Menu

Pizza broodjes

Voeger mocht ik iedere week een lekker broodje uitzoeken bij de bakker. Vaak nam ik een puddingbroodje maar als ik zin had in hartig koos ik meestal voor kaas ui of pizza broodjes. Ik ben nog steeds dol op deze hartige broodjes en ik haal ze op zaterdag wel eens bij de bakker.

Als ik pizza’s ga maken, maak ik vaak wat extra deeg en van dat deeg maak ik dan pizza broodjes. Je bent dan toch bezig en dan kan je net zo goed wat broodjes maken. Je kan de broodjes gebakken en al in de vriezer bewaren, dan hoef je ze later alleen nog even op te warmen in de oven.

pizza broodjes

Ingrediënten voor 12 st.
1 x recept pizzadeeg
100 ml passata (gezeefde tomaten)
8 champignons
Dikke plak salami (100 gr)
Geraspte kaas
1 tl oregano
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak het pizzadeeg volgens het recept. Na het rijzen maak je er alleen geen pizza van, maar bolletjes.

Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken en draai hier bolletjes van. Laat de bolletjes afgedekt onder plastic ongeveer een half uurtje staan.

Druk de rondjes plat en snij er met een mes een kruis in. Snij er niet helemaal doorheen, maar keep ze voor 3/4 in.

Druk de punten nu iets naar buiten, zodat er platte broodjes ontstaan, die in het midden lager zijn dan de buitenkant. Het heeft nu de vorm van een kuil.

Breng de tomatensaus op smaak met peper, zout en wat oregano.

Verdeel een lepel van de tomatensaus over de broodjes.

Snij de chammignons in plakjes en verdeel deze over de broodjes.

Snij de salami in kleine blokjes en verdeel deze ook over de broodjes.

Garneer de broodjes met geraspte kaas.

pizza broodjes

Leg de pizza broodjes op een bakplaat met bakpapier.

Bak de broodjes in ongeveer 15 – 20 minuten gaar en bruin.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

16 reacties

 • Ellen
  20 januari 2017 om 16:42

  Eindeloos variëren, vandaag gemaakt met (diepvries) spinazie en ei, en met zalm en broccoli.

 • Dini
  8 oktober 2014 om 08:43

  Hallo Pauline,
  Ik heb de pizzabroodjes gisteravond gemaakt en het was een groot succes!
  Dank je wel voor het goede recept.
  Liefs Dini

 • Pauline
  15 juni 2014 om 17:44

  Goede tip, thanks voor het delen!

 • Megan
  15 juni 2014 om 13:15

  Superleuk!
  Nog een tipje:
  Als je geen tijd hebt om pizzadeeg te make kun je ook een Pitabroodje door de helft snijden en die beleggen.
  Net zo lekker maar iets simpeler!
  Leuke blog Pauline!


  [IMG]http://i58.tinypic.com/14imohj.jpg[/IMG]

 • F. Hermanns
  30 november 2013 om 13:30

  Verdomd lekker!!! Ben anders niet z'n pizzafan.
  Goed recept, mijn kleinkinderen zullen er blij mee zijn.

 • Pauline
  3 augustus 2013 om 11:01

  Dank je wel ;) de oven moet op 200 graden

 • Lia
  2 augustus 2013 om 13:31

  En hoe heet moet de oven? Belangrijkste voor mij kan ik niet vinden
  Ik en me oven pff hahahahaha

  180 gr? 200?

  Mooie site trouwens , heel heel erg leuk pauline

 • Cueva Don Pablo
  24 juli 2013 om 14:45

  ik vervang soms de tomatensaus door (soja)room met kruiden, dit maakt het wat zoeter van smaak en kan ook best bewaard worden in de diepvries. Opwarmen doe ik meestal in een pan met een klein beetje olie, de bodem wordt dan terug heel knapperig (lage temperatuur en ik leg er een antispatdeksel op om het langs de bovenkant ook warm te krijgen en toch niet sompig te maken).

 • Pauline
  9 juli 2013 om 13:42

  Dank je wel, wat leuk om te horen :)

 • Yvonne
  8 juli 2013 om 21:05

  Jaa.. Pizza is zo lekker! En je kan er zo eindeloos mee variëren! Ik had laatst nog een beetje zelfgemaakte pesto over, maar geen toastjes meer.. Toen heb ik de pesto gebruikt om een lekkere pizza te maken, bestrooid met kaas natuurlijk. Het was heerlijk! Leuke blog heb je Pauline:)

 • Pauline
  8 juli 2013 om 13:23

  Het kan allebei. Maar het handigste is om de pizzabroodjes te maken, af te bakken (of voor een gedeelte) en dan in te vriezen :)

 • Pauline
  8 juli 2013 om 13:22

  Oh ja dat is ook lekker :)

 • MySimplySpecial
  8 juli 2013 om 12:28

  Wat een goed idee!

 • Sylvia
  8 juli 2013 om 08:44

  Heerlijk, ik doe er ook graag olijven en mozzarella op :)

 • Denise
  7 juli 2013 om 23:41

  Wat lekker!

  Maar even een vraagje, want ik ben echt een oen..
  Als ik het deeg maak, het beleg EN in de oven heb gedaan,
  DAN kan ik het invriezen?
  Of moet ik alleen het pizzadeeg maken en invriezen en wanneer ik het wil eten het deeg uit de vriezer halen, beleggen en afbakken?

  Offf, kan dit alle twee?

  Alvast bedankt!
  Liefs!

 • Joyce
  7 juli 2013 om 12:55

  ooh heerlijk!!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.