fbpx
Menu

Oreo cheesecake cupcakes

Oh boy dit is echt een lekker recept, mag je dat zeggen van jezelf? Ja dat mag, in dit geval wel. Als je niet van oreo’s houdt en niet van cheesecake, stop dan maar met lezen. Maar ik durf te wedden dat je hier nog steeds bent. Deze oreo cheesecake is echt to die for. De combinatie van chocolade en zachte cheesecake is goddelijk. Ok, ik ben enthousiast, je merkt het ūüôā

Uit zelfbescherming heb ik ze in cupcake formaat gemaakt. Met het idee dat je dan niet meteen zo’n grote punt opeet. Maar dat had ik mis, want voordat je het weet, heb je al 2 cupcakes in je maag. Althans ik dan. Maar het staat ook wel heel erg leuk, deze cupcakes en nog een voordeel, ze zijn heel snel klaar. Des te eerder kan je van de oreo cheesecake genieten.

oreo cheesecake cupcake

Ingredi√ęnten voor 6 – 8 st.
2 eieren
50 gr suiker
200 gr roomkaas (AH Huismerk bijv)
100 gr volle kwark
90 gr oreo koekjes + 8 hele koekjes

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 150 graden.

Klop de eieren met de suiker, kwark en roomkaas tot een gladde massa. Klop het beslag niet te lang.

Hak de oreo koekjes in grove stukken en spatel dit door het beslag.

Neem een muffinvorm en leg 8 cupcakepapiertjes in de vorm.

Leg op de bodem van elk papiertje een oreo koekje.

Verdeel het mengsel over de 8 vormpjes.

Bak de cheesecake cupcakes in 30 Р35 minuten af in de oven.

Laat de oreo cheesecake afkoelen en opstijven in de koelkast.

Je kunt de cheesecake cupcakes ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast.

oreo cheesecake cupcake

Word gratis MEMBER van Uit Pauline‚Äôs keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

71 reacties

  • Annika
    15 september 2017 om 11:08

    Naturel, roomkaas met kruiden smaakt niet in zoete recepten. Bij de AH hebben ze veel soorten, huismerk, Philadelphia, Monchou.

  • SanneH
    14 september 2017 om 14:32

    Hoi Pauline, Gebruik je een roomkaas met kruiden of naturel? Ik kan namelijk bij de AH geen naturel roomkaas vinden (of is dit hetzelfde als monchou)? Groetjes

  • Bettina
    7 november 2016 om 13:37

    Gos zeg, dat lijkt me lekker :) Erg vervelend weer haha! Hoe lang moet je ze ongeveer laten afkoelen en wanneer en hoe lang gaan ze dan in de koelkast? Groet Bettina

  • Annika
    12 oktober 2016 om 14:28

    Dat weet ik niet. Je kunt het wel vervangen voor zure room of crème fraiche.

  • SuperLekker
    12 oktober 2016 om 12:34

    Wat kan je in plaats van kwark in doen? ik dacht zelf aan vloeibare slagroom, kan dat?

  • Annika
    11 oktober 2016 om 08:57

    150 graden!

  • Agnes
    10 oktober 2016 om 13:04

    Op hoeveel graden bak jij ze af? Wil ze graag voor mijn eigen verjaardag maken.

  • Annika
    18 december 2015 om 14:37

    Ja hoor, dat kan wel!

  • Ren√©e
    18 december 2015 om 13:41

    Hallo Pauline,

    Kan ik deze al een dag vooraf maken en bewaren in de koelkast?

    Groetjes, Renée

  • Wendy
    3 oktober 2015 om 09:27

    Hoi Pauline

    Ik heb al meerdere malen het recept gemaakt ze zijn erg lekker!
    Alleen heb ik een vraagje om het op te leuken zou ik er een oreokoekje in willen zetten, denk jij dat ik dit vooraf kan doen en dan meebakken, of beter achteraf erin zetten?

  • Esther
    13 september 2015 om 16:46

    Hier is het helaas niet goed gelukt. Het is een soort omelet met oreo's geworden. :-(

  • Mirjam
    19 januari 2015 om 13:54

    Bij mij helaas hetzelfde verhaal! Ze zijn klef en nattig, ik vind de structuur echt niet lekker zo. Wat kan er fout zijn gegaan?

  • Pauline
    27 december 2014 om 18:48

    Kan allebei. Ligt eraan of je grove of fijne kruimels wilt.

  • Yentl
    26 december 2014 om 10:44

    Moet je de oreo koekjes verkruimelen of in kleine stukjes breken????

  • Anne
    26 november 2014 om 15:45

    Dankje! Dan gaan we toch voor de volle variant, dan maar een rondje extra lopen :)

  • Pauline
    26 november 2014 om 15:16

    Hoe voller, hoe lekkerder en hoe romiger. Maar magere kan eventueel wel.

  • Anne
    26 november 2014 om 11:50

    Hi Pauline,

    Klinkt super lekker! Volle kwark essentieel of voldoet magere kwark ook?

  • Pauline
    16 november 2014 om 18:46

    Een combi van noten en dadels als bodem is erg lekker.

  • Lisa
    16 november 2014 om 14:34

    Ik wil hier een glutenvrije versie van maken. Wat zou een goede vervanging zijn voor de Oreo koekjes? Misschien een tip? Hoor het graag!

  • Sharon
    19 september 2014 om 15:16

    Dank je! Ga ze morgen maken met m'n 2 zoontjes :-) Raak enorm ge√Įnspireerd door jouw recepten! Volgende wordt de Carrot Cake...

  • Pauline
    16 september 2014 om 16:21

    Beide AH eigen merk

  • Sharon
    16 september 2014 om 13:47

    Welk merk kwark en roomkaas gebruik jij?

  • Pauline
    11 september 2014 om 19:19

    Het kan wel. Maar hoe verser hoe lekkerder.

  • Patty
    11 september 2014 om 11:17

    Wat ziet dit er lekker uit zeg!
    Ik wil ze op zaterdag graag gebruiken. Zou ik ze op donderdag alvast kunnen bakken, of is dat te vroeg van te voren?

  • Pauline
    1 september 2014 om 20:10

    Yes! En geniet ervan :)

  • Hermina
    1 september 2014 om 10:45

    Beste Pauline,

    Woensdag wil ik deze cupcakes maken als traktatie voor mijn zoontje. Nu heb ik nog 1 vraagje;
    Druk je de orio koekjes in het mengel voor het de oven in gaat?

  • Maud
    22 augustus 2014 om 17:52

    Hoe kan het nou?! Bij mij waren ze helemaal ingezakt en wat klef...
    Ze lijken me zo heerlijk, maar ik doe ergens iets fout....

  • Elisa
    31 mei 2014 om 20:44

    Ik ga ze nu maken voor een filmpje!!

  • Pauline
    19 mei 2014 om 07:16

    Hoe was het daar?

  • sam
    18 mei 2014 om 12:51

    OMG . ik vloog gewoon naar de hemel ze waren zoo lekker, alles ging goed <3 echt een aanrader ! bedank voor de goede tips en voor het respect

  • Pauline
    6 mei 2014 om 19:51

    Dat klopt inderdaad. Teske maakte een heel leuk filmpje :)

  • beautyparadise
    6 mei 2014 om 12:30

    Hoi,
    Als je bij YouTube intypt 'MyLovebugLife' en dan aanklikt 'koken met Teske zonder bakmix' maakt ze dit recept en daar zijn ze gelukt.

  • Pauline
    1 mei 2014 om 11:42

    De roomkaas van te voren heel zacht roeren met een pollepel.

  • Iris
    30 april 2014 om 19:39

    Ik heb het recept nu al twee keer geprobeert, maar het probleem blijft dat ik de roomkaas niet klein krijg en er stukjes roomkaas doorheen zitten, gewn glad mengsel zeg maar. Hoe kan ik dit veranderen?

  • Pauline
    8 maart 2014 om 14:29

    Hoi Miranda, dat klinkt allemaal heel erg lekker. Ik denk dat marsepein niet gaat. Als marsepein in contact komt met vocht (in dit geval zuivel dan gaat het smelten. Ik zou de taart maken, deze heel koud laten worden en dan overgieten met iets afgekoelde ganache. Let er dan wel op dat de ganache niet te heet is, anders smelt je taart. Hier vind je het recept http://uitpaulineskeuken.nl/2013/11/how-to-chocolade-ganache-maken.html

  • Miranda
    8 maart 2014 om 12:38

    Hoi Pauline,
    Ik ga voor de 18de verjaardag van mijn dochter een oreotaart maken. Ik gebruik dus een grote taartvorm, maak wel een vulling van slagroom, roomkaas en verkruimelde oreokoekjes, zo is het een koelkasttaart zónder bakken. Nu mijn vraag: ik wil de taart versieren met witte marsepein, maar vraag me af of dat over deze vulling kan, of zal dat te zwaar zijn voor de vulling. Of is het handig om alleen een band van marsepein om de zijkant van de taart heen te vouwen? Dan kan ik altijd met gesmolten chocolade nog een tekst erop zetten.
    Kun je/kunnen jullie met me meedenken?
    Groetjes,
    Miranda

  • Pauline
    6 maart 2014 om 17:05

    Ja dat is gewone kwark uit de supermarkt :)

  • anouchka
    6 maart 2014 om 13:11

    Hoi Pauline,
    Ik ben niet zo'n keukenprinses maar mijn jongens adoreren Oreokoekjes. Ik wil dit recept gaan proberen maar ik had een vraagje. De kwark die je aangeeft in je recept is dat gewone kwark die je als dessert kan eten? Of is er nog een ander soort kwark die in de oven kan?

  • Pauline
    24 februari 2014 om 13:23

    haha dat is leuk zeg, ik kan je ze aanbevelen :)

  • Susanne
    24 februari 2014 om 13:21

    Hee Pauline!
    Ik was op zoek naar een lekker recept voor cupcakes en vond deze via Google! En zo zag ik dat jij het was (vriendin van Marielle)! Super om te zien en wat een mooie site! Ik ga smullen.. Hmmmmm

  • Iris
    8 februari 2014 om 21:51

    Nog een vraagje! Op hoeveel graden moeten de cupcakes bakken in een elektrische oven?

  • Iris
    8 februari 2014 om 21:23

    Oke dankjewel!

  • Pauline
    8 februari 2014 om 18:55

    Nee dat kan niet, de roomkaas is de basis van de cheesecake.

  • Iris
    8 februari 2014 om 15:44

    Het lijkt me echt een lekker recept. Maar ik heb wel een vraagje; kan je het ook maken zonder smeerkaas? En zo ja, moet je de bereidingswijze dan veranderen?

  • Astrid
    5 januari 2014 om 19:43

    Ziet er super uit! :)

  • Pauline
    28 december 2013 om 11:37

    Heb je ze wel in de oven gedaan? Misschien volgende keer wat langer in de oven laten.

  • Mau
    27 december 2013 om 22:42

    Hoi, ik heb ze net gemaakt. Maar volgens mij zijn ze mislukt. Ze staan nu 4 uur in de koelkast en ze zijn erg nat en klef. Ik heb het recept helemaal opgevolgd..

  • Pauline
    23 december 2013 om 20:10

    Oh alleen maar beter toch, hoe meer hoe beter ;)

  • Honey Bow
    23 december 2013 om 19:42

    Oeh yum ik heb ze net gemaakt! Ze staan nu in de koelkast en hopen dat ze zijn gelukt! Ik weet niet of het aan mij ligt maar ik er er 12 kunnen maken van het beslag. Liefs.

  • Pauline
    20 december 2013 om 18:45

    Huh dat is apart. Ik denk dat je mengsel dan te vloeibaar is. Gebruik je toevallig grote eieren? Anders zou ik of kleine eitjes of minder kwark gebruiken.

