Menu

Zelf Kroketten maken bij Van Dobben

Zelf kroketten maken is best een klusje. Ik heb al eens vaker kroketten gemaakt op de Hotelschool en eerder heb ik kleine tapas kroketjes gemaakt met ham en kaas of deze met alleen kaas. Maar ik ging nu voor het echte werk, een echte rundvlees kroket. Ik was samen met een handvol andere bloggers uitgenodigd om een kijkje achter de schermen te nemen bij Royaan, bekend van de van Dobben en Kwekkeboom croquet. En ik kreeg zomaar het recept voor een kroket mee en dat ga ik natuurlijk met jullie delen.

pietbrink

Een kroketje of bitterbal sla ik nooit af dus ik was reuze benieuwd hoe dit in de fabriek gemaakt werd. En daar komt wel wat meer bij kijken dan je misschien denkt. Meester croquettenmaket Piet Brink bedenkt alle recepten voor de verschillende kroketten. Een kwekkeboom is een patisserie kroket met melk en room en Van Dobben is de stoere variant op basis van  bouillon. Van Dobben heeft een nieuw verbeterd recept waarin het originele recept van Aat van Dobben uit 1945 als uitgangsbasis is genomen. Het is niet zomaar boter, bloem en vlees, er wordt gebruik gemaakt van de beste ingrediënten, allemaal 100 % natuurlijk. Voordat de croquet op de markt gebracht is, zijn er wel 50 proef recepten aan vooraf gegaan.

vandobben

vandobben

Piet leert ons hoe je croqetten maakt en ik heb zelf mijn eigen Van Dobben kroket gerold. En daarna lekker opgegeten op een Van Dobben broodje.

broodje kroket

Vervolgens krijgen we nog een rondleiding door de fabriek, reuze interressant om te zien. De kroketten worden aan de lopende band gemaakt, maar allen met de hand ingepakt. Zo wordt er tegelijk toegezien op een constante kwaliteit.

royaal

We sloten de dag af met een borrel en een portie bitterballen. Ik vond het een ontzettend leuke dag en als ik nu mijn kroketje eet denk ik hier nog met weemoed aan terug.

Wil je ook zelf kroketten maken? Ik heb hier het kroket recept van de Meester zelf.

Ingrediënten voor 15 st. 
500 gr runderpoulet
0,5 ltr bouillon
60 gr boter
60 gr bloem
2 eieren
150 gr paneermeel
1 el melk
Snuf Nootmuskaat
Scheutje Worcestersaus
Handvol peterselie
Peper en zeezout

Zo maak je het
Maak een bouillon van het rund, peterselie, laurier, 1 wortel, ui en een ltr water. Laat dit 3 uur trekken.

Het water verdampt dus er blijft een 0,5 ltr bouillon over.

zelf kroketten maken

Snij het vlees in stukjes van 1 x 1 cm.

Smelt de boter in de pan en voeg de bloem er bij. Dit heet een roux.

Laat het 3 minuten garen, totdat de roux zanderig aanvoelt en wit uitslaat.

Voeg al roerende de koude bouillon toe totdat er een gladde ragout ontstaat.

Spatel vervolgens het vlees en de peterselie erdoor en laat het 4 minuten zachtjes doorkoken.

Breng de ragout op smaak met peper en zout, nootmuskaat en een scheutje worcestersaus.

Schep de ragout in een bord en laat het minimaal 4 uur afkoelen.

Zet het paneermeel klaar in een bord en kluts de 2 eieren met de melk los in een ander bord.

kroketten maken

Maak een balletje van de ragout met een ijsschep en haal deze door de paneer.

kroketten maken

Rol er dan een kroket van. En haal de kroket door het eimengsel.

Haal de kroket vervolgens nog eens door het paneermeel.

De kroketten moeten aan alle zijden goed bedekt zijn.

Laat de kroketten minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Frituur de kroketten in 5 minuten goudbruin op 180 graden.

kroket

Fotografie door In the picture fotografie

BewarenBewaren

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

105 reacties

 • Stefan Van puijenbroek
  15 november 2019 om 20:10

  Ik heb een vraag. Waarom voeg je koude bouillon toe?

 • Lies van Hout
  26 augustus 2019 om 14:05

  Hi Pauline, Vanuit Australië hebben we dit recept gemaakt. Een absolute HIT! Bedankt voor het delen, erg lekker.

 • HERMAN HUIZINGH
  17 februari 2019 om 07:09

  IK ZOU GRAAG WILLEN WEETEN WAAR IK DE CROQUET PRESS CAN KOOPEN IK WOON IN CANADA THANK YOU HERMAN

 • Henk Drop
  14 februari 2019 om 18:23

  Top recept, smaakte prima

 • Fan
  29 juni 2018 om 10:44

  Je moet ze niet ontdooien maar gewoon bevroren in de frituur doen. Dan wordt de buitenkant lekker bruin de de binnenkant ploft er niet uit. Ik vries de kroketten altijd eerst in.

 • Annelies
  20 mei 2018 om 12:44

  Ik eet nooit Dobbe kroketten vind die niet lekker met de brokken vlees erin, sinds ik het recept van Cees Holtkamp gebruik is het echt smullen prima kroketjes.

 • Shirley Jacobs
  29 november 2017 om 00:33

  Je kan ze als ze alleen maar gepaneerd zijn heel goed invriezen, zorg dat ze los van elkaar invriezen, zodat je ze niet kapot maakt met het losmaken als je er maar een paar wilt uithalen. Ze gaan dan bevroren vanuit de diepvries zo in de frituurpan, ze zijn dan niet nattig of zo. Ze zijn ingevroren echt maanden lang goed houdbaar.

 • Lotty
  13 november 2017 om 12:42

  Hi pauline, Ik heb het recept al vaak gemaakt in ZA - altijd een hit. Nu vraag ik me af - valt het ook te vriezen? Of is het dan te ‘nat’ als het ontdooid is

 • Carla Drost
  23 augustus 2017 om 20:05

  Nog nooit een kroket van Dobben gegeten met zoveel vlees erin als in dit voorbeeld! Meestal is het een meelbal met een paar gram vlees erin. Dat zijn dan zeker de fabriekskroketten. Krokettenmaker Piet heeft jou vast zijn eigen recept gegeven! Ik maak mijn kroketten met bouillon getrokken van kalfsschenkel en met kalfspoelet. Volgens oud recept van mijn grootvader die slager was in Venlo.

 • Anja Heiny
  4 augustus 2017 om 14:57

  Gebruikte je verse peterselie of gedroogde? Bij verse, kan ik ook gedroogde gebruiken en hoeveel? Thx

 • Pauline
  23 januari 2017 om 12:50

  Wat leuk om te horen.

 • Hassie Bijmans
  22 januari 2017 om 14:30

  En de Foelie? En Steranijs? En, fijn en grover paneermeel? En bloem zeven? En stappen zoals bouillon laten afkoelen alvorens verder te gain? En, als je ze invriest, las ik dat het best is om in koeling te laten ontdooien voor frituren.

 • Hassie Bijmans
  22 januari 2017 om 00:56

  Dank u wel voor plaatsen recept! Werd hier al wel duidelijk, het belang van lekkere kroket abroad (USA, Zuid-Afrika, et cetera). Ik denk dat ik wel doosje bevroren naar Londen zou kunnen bestellen, maar, geluktben was HEERLIJK! (Betekent toch best heel wat. #yumyum)

 • Hassie Bijmans
  19 januari 2017 om 20:56

  Volgens mij heb ik het mezelf lastig gemaakt door peterselie al in het begin erbij te doen, lastig met afschuimen. En ik heb ui en wortel in stukkenngesneden. Heb ook 2 knorr stock potjes toegevoegd. Nu afwachten of t lekker wordt.

 • Hassie Bijmans
  19 januari 2017 om 20:37

  Geen bouillonblokje? (En ui en wortel geheel?)

 • Pauline
  12 september 2016 om 11:20

  Wat leuk. IK zou stoofvlees gebruiken Sukade is ook prima, als je er maar draadjes van kan trekken. Ik heb zelf geen ervaring met frituren in koolzaadolie. Zonnebloemolie kan wel.

 • Carlotta Byas
  11 september 2016 om 10:23

  Hi Pauline, Ik woon in Oman and ga zeker proberen de kroketten te maken met een paar meiden uit NL. Super leuk voor als we NL feestje hebben. Vraagje, wat voor vlees is runderpoulet? Geen idee of ik dat hier kan krijgen. Kan ik het frituren in Canola Oil? (Koolzaad olie).
  Groetjes Carlotta ?

 • Pauline
  5 september 2016 om 15:31

  Zeker, dat kan heel goed. En dan kan je ze gerust een maand en misschien wel langer bewaren. Als je ze dan gaat frituren dan zou ik een minuut of 6 -7 aanhouden op 180 graden. Geniet ervan :)

 • rene sonneveld
  4 september 2016 om 22:27

  Beste Pauline,

  Ik woon in Uruguay. We zijn een grote familie (5 kinderen) en ik wil een "voorraad" kroketten maken volgens jouw recept. De vraag is of ik de (niet gefrituurde) kroketten kan invriezen. En zo ja, hoe lang zijn ze dan houdbaar. Vervolgens als ik ze wil frituren, kan ik ze dan direkt van de vriezer in de frituur pan doen of moeten ze eerst ontdooien (en zo ja hoelang)? Alvast enorm bedankt voor je antwoord. [email protected]

 • Freekie Kroket
  11 juni 2016 om 13:55

  3 uur

 • Freekie Kroket
  11 juni 2016 om 13:52

  hoi

 • Martin
  20 maart 2016 om 18:00

  Hi Pauline.

  Wat een leuke site heb je

  Ik gebruik zelf het kookboek van Holtkamp, en die schrijft voor kroketten room, melk en bouillon voor om de roux aan te maken. Bij garnalenkroketten zelf bouillon trekken van de karkassen van de garnalen, of visbouillon van een blokje. En garnalen toevoegen!

 • Claudia
  1 maart 2016 om 09:23

  Hoi Pauline, die 0,5 liter bouillon in je ingrediëntenlijst is dat wat je overhoudt na het het trekken van de poulet of voeg je die er daarna nog extra aan toe zodat je 1 liter bouillon bij elkaar hebt?

 • Mathieu
  20 februari 2016 om 00:04

  Als je deze kroket maakt hoe lang is deze dan houdbaar in de koelkast en anders in de vriezer

 • Pauline
  8 januari 2016 om 16:51

  Ik gebruik altijd bouillon van een blokje. Zelf maken kan natuurlijk ook, maar ik heb geen problemen met een blokje.

 • nel
  8 januari 2016 om 13:49

  Hallo,
  lijkt mee heerlijk recept maar doe je de bouillion door een zeef of máak jealles fijn ik zie namelijk alleen dat jede peterselie erbij doet.(heb nog nooit kroketten gemaakt en ben ook niet zo'n keukenprinsses).

 • Lars
  22 september 2015 om 17:33

  Hallo Pauline, ik vind het leuk om je artikel over zelfgemaakte kroketten te lezen. En dat je bij een meester zelf, een rondleiding kreeg. Ik lees dat het een leuke ervaring voor je is geweest.

  Ik ga het recept eens proberen. Ik ben best benieuwd. Met dank aan de Meester! Alle goeds voor je blog.

  Groeten uit Brabant.

 • Audrey
  22 september 2015 om 15:47

  Ik vind de kroketten van Dobbe niet lekker. Geef mij maar de bourgondier kroketten. Maar voordeel als je het zelf maakt is dat je er een eigen draai aan kan geven. Ik kies ook niet voor blokjes vlees, maar ga voor draadjes ... lekker plukken.....

 • Antin
  9 augustus 2015 om 01:06

  Hi, Ik be onlangs ook begonnen kroketten te maken.
  1) Ik gebruik minder water, en doe in kwart ge sneden ui + goulashvlees in the snelkookpan (slechts 20 min)
  2) 'Vervolgens de groenten + kruiden (beetje thym ook) en weer 10 min snelkoken.
  2) Om het wat stijver te maken, op het laatst een 12gr Davies gelatine per liter bouillon toevoegen.
  Leuk om te zien dat er in het bovenstaande recept ook Worstershire sauce zit -great minds think alike.
  Te truuk met het stukje brood werkt; zodra het licht-bruin wordt, dan is de temp. goed.
  Groeten uit Kaapstad

 • Lotty
  18 maart 2015 om 15:18

  Gemaakt en gelukt :-) !
  Tip voor iedereen die een frituurpan kort:
  Laat, als je denkt dat de olie OK is, een stukje brood in de pan vallen. Als het gaat bruisen en het wordt bruin, dan de olie op de juiste temperatuur.

  Denk je dat de vulling meer smeuïg wordt als ik de ragout (voor of na het opstijven?) door een keukenmachine haal?

 • Lotty
  12 maart 2015 om 11:49

  Ja juist, dat is dus precies wat ik bedoel; gaat dat wel werken in een pan omdat je de temperatuur niet kunt bepalen? Misschien zijn er thermometers voor? Al zit ik hier wel in Afrika, dus het krijgen van zo'n ding wordt nog een missie. Is er er geen trucje dat je kunt toepassen om te weten of het niet te heet wordt/wanneer het op de juiste temperatuur is?

  Ik zal eens zien wat ik hier vlees-wise kan krijgen...

 • Pauline
  12 maart 2015 om 11:02

  Het is wel een apart stuk vlees. Je zou ook riblappen kunnen proberen. En als de temperatuur boven de 180 graden is, verbranden je kroketten heel snel. Dus dat is zonde. En ik gebruik meestal zonnebloemolie.

 • Lotty
  12 maart 2015 om 10:59

  Ah tof, bedankt!
  Runderpoulet kennen ze hier niet zoals we dat in Nederland kennen. Ik meen dat er zelfs specifieke delen van de koe worden gebruikt... Komt het ook goed als ik gewoon een stuk rundvlees koop denk je? En de groente voor de bouillon, snijd je deze in stukken?

  Waar ik me verder een beetje zorgen over maak, is de temperatuur-issue als je een wok/braadpan met (olijf of zonnebloem?) olie gebruikt. Als het te heet wordt, heter dan 180, barsten ze dan niet open?
  Dank en groet!
  Lotty

 • Pauline
  11 maart 2015 om 12:35

  Ja dat kan heel goed. Gewoon in een grote wok. Zet het vuur niet te hoog, dan komt het goed.

 • Lotty
  10 maart 2015 om 14:09

  Hi Paulien,
  Ik ben in Zuid-Afrika en kort een frituurpan... Zou ik bovenstaand ook in een pan met olie op het fornuis kunnen doen? En zo ja, heb je daar wat tips voor zodat ik de boel niet in de hens laat vliegen...
  Dank!
  Groet,
  Lotty

 • Elly
  6 maart 2015 om 23:11

  Kan er ook vloeibare boter gebruikt worden.in plaats van de harde boter.Want die mag ik niet eten omdat er te veel cholesterol in zit.

 • Jamie Nijboer
  5 maart 2015 om 23:38

  Ben precies op dezelfde manier hier terecht gekomen haha. Ik woon in Phoenix en ik ga vanavond met mijn vriend naar een britse pub omdat hij zijn thuis land eten mist...ik dus ook! maar voor mij zal t er wel op neer komen dat ik het zelf moet maken.

  Heb je de krokketten daadwerkelijk voor 60 man bereid?

 • Pauline
  12 februari 2015 om 18:17

  Ja hoor dat kan. Ongefrituurd kun je ze invriezen :)

 • fia
  12 februari 2015 om 11:28

  Hallo, bedankt voor het recept.
  i.v.m. plannen, kun je de voorbereide kroketten ook invriezen of moet je ze dan eerst een keer voor frituren?

 • Renie
  20 januari 2015 om 03:45

  Hallo Pauline,
  Ik woon in de USA en soms heb je dagen dat je echt naar een lekkere hollandse kroket verlangt. Ik was op zoek naar een goed kroketten recept and dit bracht mij naar your site and Ik ben er erg blij mee dat Ik je site hebt gevonden .
  Zou ik dit recept ook kunnen verdubbelen in hoeveelheid. Ik moet namelijk 60 kroketten maken voor een bijeenkomst.
  Bij voorbaat alvast hartelijk bedankt.

 • Jacquelien de Bruijn
  10 januari 2015 om 15:15

  Ik maak altijd zelf de kroketten zowel rund als kip en vis. Voor vis en kipkroketten gebruik ik wel iets andere kruiden dan voor runderkroketten maar ik doe er altijd slagroom en ketjap manis door als vaste basis. Geen laurier en tabasco.
  Ik ga dit toch eens doen. Voor de rest is het het maken van een Kwekkeboom het zelfde. Ik ben blij met het recept!, bedankt!!!

 • Peter de Haan
  1 januari 2015 om 15:45

  We zijn een jaar geleden geëmigreerd naar de US. Inmiddels was de drang naar een broodje kroket zo sterk geworden dat ik maar besloten heb om zelf proberen kroketten te maken. Dit recept is super! Ipv poulet langzaam gebraden klapstuk gebruikt. Echte aanrader dit recept.

 • Marcel
  19 december 2014 om 10:16

  Blij met het recept heb het gemaakt en is ontzettend lekker. Daar ik in Oostenrijk woon en het hier ook niet kunt kopen is dit de perfecte oplossing. Heb het zelfs een paar vrienden laten proeven (Oostenrijkers) die vinden het ook heel lekker. Echt weer genieten van een broodje kroket ;)

 • Jopie
  14 december 2014 om 01:31

  Dit is 2014, Ik type did op een Ipad in Engels sprekende Nieuw Zeeland, en geen engel probleem. Prestige kerst dagen en gelukkig 2015

 • Freda ryan
  13 december 2014 om 21:44

  Dit is voor Jodie
  Feel Jensen heb been predictor text genet op Hun ipad/laptop en als ze Dan een Andre tall genuineness is dit het resultant en Moët je hij a alle worden veranderen.
  This should have read Jopie that a lot of people's ipad/laptop/PC are set on predictor text and it takes ages to change nearly every single word. Just calm down and stop giving out to people without knowing the reason. If you can't read English, just skip that message.

 • Jopie
  9 december 2014 om 02:41

  Hallo Nienke, ik woon al 40 jaar in New Zealand, als je op Een Nederlandse site met Nederlandse mensen Schrijft spreek Dan a.u.b. Nederlands, hoe moeilijk kan dat zijn, je vergeet je moedertaal toch nooit!,,,

 • Gary
  29 november 2014 om 06:31

  Top & bedankt!...ik ga het maken en maak fotoos...je hoort van me:))

 • Pauline
  27 november 2014 om 16:11

  Wat leuk. Dat is gewoon rundvlees dat je kookt in de bouillon.

 • Gary
  27 november 2014 om 07:25

  Hoi Pauline
  Vandaag op werk had mn Canadese collega (getrouwd met een Hollander) of ik een kroket recept had...niet dus...:(
  Ik gegoogled en jij popt op...ben blij dat ik je recept hebt
  Vraagje: wat is een runder poulet? (Ik vraag me af wat dat hier in Canada kan voorstellen...)...Is dat de "...het rund, peterselie, laurier, 1 wortel, ui en een ltr water..."????
  Dank ook voor het commentaar van alle andere gasten...
  Ik loop al te kweilen.....:))
  Groet
  Gary

 • lolita
  20 november 2014 om 09:19

  Ik heb ze ook gemaakt van de week ze waren goed gelukt en ze waren verrukkelijk lekker

 • Pauline
  14 november 2014 om 20:23

  Oh nee dat hoort niet. Hij hoort zanderig te zijn. Volgende keer misschien 50 gr boter nemen.

 • Bouke
  14 november 2014 om 18:54

  Kan het wezen wanneer de roux niet helemaal gaar is dat de ragout niet voldoende stijf wordt ?
  De roux was nog wat nattig voordat ik de bouillon toevoegde,maar had het al best lang op staan.

 • Pauline
  13 november 2014 om 22:10

  Ah glad to hear that! Thanks.

 • nienke
  12 november 2014 om 21:39

  This is the recipe I use when making beef croquettes. I add in my own ingredients on top of the recipe as above like tobasco sauce, spinach, etc. It is the best one I found so far and I have searched the net for over 10 years.

  sometimes I try something new but I mostly stick to this simple recipe. I even prefer my home made kroketten as to the ones I eat when I visit holland once a year.

 • nienke
  12 november 2014 om 21:27

  You use too much stock. What I do is I have extra beef. If it is too "wet" I throw a bit more beef into it. They need to be a thick and dryish substance, otherwise they fall apart in the fryer. Dont be afraid to use the worchester sauce. Last time My daughter threw half a bottle in the mixture, turned out they were delicious.

 • Henk Ruysch
  12 november 2014 om 16:17

  Hi, I live in England and have been trying to make these kroketten as per this recipe,
  my mix will not set hard enough for me to roll into logs. I'm following the instructions and leaving it to cool in the fridge over night but it's still quite soft the following day, What am I doing wrong? Please help as i'm missing kroketten from when I used to live in Holland
  Many thanks
  Henk

 • Pauline
  11 november 2014 om 11:51

  Oh wat jammer. In principe zou dat goed moeten gaan. Je kunt alsnog wat gelatine erdoorheen doen.

 • Bouke
  10 november 2014 om 20:48

  Hoi,
  Ik wou dit recept proberen met 3 liter boullion ( kroketten voor de hele familie ;-) ) alles ging goed tot het opstijven van de ragout, deze was uiteindelijk en helaas te slap. Omdat ik 3 liter bouillon had gebruikt had ik het gewicht van de bloem en boter x6 gedaan, volgens mij is dit goed. Wordt er misschien ook gelatine gebruikt ?

 • mara rhebok
  8 november 2014 om 06:39

  Als je geen paneermeel hebt dan brood roosteren of als het er is beschuiten tegen elkaar wrijven dan heb je paneermeel.

 • Meral
  31 oktober 2014 om 14:14

  Hoi Sevecebn,

  ik woon zelf ook in Turkije, en je kan prima deze kroketten maken hoor!

  vlees haal je gewoon bij de slager, verder heb je alleen paneermeel en vleesbouillon nodig en die kun je ook gewoon kopen in elke suppermarkt, en de rest weet je zelf ook denk ik al te vinden!

  Veel succes en eetsmakelijk

 • sevecebn
  21 oktober 2014 om 13:05

  hoi ık woon ın turkiye
  en ık wıl zelf krokketten maken. maar helaas heb je hıer nıet al dıe Ingrediënten
  hoe kan ık het anders gaan maken
  wıllen jullıe mıj even helpen aub..

 • puck
  17 oktober 2014 om 22:52

  Ik las recent een artikel over een van de eerste kroketmakers van nederland. Hier werd ook gelatine gebruikt om een steviger massa te krijgen waardoor het makkelijker verwerkbaar is. Tevens werd de eerste keer gepaneerd met een fijne paneer en de 2e keer met een groffe paneer. Volgens de maker om het eerste laagje vaster te maken.
  Mijn buurman (oud banketbakker) kroketten zijn trouwens uitgevonden door banketbakkers, geeft ook aan dat je bij het paneren geen dooier maar alleen het eiwit moet gebruiken. Dit stolt sneller bij het bakken en voorkomt scheuren van de kroket.
  Ik heb ze zelf vroeger wel eens gemaakt en 1 op de 5 lekte inderdaad , dus ik ga het nog een keer proberen zoals ik het heb beschreven.

  groet Puck

 • Fam. Holtkamp
  11 oktober 2014 om 01:51

  Beste Henk,

  Hoeveel moet je er van hebben??
  Mail me maar even!

