deze siroop is op basis van suikerwater. Je kan de siroop het beste in de koelkast bewaren, daar blijft het wel een paar weken goed. Het zal wel iets dikker worden, je kan het even door roeren of zelfs nog even verwarmen.
Ingrediënten
50 gr suiker
100 ml water
30 gr cacao
Snufje zout
Zo maak je het
Meng alle ingredienten in een steelpan door elkaar.
Zet de pan op het vuur en laat het mengsel gedurende 5 minuten zachtjes koken.
De siroop is klaar als alle suiker opgelost is.
Giet het in een schoon flesje en bewaar het in de koelkast.
En die Frappuccino deel ik snel met jullie <3