
Caprese salade
Een caprese salade kan altijd. Het is niets meer dan mozzarella, tomaat, basilicum en olijfolie. Maar juist dat simpele maakt het zo lekker. Gebruik een hele goede buffelmozzarella en zoete tomaten en veel meer heb je dan ook niet nodig. Om de salade meer aan te kleden, zou je rucola kunnen toevoegen, of een restje pasta of couscous. En je kan er voor kiezen om er pijnboompitten, zwarte olijven of pesto over te doen. Maar ik eet hem het liefst zo, simpel maar lekker. Zo in zijn eenvoud, precies zoals hoe je het in Italië op je bord krijgt.



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 500 gr gemengde tomaten
- 2 bollen buffelmozzarella
- 6 takjes verse basilicum
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Was de tomaten en snij deze in plakjes of halveer ze. Hangt een beetje af van de soort tomaat die je gebruikt. In principe kunnen ze allemaal. Verdeel de tomaten over een bord.
Scheur de mozzarella in stukken en verdeel dit over de tomaten.
Breng de salade op smaak met peper, zout, een royale scheut olijfolie en verse basilicum.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan