Witte lasagne met bechamelsaus

Witte lasagne met bechamelsaus

Deze witte lasagne met bechamelsaus was het 1e gerecht dat ik voor de Mr. kookte. Omdat je bij beginnende dates echt geen spinazie tussen je tanden wil hebben, maakte ik hem toen met courgette. Ik moet toegeven dat ik de versie met spinazie lekkerder vind. Nu zijn we bijna 7 jaar samen dus is het spinazie dilemma niet zo belangrijk meer.

Bechamelsaus is heel makkelijk om zelf te maken. Vroeger gebruikte ik altijd een pakje hiervoor, maar meer dan bloem, boter en melk heb je niet nodig. Voor de extra bite heb ik wat amandelen toegevoegd. Er zit geen vlees in de witte lasagne, wil je toch iets van vlees toevoegen dan zou ik voor ham kiezen.

Ingrediënten voor 4 personen
12 lasagne bladen
600 gr spinazie
2 tenen knoflook
1 rode ui
50 gr boter
60 gr bloem
600 ml melk
3 gegrilde paprika’s
Handjevol amandelen
100 gr geraspte kaas + een handje

Zo maak je het
Snij de rode ui in halve ringen en hak de knoflook fijn.

Fruit de ui en de knoflook aan in een wok en voeg beetje bij beetje de spinazie toe. Ga net zo lang door todat alle spinazie geslonken is. Breng de spinazie op smaak met peper en zout.

Laat de spinazie uitlekken en leg het apart.

Smelt de boter in de pan en voeg de bloem toe. Laat de roux zachtjes garen, totdat de roux een beetje wit uitslaat en zanderig aanvoelt.

Meng nu met een garde beetje voor beetje de melk bij de roux, totdat er een gladde saus ontstaat. Breng de saus op smaak met wat peper, zout en nootmuskaat.

Roer de geraspte kaas door de bechamelsaus.

Neem een ovenschaal en vet deze in met wat boter.

Verdeel een laagje van de bechamel over de bodem. Leg hierop 3 lasagne bladen. Leg daarop wat van de spinazie.

Snij de gegrilde paprika in reepjes en hak de amandelen grof. Verdeel een deel van de paprika en de amandelen over de spinazie. Giet hierover weer een deel van de bechamelsaus.

Daarop leg je weer een laagje lasagnebladen en herhaal je de voorgaande stappen.

Eindig met een laagje bechamelsaus, strooi hier de resterende geraspte kaas over.

Bak de witte lasagne in ongeveer 30 – 35 minuten af op 180 graden.

Witte lasagne met bechamelsaus

Lavendelsiroop
Superfoods Chia zaad, Goji bessen en Rauwe cacao
Bewaar
20 Comments
  • Martine01

    30 mei 2017 at 17:57 Beantwoorden

    Leuk, die geraPste kaas😉

  • Nathalie

    30 juli 2016 at 10:03 Beantwoorden

    Zou je deze ook een avond van te voren kunnen maken?

  • Kim

    11 januari 2016 at 13:44 Beantwoorden

    Hi Pauline,\r\nWelke kleur paprika’s en grill je ze gewoon even in de oven?\r\nAlvast bedankt!

    • Pauline

      12 januari 2016 at 17:30 Beantwoorden

      Dot zijn gegrilde rode paprika’s uit een pot. Je kunt ze ook zelf roosteren in de oven of grillen op een grillplaat.

  • machteldb

    27 december 2014 at 17:56 Beantwoorden

    Hij staat in de oven hoor! Mega benieuwd.. het ruikt in ieder geval al lekker

  • Joyce

    9 december 2014 at 10:17 Beantwoorden

    Wat een lekker recept! Ik wil dit graag vanavond maken. Nu heb ik eigenlijk nog nooit een goed gelukte lasagne gemaakt en heb ik een vraagje! Zijn dit verse lasagne bladen die je hebt gebruikt of niet? Ik heb namelijk nog van die ‘harde’ bladen thuis, en kan ik die ook gebruiken?\r\n\r\nGroetjes!

    • Pauline

      9 december 2014 at 21:11 Beantwoorden

      Ik gebruik altijd die harde. Zorg dat ze helemaal bedekt zijn met saus en heb geduld. 😉

  • Amy

    27 januari 2014 at 19:50 Beantwoorden

    Eenvoudig te maken, groots resultaat!

  • Rianne

    27 januari 2014 at 17:28 Beantwoorden

    Als de rest net zo rap gaat als de gerapste kaas, zie ik t helemaal zitten. Klinkt erg lekker! Ook makkelijk voor een 1persoonsportie.

  • Clara

    31 oktober 2013 at 14:28 Beantwoorden

    Mijn spetter vond het echt kei lekker, mijn kleine hunkje eens even lekker in het zonnetje gezet met dit recept! Mister likte zijn vingers er bij af! JAMMIE!

    • Pauline

      31 oktober 2013 at 19:52 Beantwoorden

      Haha leuk! Vrouwen opgelet met dit recept scoor je punten aan tafel 😉

  • Marlie

    25 oktober 2013 at 19:11 Beantwoorden

    Mijn Mr. vond het ook een succes!

  • Pauline

    23 april 2013 at 15:57 Beantwoorden

    Jaa dit is zo lekker!

    • Vinyasa

      27 juli 2013 at 19:38 Beantwoorden

      Recept net gemaakt, echt heerlijk!! en echt niet moeilijk 🙂

  • Daisy

    23 april 2013 at 13:27 Beantwoorden

    Ziet er heel goed uit. Ik vind bechamelsaus altijd erg lekker dus deze lasagne zou ik vast ook goedkeuren….

  • Joyce

    23 april 2013 at 12:36 Beantwoorden

    Klinkt weer eens heerlijk, ik ga het zeker eens proberen!

  • Nanda

    23 april 2013 at 12:26 Beantwoorden

    Misschien moet ik deze ook eens voor mijn lover gaan maken, klinkt echt heerlijk en denk dat hij het wel kan waarderen 🙂

  • Sabine

    23 april 2013 at 08:27 Beantwoorden

    I looooooooveeeee bechamel. Het maakt of breekt de lasagne als je het mij vraagt. Dit recept zal hier niet zo’n succes zijn met de notenallergie van de mister, al kun je die natuurlijk ook weg laten. Lijkt me trouwens ook lekker met pijnboompitjes. Om eroverheen te strooien op het eind. Jammie jammie.

Plaats een reactie