  • Jenny
    20 december 2013 om 16:57

    Ik heb deze cupcakes al 2 x geprobeerd maar steeds drijven de oreo's die ik op de bodem leg omhoog zodra ik de vulling erover heen giet. Wat doe ik verkeerd en hoe hoe ik ze op de bodem? Als het oreo koekje bovenin drijft wordt het daaronder namelijk ook minder gaar.. help? :)

  • Pauline
    6 december 2013 om 18:35

    Het zijn gewoon witte en het leuke is dat ze doorschijnen ;)

  • Aniek
    6 december 2013 om 16:07

    waar heb je die superleuke cupcakeliner gekocht?

  • Nikky
    5 december 2013 om 17:01

    Ze staan in de oven.. :) Ben benieuwd..

    Xoxo

  • Pauline
    7 november 2013 om 21:40

    40 gr suiker staat in het recept.

  • Jacobiene
    7 november 2013 om 19:47

    Ja, nu ben ik zover dat ik ze ook gaan maken...alleen 0 gram suiker? En dan wel de boter met de suiker kloppen?? Of zie ik nu iets over 't hoofd..
    Blijf volop genieten van al je inspiratie, verademing om lekker langs te komen en bij te lezen (..en ver-lek-ker-ren!).

  • Pauline
    21 oktober 2013 om 16:45

    Oh ja dat is heerlijk! Ik denk dat het net te weinig is voor een 23 cm. Misschien het recept x 1,5 doen. En ik zou hem dan zeker 50 minuten in de oven doen.

  • Kim
    21 oktober 2013 om 02:47

    Ik wil dit recept morgen gaan maken, maar dan in taartvorm.
    Kan ik deze hoeveelheid aanhouden voor een springvorm van 26 cm? En hoelang zou hij dan in de oven moeten?

    Ik ben nog een leek in de keuken haha.

  • Ellen
    7 juni 2013 om 18:33

    Heerlijk en machtig! Heb ze vandaag uitgeprobeerd. Ik heb ook een Bastogne variant gemaakt, was ook erg lekker!!

  • Paulinef3
    26 mei 2013 om 10:39

    Ziet er lekker uit. Wat voor soort roomkaas gebruik je? Ik woon in portugal dus ik moet iets vergelijkbaars zien te vinden.

  • Amy
    16 april 2013 om 09:30

    wauw.... dit klinkt super goddelijk!!!
    Ik ga dit vanavond proberen!

  • Nick
    7 april 2013 om 17:05

    Cupcakes from heaven!

  • Pauline
    7 april 2013 om 14:36

    Tnx! Na 25 minuten in de oven zijn ze echt wel klaar, zet anders de volgende keer de temperatuur van je oven wat hoger.

  • Leila in Wonderland
    6 april 2013 om 22:53

    Dat ziet er heerlijk uit! +

  • Nathalie
    6 april 2013 om 21:09

    Hoe weet je dat ze uit de oven kunnen? Ik heb ze vandaag uitgeprobeerd, maar heb ze er uiteindelijk na 30 minuten uitgehaald (toen ze niet meer zo wiebelig waren). Doet de koelkast de rest? Ik weet dat kwarktaart alleen in de koelkast hoeft, hoe zit het eigenlijk met deze substantie? Ik heb ze nog niet uit de koelkast gehaald om te proeven...

  • Food Love and Happiness
    6 april 2013 om 16:20

    Ze zien er door de (gespikkelde) kleur niet zo lekker uit, maar ik weet dat dit niet anders dan heeeeull erg lekker kan zijn! Deze ga ik zeker eens zelf proberen! :)

  • Stella
    6 april 2013 om 15:33

    Ohh wat heerlijk, ik ga deze zeker eens maken :)

  • Tedje
    6 april 2013 om 13:51

    Dit recept ga ik bewaren, heerlijk!!

  • Pauline
    6 april 2013 om 13:30

    Ja zo lekker. Die er bovenop heb ik er na het bakken opgezet ;)

  • Sanne
    6 april 2013 om 10:57

    Oh boy! Dit ziet er echt onweerstaanbaar uit, kan me goed voorstellen dat je er snel 2 op had;)

  • Christa
    6 april 2013 om 10:46

    Dat ziet er echt heerlijk uit, ik ga ze gauw eens bakken! Stop je die oreo's die er bovenuit steken er voor het bakken al in?

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.