caprese salade

Caprese salade

Een caprese salade kan altijd. Het is niets meer dan mozzarella, tomaat, basilicum en olijfolie. Maar juist dat simpele maakt het zo lekker. Gebruik een hele goede buffelmozzarella en zoete tomaten en veel meer heb je dan ook niet nodig. Om de salade meer aan te kleden, zou je rucola kunnen toevoegen, of een restje pasta of couscous. En je kan er voor kiezen om er pijnboompitten, zwarte olijven of pesto over te doen. Maar ik eet hem het liefst zo, simpel maar lekker. Zo in zijn eenvoud, precies zoals hoe je het in Italië op je bord krijgt.

tomaat
caprese
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr gemengde tomaten
  • 2 bollen buffelmozzarella
  • 6 takjes verse basilicum
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Direct in je mandje bij:
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Was de tomaten en snij deze in plakjes of halveer ze. Hangt een beetje af van de soort tomaat die je gebruikt. In principe kunnen ze allemaal. Verdeel de tomaten over een bord.

  2. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel dit over de tomaten.

  3. Breng de salade op smaak met peper, zout, een royale scheut olijfolie en verse basilicum.

salade caprese
caprese salade

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (6 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden