Menu
oreo-cheesecake-cupcake-2-710x380.jpg

Oreo cheesecake cupcakes

Oh boy dit is echt een lekker recept, mag je dat zeggen van jezelf? Ja dat mag, in dit geval wel. Als je niet van oreo’s houdt en niet van cheesecake, stop dan maar met lezen. Maar ik durf te wedden dat je hier nog steeds bent. Deze oreo cheesecake is echt to die for. De combinatie van chocolade en zachte cheesecake is goddelijk. Ok, ik ben enthousiast, je merkt het šŸ™‚

Uit zelfbescherming heb ik ze in cupcake formaat gemaakt. Met het idee dat je dan niet meteen zo’n grote punt opeet. Maar dat had ik mis, want voordat je het weet, heb je al 2 cupcakes in je maag. Althans ik dan. Maar het staat ook wel heel erg leuk, deze cupcakes en nog een voordeel, ze zijn heel snel klaar. Des te eerder kan je van de oreo cheesecake genieten.

oreo cheesecake cupcake

IngrediĆ«nten voor 6 – 8 st.
2 eieren
50Ā gr suiker
200Ā gr roomkaas (AH Huismerk bijv)
100 gr volle kwark
90 gr oreo koekjes + 8 hele koekjes

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 150 graden.

Klop de eieren met de suiker, kwark en roomkaas tot een gladde massa. Klop het beslag niet te lang.

HakĀ de oreo koekjes in grove stukken en spatel dit door het beslag.

Neem een muffinvorm en leg 8 cupcakepapiertjes in de vorm.

Leg op de bodem van elk papiertje een oreo koekje.

Verdeel het mengsel over de 8 vormpjes.

Bak de cheesecake cupcakes in 30 – 35Ā minuten af in de oven.

Laat de oreo cheesecake afkoelen enĀ opstijven in de koelkast.

Je kunt de cheesecake cupcakes ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast.

oreo cheesecake cupcake

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram ofĀ Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met deĀ #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Paulineā€™s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan