Kaasbroodjes

Kaasbroodjes

Je hebt vast wel eens kaasbroodjes gekocht in de supermarkt of bij de bakker. Stiekem is het natuurlijk veel leuker (en lekkerder) om deze zelf te maken. Is dat eigenlijk niet met alles zo? Zelf kaasbroodjes maken is hartstikke leuk om te doen en helemaal niet zo moeilijk als het misschien lijkt. Het handige is dat je hiervoor een grote rol vers bladerdeeg kunt gebruiken. De vulling maken we wel zelf: een heerlijke ragout met geraspte kaas en mosterd. Dit zorgt voor een lekkere smeuïge vulling.

Tip: maak ook eens zelf saucijzenbroodjes. Net zo lekker als deze broodjes met ragout.

bladerdeeg ingredient
Kaasbroodjes

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 12 stuks

  • 1 rol bladerdeeg (vers)
  • 200 gr geraspte kaas
  • 45 gr boter
  • 50 gr bloem
  • 300 ml groentebouillon
  • 1 el grove mosterd
  • 1 eidooier
  • verse peper
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

  2. Laat de boter smelten in een pan en voeg vervolgens de bloem toe.

  3. Laat de roux zachtjes garen, totdat hij wit uitslaat. Laat de roux vervolgens iets afkoelen.

  4. Zet de roux weer terug op het vuur en voeg de hete bouillon toe. Roer het met een garde tot een zachte ragout.

  5. Voeg 150 gram van de geraspte kaas toe en de mosterd. Roer het geheel door elkaar. Breng de ragout op smaak met wat peper.

  6. Laat de ragout iets afkoelen voor je de kaasbroodjes gaat maken.

  7. Verdeel de lap bladerdeeg in de lente doormidden.

  8. Vul een spuitzak met de ragout en spuit een lange baan op een helft van het bladerdeeg. Bestrijk de randjes met eigeel en vouw het bladerdeeg dubbel.

  9. Bestrijk de kaasbroodjes met het eigeel en bestrooi met de overgebleven kaas en bak ze in ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven op een bakplaat af.

  10. Laat de kaasbroodjes met ragout iets afkoelen en snijd ze in stukken.

Kaasbroodjes

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (4 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in