Pretzels

Pretzels

Pretzels American style! Zachte broodjes gemaakt van een wit brooddeeg in de vorm van een krakeling. Op de pretzels zitten zoutkristallen, lekker salty dus! Een lekkere snack voor tussendoor, maar ook lekker voor tijdens het ontbijt of de lunch. Zelf pretzels maken lijkt misschien ingewikkeld, maar dat valt echt reuze mee! Vaker zelf brood bakken? Bekijk dan ook eens onze andere broodrecepten!

Pretzels

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 15 pretzels

  • 500 gr tarwebloem
  • 160 gr lauwe melk
  • 150 gr lauw water
  • 40 gr roomboter (op kamertemperatuur)
  • 8 gr zout
  • 7 gr gist
  • 5 gr suiker
  • 1 ei
  • Zeezout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Weeg het water en de melk af en verwarm dit samen even kort, zodat het lauw warm is.

  2. Voeg de gist en het suiker toe aan de melk en zet het even apart. Het gaat een beetje borrelen als het goed is.

  3. Meng de bloem met het zout in je keukenmachine, voeg vervolgens de melk en het water toe en als laatst klontje voor klontje de roomboter toe. Kneed er vervolgens een soepel deeg van.

  4. Het deeg is voldoende gekneed als het zich tot een bal vormt en licht plakkerig aanvoelt. Het deeg moet wel een kwartier gekneed zijn voordat het goed is.

  5. Leg het deeg in een met zonnebloem olie ingevette kom en leg er een natte theedoek over heen.

  6. Laat het deeg ongeveer 2 uur rijzen op een warme plek, totdat het in volume verdubbeld is.

  7. Vet je werkplek in met olie. Druk de lucht uit het deeg en verdeel het in 15 stukken.

  8. Rol deze uit tot lange slierten van ongeveer 25 cm.

  9. Vorm er pretzels van, dit doe je door de uiteinden te overlappen en dit weer terug naar het midden te halen.

  10. Leg de pretzels op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze afgedekt onder een theedoek weer 20 minuten rijzen.

  11. Verwam in de tussentijd alvast de oven voor op 200 graden (hetelucht).

  12. Splits het eigeel van de eidooier en bestrijk de broodjes met eigeel en bestrooi ze met grof zeezout.

  13. Bak de pretzels in de voorverwarmde oven in ongeveer 15 minuten goudbruin.

Pretzels

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in