 • Cris
  18 september 2014 om 15:54

  Ik doe de opleiding zelfstandig werkend kok, en ik heb laatst bitterballen gemaakt op school, alleen staat het me niet bij dat ik buillon heb gebruikt. Is de buillon echt nodig om bitterballen te maken?

 • Pauline
  6 september 2014 om 21:41

  Ja dat gaat heel goed. En kroketten moet je gewoon frituren ;)

 • Marcel
  6 september 2014 om 19:57

  Prima, ik woon ook in zuid-duitsland dus
  als het zover is kom ik graag op een
  kroketje voorbij....

 • Tanja
  6 september 2014 om 19:56

  Zouden ze ook op een andere manier gemaakt kunnen worden als in een friteuse?
  Is invriezen ook mogelijk?

 • Pauline
  31 juli 2014 om 11:11

  Hoi Henk ik verkoop geen kroketten, ik maak ze alleen af en toe voor mijzelf. Ik zou van Dobben of Holtkamp benaderen als ik jou was.

 • Henk
  30 juli 2014 om 22:24

  Ik woon in zuid Duitsland en hier worden geen kroketten verkocht nu is mijn vraag als ik hier dit wil verkopen en het bij jullie afneem wat het kost, en misschien meerdere producten.
  Vriendelijke groeten Henk Hekkert

 • jolanda
  26 juli 2014 om 16:55

  Zo maakten mijn moeder ze ook klaar. Nu heb ik het recept ook weer. Was he kwijt. Dank je wel.

 • Pauline
  16 juni 2014 om 19:58

  Ja dat klopt inderdaad. Maar je kunt ook blokjes bouillon gebruiken.

 • Masha
  16 juni 2014 om 13:50

  Begrijp ik het goed dat je het rund eerst gebruikt om de bouillon te trekken en vervolgens de boullion afgieten en het vlees daaruit in stukken snijden om het vervolgens in de kroketten te gebruiken? Kwam er niet helemaal uit.

 • Jacky
  14 juni 2014 om 14:07

  Ik ben superblij dit recept te hebben gevonden, want ik mis een goede hollandse kroket. Straks de boodschapjes doen om morgen lekker in de keuken te rommelen.

 • Pauline
  28 mei 2014 om 12:51

  Die staat op mijn lijstje om te maken :)

 • Rennie
  28 mei 2014 om 06:18

  Lekker! Nou alleen nog de sate' kroket variatie vinden

 • Anneke
  27 mei 2014 om 01:10

  Weet niet waar je woont, maar Parsley is peterselie. Een beetje Coriander smaakt ook heerlijk in de kroketten.

 • Lynn vrenken
  5 mei 2014 om 19:12

  Wauw super leuk om te zien!

 • bart
  7 april 2014 om 19:30

  dit is mijn bron: http://www.dekooktips.com/warenkennis/kruid-spec/peters.htm

 • bart
  7 april 2014 om 17:47

  vervang het door selderij, koriander(blad!) of kervel (in noodgevallen) zoals KROKETTEN stuur anders een mail en evt. na mijn reply je adres dan laat ik peterseliezaadjes bij je bezorgen, want geen enkele soep of stoofpot kan zonder peterselie bereid worden.

 • Dennis
  26 februari 2014 om 17:49

  E-621 is bekend onder de naam VETSIN wat veel in de Indonesische keuken gebruikt wordt. Het wordt inderdaad veel gebruikt in produkten als smaak versterker. Wil je geen E-621 koop dan niets met een barcode erop.

 • Pauline
  23 februari 2014 om 16:11

  Dat weet ik zo niet, ik denk dat je misschien bij een biowinkel aan het juiste adres bent. En anders gewoon zelf maken, valt reuze mee.

 • Jan
  23 februari 2014 om 16:06

  Zijn er ook kroketten te koop waar geen smaakversterker E-621 of wel mononatrium glutomaat in zit? van deze smaakversterker wordt ik doodziek van. Welk merk heeft dat er niet in, en waar te koop?

 • Pauline
  4 februari 2014 om 10:48

  Kan me voorstellen dat je de kroketten mist. Ik zou de peterselie gewoon weglaten, is geen must.

 • ferd
  4 februari 2014 om 10:08

  Ben al een tijdje op zoek naar een goed omschreven recept v w b de kroketten, en nu dus gevonden. Ik woon niet (meer) in Nederland maar heb soms heimwee, in de zin van iets willen eten dat hier niet te koop is, zoals kaas mmmmm.....
  Even wel een vraagje: er is hier in geen velden of wegen peterselie te vinden, dus mijn vraag: door wat kan ik dat vervangen?
  Fijne dag verder. Ferd

 • Pauline
  27 december 2013 om 16:52

  Ja die ken ik ook vanuit Spanje in allerlei soorten en maten

 • Mareique Oudolf
  26 december 2013 om 16:53

  Dank voor het recept, in Portugal kennen ze wel crocettes je
  Moet alleen naar het vlees zoeken.
  Fijne feestdagen en een gezond 2014, gr Mareique.

 • Pauline
  16 december 2013 om 19:55

  Ongeveer 15 stuks

 • Marcus
  16 december 2013 om 15:43

  Leuk dit maar voor hoeveel kroketten is dit recept?

 • Wim
  9 december 2013 om 11:10

  Ik ga straks samen met mijn vrouw en moeder het recept thuis proberen. Als het me lukt ga ik ze maken voor een internationaal oud en nieuw feest in Zuid Korea.
  Ik ben niet echt een kok, dus afwachten maar.
  Alvast bedankt voor de duidelijke beschrijving.

 • reinie
  24 november 2013 om 17:06

  Wauw, ik heb ze net klaargemaakt. 20 grote bitterballen en 1 kroket. We gaan ze straks frituren..ben heel benieuwd

 • tom
  31 oktober 2013 om 08:56

  al eens de aspergekroket of de zwezerik-truffel kroket?
  ook zeer bijzondere smaak

 • Patty
  29 oktober 2013 om 19:17

  Noh! En ze zijn toch lekker geworden! Bedankt voor het mooie recept!

 • Pauline
  28 oktober 2013 om 20:38

  Oh dat zijn chique croquetten zeg. Ben benieuwd naar de smaak ;)

 • Patty
  28 oktober 2013 om 19:11

  Wat een handig blogje. Vandaag het recept geleend voor het maken van kroketten met het vlees van een wilde gans. Ik had de bouten gekonfijt en we vonden de eerste bout niet echt lekker. De rest dus lekker klein gesneden, ragout gemaakt en morgen de kroketten rollen. Ik ben benieuwd naar het resultaat!

 • Pauline
  18 juni 2013 om 20:31

  Nee hoor Culy was er zelf bij.

 • Esmee
  18 juni 2013 om 20:26

  Hmm dat lijkt me leuk om een keertje te proberen! Ohh ik heb nu wel echt trek in een kroketje als ik zo die foto's bekijk haha :)

 • Annika
  18 juni 2013 om 18:25

  Hmm dat ziet er lekker uit! Lijkt me leuk om eens te maken, of bijv. garnalenkroketjes :)

 • Marion
  18 juni 2013 om 17:36

  Heb je gezien dat hij door Culy is overgenomen?
  Ik ga ze zeker maken. Ze lijken erg veel op die van mijn moeder, wiens recept helaas verloren is gegaan.

 • Marja
  18 juni 2013 om 14:08

  Ik heb er van de week nog eentje op...maar toch echt gekocht!! Leuk dat jij ze zelf gemaakt hebt!

 • Joyce
  18 juni 2013 om 11:24

  Tof dat je zoiets mocht doen!

 • MySimplySpecial
  18 juni 2013 om 11:03

  Leuk om te zien! Ik ben vooral fan van kalfskroketten!

 • Sylvia
  18 juni 2013 om 10:04

  Ik vind kroketten de allerlekkerste snacks die er zijn, maar ik heb me eerlijk gezegd nog nooit afgevraagd hoe ze nu eigenlijk gemaakt worden ;P Leuke post om te lezen dus!

 • kayleigh
  18 juni 2013 om 08:34

  Wat leuk om te zien! Lijkt me tof om mee te maken

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.