Pizzabroodjes maken
Pizzabroodjes maken is altijd een goed idee. We hebben al een heel lekker recept voor pizzabroodjes gemaakt van croissantdeeg online staan, maar dit keer doen we het anders. Nog makkelijker en sneller! We maken pizzabroodjes van ciabatta’s. En deze beleggen we met alles wat je ook op een pizza zou kunnen doen. Wij beleggen deze pizzabroodjes met tomaat, champignons, salami en kaas. Maar je zou bijvoorbeeld ook ham en kaas kunnen doen. Liever vegetarisch? Laat dan het vlees achterwege en varieer met groenten. Tomaat, paprika, olijven of dunne plakjes aubergine of courgette? Varieer er lekker op los. Net wat je lekker vindt.
Stokbrood pizza
Je zou dit recept ook stokbrood pizza kunnen noemen overigens. In plaats van ciabatta’s kun je natuurlijk ook een lekker stokbroodje gebruiken. Net zo makkelijk, snel en lekker. Zelf pizzabroodjes maken is sowieso geen hogere wiskunde, maar het smaakt wel net wat lekkerder dan de kant-en-klare broodjes uit de supermarkt. En je kunt deze stokbrood pizza net zo lekker maken als je zelf wilt. Win-win! Wil je geen pizzabroodjes maken, maar liever een gewone pizza? Dat kan natuurlijk ook. Op deze pagina staan de lekkerste pizza recepten.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 st.
- 4 kleine ciabatta's
- 300 ml passata
- 4 champignons
- 100 gr salami
- 100 gr geraspte kaas
- 2 takjes verse oregano
- peper en zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht).
Breng de tomatensaus op smaak met peper, zout en wat oregano.
Verdeel een lepel van de tomatensaus over de broodjes.
Snij de champignons in plakjes en verdeel deze over de broodjes.
Snij de salami in kleine blokjes en verdeel deze ook over de broodjes.
Garneer de broodjes met geraspte kaas.
Leg de pizza broodjes op een bakplaat met bakpapier.
Bak de broodjes in ongeveer 20 minuten gaar en bruin.
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan