Luxe broodje kroket

Zelf Kroketten maken (Van Dobben recept)

Zelf kroketten maken is best een klusje. We hebben al eens kaaskroketten gemaakt, maar nu gingen we voor het echte werk, een echte rundvlees kroket. We waren uitgenodigd om een kijkje achter de schermen te nemen bij Royaan, bekend van de van Dobben en Kwekkeboom croquet. En we kregen zomaar het recept voor een kroket mee en dat gaan we natuurlijk delen.

Luxe broodje kroket
Workshop bakery institute

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 15 st.

  • 500 gr runderpoulet
  • 0,5 ltr bouillon
  • 60 gr boter
  • 60 gr bloem
  • 2 eieren
  • 150 gr paneermeel
  • 1 el melk
  • Snuf nootmuskaat
  • Scheutje Worcestersaus
  • Handje peterselie
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Maak een bouillon van het rund, peterselie, laurier, 1 wortel, ui en een ltr water. Laat dit 3 uur trekken.

  2. Het water verdampt dus er blijft een 0,5 ltr bouillon over.

  3. Snij het vlees in stukjes van 1 x 1 cm.

  4. Smelt de boter in de pan en voeg de bloem er bij. Dit heet een roux. Laat het 3 minuten garen, totdat de roux zanderig aanvoelt en wit uitslaat.

  5. Voeg al roerende de koude bouillon toe totdat er een gladde ragout ontstaat.

  6. Spatel vervolgens het vlees en de peterselie erdoor en laat het 4 minuten zachtjes doorkoken.

  7. Breng de ragout op smaak met peper en zout, nootmuskaat en een scheutje worcestersaus.

  8. Schep de ragout in een bord en laat het minimaal 4 uur afkoelen.

  9. Zet het paneermeel klaar in een bord en kluts de 2 eieren met de melk los in een ander bord.

  10. Maak een balletje van de ragout met een ijsschep en haal deze door de paneer. Rol er dan een kroket van. En haal de kroket door het eimengsel. Haal de kroket vervolgens nog eens door het paneermeel. De kroketten moeten aan alle zijden goed bedekt zijn.

  11. Laat de kroketten minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Frituur de kroketten in 5 minuten goudbruin op 180 graden.

     

Luxe broodje kroket

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (29 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in