Menu
salade-caprese-8040.jpg

Caprese salade

Een caprese salade kan altijd.  Het is niets meer dan mozzarella, tomaat, basilicum en olijfolie. Maar juist dat simpele maakt het zo lekker. Gebruik een hele goede buffelmozzarella en zoete tomaten en veel meer heb je dan ook niet nodig. Om de salade meer aan te kleden, zou je rucola kunnen toevoegen, of een restje pasta of couscous. En je kan er voor kiezen om er pijnboompitten, zwarte olijven of pesto over te doen. Maar ik eet hem het liefst zo, simpel maar lekker. Zo in zijn eenvoud, is hoe je het in Italië op je bord krijgt.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr gemengde tomaten
  • 2 bollen buffelmozzarella
  • 6 takjes verse basilicum
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Was de tomaten en snij deze in plakjes of halveer ze. Hangt een beetje af van de soort tomaat die je gebruikt. In principe kunnen ze allemaal. Verdeel de tomaten over een bord.

  2. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel dit over de tomaten.

  3. Breng de salade op smaak met peper, zout, een royale scheut olijfolie en verse basilicum.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan