Menu

Witte lasagne met bechamelsaus

Deze witte lasagne met bechamelsaus was het 1e gerecht dat ik voor de Mr. kookte. Omdat je bij beginnende dates echt geen spinazie tussen je tanden wil hebben, maakte ik hem toen met courgette. Ik moet toegeven dat ik de versie met spinazie lekkerder vind. Nu zijn we bijna 7 jaar samen dus is het spinazie dilemma niet zo belangrijk meer.

Bechamelsaus is heel makkelijk om zelf te maken. Vroeger gebruikte ik altijd een pakje hiervoor, maar meer dan bloem, boter en melk heb je niet nodig. Voor de extra bite heb ik wat amandelen toegevoegd. Er zit geen vlees in de witte lasagne, wil je toch iets van vlees toevoegen dan zou ik voor ham kiezen.

Ingrediënten voor 4 personen
12 lasagne bladen
600 gr spinazie
2 tenen knoflook
1 rode ui
50 gr boter
60 gr bloem
600 ml melk
3 gegrilde paprika’s
Handjevol amandelen
100 gr geraspte kaas + een handje

Zo maak je het
Snij de rode ui in halve ringen en hak de knoflook fijn.

Fruit de ui en de knoflook aan in een wok en voeg beetje bij beetje de spinazie toe. Ga net zo lang door todat alle spinazie geslonken is. Breng de spinazie op smaak met peper en zout.

Laat de spinazie uitlekken en leg het apart.

Smelt de boter in de pan en voeg de bloem toe. Laat de roux zachtjes garen, totdat de roux een beetje wit uitslaat en zanderig aanvoelt.

Meng nu met een garde beetje voor beetje de melk bij de roux, totdat er een gladde saus ontstaat. Breng de saus op smaak met wat peper, zout en nootmuskaat.

Roer de geraspte kaas door de bechamelsaus.

Neem een ovenschaal en vet deze in met wat boter.

Verdeel een laagje van de bechamel over de bodem. Leg hierop 3 lasagne bladen. Leg daarop wat van de spinazie.

Snij de gegrilde paprika in reepjes en hak de amandelen grof. Verdeel een deel van de paprika en de amandelen over de spinazie. Giet hierover weer een deel van de bechamelsaus.

Daarop leg je weer een laagje lasagnebladen en herhaal je de voorgaande stappen.

Eindig met een laagje bechamelsaus, strooi hier de resterende geraspte kaas over.

Bak de witte lasagne in ongeveer 30 – 35 minuten af op 180 graden.

Witte lasagne met bechamelsaus

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

21 reacties

 • Sandy
  19 december 2017 om 23:04

  Het was een erg lekker gerecht, zelf heb ik er nog kip bij gedaan omdat mijn partner niks zonder vlees wil eten en niet van ham houdt. Met kip was het ook een goede combinatie! Ik ben overigens wel erg lang bezig geweest met het maken van het gerecht, ik denk wel twee uur! Kan ook zijn dat ik gewoon heel langzaam ben, maar het was het waard! Ik denk dat ik hem ook nog eens met courgette ga proberen in plaats van spinazie.

 • Annika
  31 mei 2017 om 11:38

  Oeps, foutje. Heb het even aangepast.

 • Martine01
  30 mei 2017 om 17:57

  Leuk, die geraPste kaas?

 • Nathalie
  30 juli 2016 om 10:03

  Zou je deze ook een avond van te voren kunnen maken?

 • Pauline
  12 januari 2016 om 17:30

  Dot zijn gegrilde rode paprika's uit een pot. Je kunt ze ook zelf roosteren in de oven of grillen op een grillplaat.

 • Kim
  11 januari 2016 om 13:44

  Hi Pauline,
  Welke kleur paprika's en grill je ze gewoon even in de oven?
  Alvast bedankt!

 • machteldb
  27 december 2014 om 17:56

  Hij staat in de oven hoor! Mega benieuwd.. het ruikt in ieder geval al lekker

 • Pauline
  9 december 2014 om 21:11

  Ik gebruik altijd die harde. Zorg dat ze helemaal bedekt zijn met saus en heb geduld. ;)

 • Joyce
  9 december 2014 om 10:17

  Wat een lekker recept! Ik wil dit graag vanavond maken. Nu heb ik eigenlijk nog nooit een goed gelukte lasagne gemaakt en heb ik een vraagje! Zijn dit verse lasagne bladen die je hebt gebruikt of niet? Ik heb namelijk nog van die 'harde' bladen thuis, en kan ik die ook gebruiken?

  Groetjes!

 • Amy
  27 januari 2014 om 19:50

  Eenvoudig te maken, groots resultaat!

 • Rianne
  27 januari 2014 om 17:28

  Als de rest net zo rap gaat als de gerapste kaas, zie ik t helemaal zitten. Klinkt erg lekker! Ook makkelijk voor een 1persoonsportie.

 • Pauline
  31 oktober 2013 om 19:52

  Haha leuk! Vrouwen opgelet met dit recept scoor je punten aan tafel ;)

 • Clara
  31 oktober 2013 om 14:28

  Mijn spetter vond het echt kei lekker, mijn kleine hunkje eens even lekker in het zonnetje gezet met dit recept! Mister likte zijn vingers er bij af! JAMMIE!

 • Pauline
  25 oktober 2013 om 20:10

  Haha leuk

 • Marlie
  25 oktober 2013 om 19:11

  Mijn Mr. vond het ook een succes!

 • Vinyasa
  27 juli 2013 om 19:38

  Recept net gemaakt, echt heerlijk!! en echt niet moeilijk :)

 • Pauline
  23 april 2013 om 15:57

  Jaa dit is zo lekker!

 • Daisy
  23 april 2013 om 13:27

  Ziet er heel goed uit. Ik vind bechamelsaus altijd erg lekker dus deze lasagne zou ik vast ook goedkeuren....

 • Joyce
  23 april 2013 om 12:36

  Klinkt weer eens heerlijk, ik ga het zeker eens proberen!

 • Nanda
  23 april 2013 om 12:26

  Misschien moet ik deze ook eens voor mijn lover gaan maken, klinkt echt heerlijk en denk dat hij het wel kan waarderen :)

 • Sabine
  23 april 2013 om 08:27

  I looooooooveeeee bechamel. Het maakt of breekt de lasagne als je het mij vraagt. Dit recept zal hier niet zo'n succes zijn met de notenallergie van de mister, al kun je die natuurlijk ook weg laten. Lijkt me trouwens ook lekker met pijnboompitjes. Om eroverheen te strooien op het eind. Jammie jammie.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.