
Simpele pastasalade
Wij zijn dol op pastasalades! Deze simpele pastasalade met geitenkaas is een van onze favoriete. Ideaal voor een zomerse dag, om mee te nemen naar het park of voor op het strand. Lekker licht en door de pasta vult de salade goed. Je kunt de makkelijke pasta salade ook goed van tevoren al maken. Voeg dan alleen de rucola pas op het laatst toe. Wil je er iets van vlees aan toevoegen? Uitgebakken spekjes zijn er ook lekker bij. Gek op vis? Maak dan deze pastasalade met zalm.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr fusilli
- 125 gr zachte geitenkaas
- 75 gr rucola
- 50 gr kalamata olijven
- 50 gr zongedroogde tomaten
- 1 rode ui
- 30 gr pijnboompitten
- 3 el olijfolie
- 1 el witte balsamicoazijn
- peper en zout
Zo maak je het
Kook de pasta gaar in voldoende water met zout, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de ui in ringen en snijd de olijven en zongedroogde tomaten in stukjes.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Doe de uien, olijven en zongedroogde tomaatjes samen met de rucola in een kom.
Voeg de afgekoelde pasta toe en meng het geheel door elkaar.
Maak een dressing van de olie, azijn en wat peper en zout en meng dit door de salade.
Verkruimel de geitenkaas over de salade.
Strooi de geroosterde pijnboompitten als laatste over de simpele pastasalade.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan