
Mango hummus
Deze mango hummus is een verrassende twist op de klassieke hummus en perfect voor wie houdt van een beetje zoet in een hartige dip. De combinatie van romige tahin, kikkererwten en de frisse zoetheid van mango maakt dit een ideale dip voor bij crackers, groenten of als ‘saus’ op een broodje. Het is een feestje om te maken én om op tafel te zetten tijdens de borrel. Bovendien is -ie binnen no-time klaar.
Ons favoriete broodje met mango hummus
Vroeger haalden we mango hummus vaak bij De Gouden Tent op de Ten Katemarkt of bij Twins Olives op de Albert Cuypmarkt in Amsterdam. Boodschappen doen daar was altijd megaleuk, en we konden dan bijna nooit wachten om ‘m thuis uit te pakken en te proeven. De zoete mango maakte die hummus echt onweerstaanbaar.
Tegenwoordig maken we ‘m zelf, en dat is minstens zo lekker! Een leuke tip: gebruik de mango hummus als spread in een Midden-Oosters broodje. Smeer het op flatbread en vul het met gegrilde groenten, knapperige falafel en frisse tabouleh.



De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 1 bakje
- 250 gr kikkererwten (uit blik)
- 1 goed rijpe mango
- 6 el tahin
- 1 teen knoflook
- Sap van een halve citroen
- Chilipeper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Schil de mango en snijd deze in stukjes.
Doe alle ingrediënten in de kom van je keukenmachine. Meng tot een gladde massa. Voeg eventueel een scheutje water of wat kikkererwtenvocht toe.
Breng de mango hummus op smaak met chilipeper en zout. Garneer met wat blokjes mango en extra chilipeper.
Variatietips
Voor een extra pittige versie kun je nog een snufje cayennepeper toevoegen of een kneepje sriracha. Serveer de hummus met kleurrijke groenten zoals wortel- of komkommersticks, of smeer ‘m op een pitabroodje en beleg met kip of (vega) shoarma.
Bewaartip
Bewaar de mango hummus maximaal drie dagen in een afgesloten vershoudbakje in de koelkast. Even doorroeren voor gebruik, en hij is weer net zo romig en lekker!


Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in