Oreo toetje

Oreo toetje

Ben jij fan van OREO koekjes? Dan vind je dit oreo toetje vast ook heel lekker. Het is supermakkelijk om te maken. Het toetje bestaat uit meerdere laagjes die je om en om in een glaasje schept, waardoor het er ook nog eens heel leuk uitziet. De laagjes bestaan uit fijngehakte oreo koekjes, een heerlijke luchtige chocolademousse en een fantastische mokkamousse. Om je vingers bij op te eten! Om de mousse zo luchtig te krijgen klop je eerst eiwitten stijf, dit doe je stapje voor stapje waarbij je elke keer wat suiker toevoegt. Je kunt dit toetje heel goed van te voren maken, top voor het serveren af met blauwe bessen, een paar blaadjes munt en bestrooi met nog wat fijngehakte oreo’s. Kijk hier voor nog meer lekkere nagerechten.
Oreo toetje
Oreo toetje
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4-6 personen

  • 1 pak oreo koekjes (à 150 gram )
  • 3 eieren
  • 500 ml slagroom
  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr suiker
  • 250 gr pure chocolade
  • 3 el oploskoffie
  • 25 gr blauwe bessen
  • 1-2 takjes munt
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Hak de oreo’s fijn in het hakmolentje van de staafmixer, houd er 4-6 achter om het toetje mee te versieren. Breek de chocolade in stukjes en smelt de chocolade au bain marie (in een pan met een laagje water en daarin een hittebestendige kom met de stukjes chocolade). 

  2. Splits de eieren, gebruik alleen de eiwitten (van de eidooiers kan je banketbakkersroom maken). Mix ze in een vetvrije kom tot stijve pieken. Voeg eetlepel voor eetlepel 75 gram suiker toe. Klop elke keer een minuut tot de suiker is opgenomen voordat je een nieuwe eetlepel suiker toevoegt. 

  3. Klop in een andere mengkom de slagroom stijf. Verdeel de slagroom gelijkmatig over 2 mengkommen.  Maak de chocolademousse door de gesmolten chocolade door 1 van de 2 delen slagroom te scheppen, spatel daarna de eiwitten door het chocoladeroommengsel. Zet de chocolademousse tot gebruik in de koelkast. 

  4. Klop voor de mokkamousse de mascarpone los met de overgehouden suiker (25 gram) en de oploskoffie. Meng het mokkamengsel door de overgebleven slagroom.

  5. Verdeel een laagje mokkamousse over de bodem van 4 glaasjes. Strooi er wat oreo kruimels in en schep er een laagje chocolademousse over. Maak zo 2-3 laagjes. Houd wat oreo kruimels achter om het toetje voor het serveren mee te bestrooien. Zet de toetjes in de koelkast om af te koelen.

  6. Steek in elk glaasje een heel oreo koekje, versier de toetjes met blauwe bessen, muntblaadjes en bestrooi met wat oreo kruimels.

Oreo toetje
Oreo toetje

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.