Menu
DSC_0197-710x380.jpg

Italiaanse Salade Caprese

Salade Caprese, is typisch Italiaans. Het is eigenlijk geen recept te noemen, deze klassieke combinatie is zo simpel, maar zo lekker dat ik hem toch graag met jullie deel. En in het kader van mijn Italiaanse week, mag de salade caprese eigenlijk niet ontbreken. Gebruik goede ingrediënten, lekkere buffel mozzarella, sappige tomaten en een fijne olijfolie. Buffelmozzarella is veel rijker van smaak dan de gewone mozzarella en de ene tomaat is de andere niet.

Je kan er nog voor kiezen om er pijnboompitten, zwarte olijven of pesto over te doen. Maar ik eet hem het liefst zo, simpel maar lekker. Ik eet deze salade graag als voorgerecht of bij de anti pasti. In Italië staat dit gerecht bijna overal wel op de kaart, Italianen eten het vaak als voorgerecht.

Ingrediënten
1 bol buffelmozzarella
2 tomaten
Basilicum
Olijfolie
Peper en zout

Zo maak je het
Snij de buffelmozzarella in plakken.

Was de tomaten en snij deze ook in plakjes.

Leg de tomaten en de buffelmozzarella om en om op het bord.

Besprenkel het geheel met een lekkere olijfolie en breng de caprese op smaak met peper en zout.

Verdeel de basilicum over de salade.

Voeg eventueel nog wat geroosterde pijnboompitten of een likje pesto toe.

Serveer de salade met brood.

salade caprese

 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan