fbpx
Menu

Oreo cheesecake cupcakes

Oh boy dit is echt een lekker recept, mag je dat zeggen van jezelf? Ja dat mag, in dit geval wel. Als je niet van oreo’s houdt en niet van cheesecake, stop dan maar met lezen. Maar ik durf te wedden dat je hier nog steeds bent. Deze oreo cheesecake is echt to die for. De combinatie van chocolade en zachte cheesecake is goddelijk. Ok, ik ben enthousiast, je merkt het ūüôā

Uit zelfbescherming heb ik ze in cupcake formaat gemaakt. Met het idee dat je dan niet meteen zo’n grote punt opeet. Maar dat had ik mis, want voordat je het weet, heb je al 2 cupcakes in je maag. Althans ik dan. Maar het staat ook wel heel erg leuk, deze cupcakes en nog een voordeel, ze zijn heel snel klaar. Des te eerder kan je van de oreo cheesecake genieten.

oreo cheesecake cupcake

Ingredi√ęnten voor 6 – 8 st.
2 eieren
50 gr suiker
200 gr roomkaas (AH Huismerk bijv)
100 gr volle kwark
90 gr oreo koekjes + 8 hele koekjes

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 150 graden.

Klop de eieren met de suiker, kwark en roomkaas tot een gladde massa. Klop het beslag niet te lang.

Hak de oreo koekjes in grove stukken en spatel dit door het beslag.

Neem een muffinvorm en leg 8 cupcakepapiertjes in de vorm.

Leg op de bodem van elk papiertje een oreo koekje.

Verdeel het mengsel over de 8 vormpjes.

Bak de cheesecake cupcakes in 30 Р35 minuten af in de oven.

Laat de oreo cheesecake afkoelen en opstijven in de koelkast.

Je kunt de cheesecake cupcakes ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast.

oreo cheesecake cupcake

Word MEMBER van Uit Pauline‚Äôs keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

71 reacties

  • SanneH
    14 september 2017 om 14:32

    Hoi Pauline, Gebruik je een roomkaas met kruiden of naturel? Ik kan namelijk bij de AH geen naturel roomkaas vinden (of is dit hetzelfde als monchou)? Groetjes

    Beantwoorden
  • Annika
    15 september 2017 om 11:08

    Naturel, roomkaas met kruiden smaakt niet in zoete recepten. Bij de AH hebben ze veel soorten, huismerk, Philadelphia, Monchou.

    Beantwoorden
  • Bettina
    7 november 2016 om 13:37

    Gos zeg, dat lijkt me lekker :) Erg vervelend weer haha! Hoe lang moet je ze ongeveer laten afkoelen en wanneer en hoe lang gaan ze dan in de koelkast? Groet Bettina

    Beantwoorden
  • SuperLekker
    12 oktober 2016 om 12:34

    Wat kan je in plaats van kwark in doen? ik dacht zelf aan vloeibare slagroom, kan dat?

    Beantwoorden
  • Annika
    12 oktober 2016 om 14:28

    Dat weet ik niet. Je kunt het wel vervangen voor zure room of crème fraiche.

    Beantwoorden
  • Agnes
    10 oktober 2016 om 13:04

    Op hoeveel graden bak jij ze af? Wil ze graag voor mijn eigen verjaardag maken.

    Beantwoorden
  • Annika
    11 oktober 2016 om 08:57

    150 graden!

    Beantwoorden
  • Ren√©e
    18 december 2015 om 13:41

    Hallo Pauline,

    Kan ik deze al een dag vooraf maken en bewaren in de koelkast?

    Groetjes, Renée

    Beantwoorden
  • Annika
    18 december 2015 om 14:37

    Ja hoor, dat kan wel!

    Beantwoorden
  • Wendy
    3 oktober 2015 om 09:27

    Hoi Pauline

    Ik heb al meerdere malen het recept gemaakt ze zijn erg lekker!
    Alleen heb ik een vraagje om het op te leuken zou ik er een oreokoekje in willen zetten, denk jij dat ik dit vooraf kan doen en dan meebakken, of beter achteraf erin zetten?

    Beantwoorden
  • Esther
    13 september 2015 om 16:46

    Hier is het helaas niet goed gelukt. Het is een soort omelet met oreo's geworden. :-(

    Beantwoorden
  • Anne
    26 november 2014 om 11:50

    Hi Pauline,

    Klinkt super lekker! Volle kwark essentieel of voldoet magere kwark ook?

    Beantwoorden
  • Pauline
    26 november 2014 om 15:16

    Hoe voller, hoe lekkerder en hoe romiger. Maar magere kan eventueel wel.

    Beantwoorden
  • Anne
    26 november 2014 om 15:45

    Dankje! Dan gaan we toch voor de volle variant, dan maar een rondje extra lopen :)

    Beantwoorden
  • Lisa
    16 november 2014 om 14:34

    Ik wil hier een glutenvrije versie van maken. Wat zou een goede vervanging zijn voor de Oreo koekjes? Misschien een tip? Hoor het graag!

    Beantwoorden
  • Pauline
    16 november 2014 om 18:46

    Een combi van noten en dadels als bodem is erg lekker.

    Beantwoorden
  • Sharon
    19 september 2014 om 15:16

    Dank je! Ga ze morgen maken met m'n 2 zoontjes :-) Raak enorm ge√Įnspireerd door jouw recepten! Volgende wordt de Carrot Cake...

    Beantwoorden
  • Sharon
    16 september 2014 om 13:47

    Welk merk kwark en roomkaas gebruik jij?

    Beantwoorden
  • Pauline
    16 september 2014 om 16:21

    Beide AH eigen merk

    Beantwoorden
  • Patty
    11 september 2014 om 11:17

    Wat ziet dit er lekker uit zeg!
    Ik wil ze op zaterdag graag gebruiken. Zou ik ze op donderdag alvast kunnen bakken, of is dat te vroeg van te voren?

    Beantwoorden
  • Pauline
    11 september 2014 om 19:19

    Het kan wel. Maar hoe verser hoe lekkerder.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen