
Witte lasagne met bechamelsaus
Deze witte lasagne met bechamelsaus was het 1e gerecht dat ik voor de Mr. kookte. Omdat je bij beginnende dates echt geen spinazie tussen je tanden wil hebben, maakte ik hem toen met courgette. Ik moet toegeven dat ik de versie met spinazie lekkerder vind. Nu zijn we bijna 7 jaar samen dus is het spinazie dilemma niet zo belangrijk meer.
Witte lasagne saus
Bechamelsaus is heel makkelijk om zelf te maken. Vroeger gebruikte ik altijd een pakje hiervoor, maar meer dan bloem, boter en melk heb je niet nodig. Voor de extra bite heb ik wat amandelen toegevoegd. Er zit geen vlees in de witte lasagne, wil je toch iets van vlees toevoegen dan zou ik voor ham kiezen.
Ingrediënten voor 4 personen
12 lasagne bladen
600 gr spinazie
2 tenen knoflook
1 rode ui
50 gr boter
60 gr bloem
600 ml melk
3 gegrilde paprika’s
Handjevol amandelen
100 gr geraspte kaas + een handje
Zo maak je het
Snij de rode ui in halve ringen en hak de knoflook fijn.
Fruit de ui en de knoflook aan in een wok en voeg beetje bij beetje de spinazie toe. Ga net zo lang door todat alle spinazie geslonken is. Breng de spinazie op smaak met peper en zout.
Laat de spinazie uitlekken en leg het apart.
Smelt de boter in de pan en voeg de bloem toe. Laat de roux zachtjes garen, totdat de roux een beetje wit uitslaat en zanderig aanvoelt.
Meng nu met een garde beetje voor beetje de melk bij de roux, totdat er een gladde saus ontstaat. Breng de saus op smaak met wat peper, zout en nootmuskaat.
Roer de geraspte kaas door de bechamelsaus.
Neem een ovenschaal en vet deze in met wat boter.
Verdeel een laagje van de bechamel over de bodem. Leg hierop 3 lasagne bladen. Leg daarop wat van de spinazie.
Snij de gegrilde paprika in reepjes en hak de amandelen grof. Verdeel een deel van de paprika en de amandelen over de spinazie. Giet hierover weer een deel van de bechamelsaus.
Daarop leg je weer een laagje lasagnebladen en herhaal je de voorgaande stappen.
Eindig met een laagje bechamelsaus, strooi hier de resterende geraspte kaas over.
Bak de witte lasagne in ongeveer 30 – 35 minuten af op 180 graden.

Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan