Witte lasagne met bechamelsaus
Deze witte lasagne met bechamelsaus is weer eens wat anders dan de standaard lasagne bolognese. Lekker met spinazie en paprika. De bechamelsaus maken we helemaal zelf, maar dat is helemaal niet moeilijk. In plaats van spinazie zou je ook courgette toe kunnen voegen.
Witte lasagne saus
Bechamelsaus is heel makkelijk om zelf te maken. Vroeger gebruikten we altijd een pakje hiervoor, maar meer dan bloem, boter en melk heb je niet nodig. Voor de extra bite hebben we wat amandelen toegevoegd. Er zit geen vlees in de witte lasagne, wil je toch iets van vlees toevoegen dan is ham een goede optie.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 12 lasagne bladen
- 600 gr spinazie
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- 50 gr boter
- 60 gr bloem
- 600 ml melk
- 3 gegrilde paprika's
- Handje amandelen
- 100 gr + een handje geraspte kaas
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snij de rode ui in halve ringen en hak de knoflook fijn.
Fruit de ui en de knoflook aan in een wok en voeg beetje bij beetje de spinazie toe. Ga net zo lang door todat alle spinazie geslonken is. Breng de spinazie op smaak met peper en zout.
Laat de spinazie uitlekken en leg het apart.
Smelt de boter in de pan en voeg de bloem toe. Laat de roux zachtjes garen, totdat de roux een beetje wit uitslaat en zanderig aanvoelt.
Meng nu met een garde beetje voor beetje de melk bij de roux, totdat er een gladde saus ontstaat. Breng de saus op smaak met wat peper, zout en nootmuskaat.
Roer de geraspte kaas door de bechamelsaus.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht). Neem een ovenschaal en vet deze in met wat boter.
Verdeel een laagje van de bechamel over de bodem. Leg hierop 3 lasagne bladen. Leg daarop wat van de spinazie.
Snij de gegrilde paprika in reepjes en hak de amandelen grof. Verdeel een deel van de paprika en de amandelen over de spinazie. Giet hierover weer een deel van de bechamelsaus.
Daarop leg je weer een laagje lasagnebladen en herhaal je de voorgaande stappen.
Eindig met een laagje bechamelsaus, strooi hier de resterende geraspte kaas over.
Bak de witte lasagne in ongeveer 30 – 35 minuten af op 180 graden.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in