Pizzabroodjes maken

Pizzabroodjes maken

Pizzabroodjes maken is altijd een goed idee. We hebben al een heel lekker recept voor pizzabroodjes gemaakt van croissantdeeg online staan, maar dit keer doen we het anders. Nog makkelijker en sneller! We maken pizzabroodjes van ciabatta’s. En deze beleggen we met alles wat je ook op een pizza zou kunnen doen. Wij beleggen deze pizzabroodjes met tomaat, champignons, salami en kaas. Maar je zou bijvoorbeeld ook ham en kaas kunnen doen. Liever vegetarisch? Laat dan het vlees achterwege en varieer met groenten. Tomaat, paprika, olijven of dunne plakjes aubergine of courgette? Varieer er lekker op los. Net wat je lekker vindt.

Stokbrood pizza

Je zou dit recept ook stokbrood pizza kunnen noemen overigens. In plaats van ciabatta’s kun je natuurlijk ook een lekker stokbroodje gebruiken. Net zo makkelijk, snel en lekker. Zelf pizzabroodjes maken is sowieso geen hogere wiskunde, maar het smaakt wel net wat lekkerder dan de kant-en-klare broodjes uit de supermarkt. En je kunt deze stokbrood pizza net zo lekker maken als je zelf wilt. Win-win! Wil je geen pizzabroodjes maken, maar liever een gewone pizza? Dat kan natuurlijk ook. Op deze pagina staan de lekkerste pizza recepten.

Pizzabroodjes maken

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 st.

  • 4 kleine ciabatta's
  • 300 ml passata
  • 4 champignons
  • 100 gr salami
  • 100 gr geraspte kaas
  • 2 takjes verse oregano
  • peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht).

  2. Breng de tomatensaus op smaak met peper, zout en wat oregano.

  3. Verdeel een lepel van de tomatensaus over de broodjes.

  4. Snij de champignons in plakjes en verdeel deze over de broodjes.

  5. Snij de salami in kleine blokjes en verdeel deze ook over de broodjes.

  6. Garneer de broodjes met geraspte kaas.

  7. Leg de pizza broodjes op een bakplaat met bakpapier.

  8. Bak de broodjes in ongeveer 20 minuten gaar en bruin.

Pizzabroodjes maken

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in