Menu
DSC_0200-710x380.jpg

Ottolenghi’s Pompoen Worteltaart

Ik had deze taart al voorbij zien komen op het blog van Caroline. Zij schreef ook bij één van mijn berichten dat ik deze hartige taart echt eens moest proberen. En ik kan haar geen ongelijk geven, die Ottolenghi heeft het weer geflikt. De pompoen worteltaart heeft alles in zich, een frisse relish van wortel, het zoete van de pompoen en het zoutige van de geitenkaas. Ik maakte deze hartige taart als onderdeel van mijn Arabische kerstdiner. En gelukkig bleef er nog een stukje over, want ook koud is deze taart erg lekker. Omdat het een onderdeel van een groot menu was heb ik gesmokkeld met de bodem en gebruikte ik hartige taart deeg. Omdat ik een grote taart maakte, heb ik een extra ei toegevoegd en wat extra room in de vulling.

Ingrediënten voor 1 taart van 23 cm
500 gr pompoen in blokjes van 2 cm
180 gr grof gerapte wortel
35 gr suiker
2 el witte wijn azijn
50 ml sinaasappelsap
30 gr gesmolten boter
1 eidooier + 1 ei
150 ml slagroom
20 gr geknipte bieslook
40 gr geraspte Parmezaan
150 gr verse geitenkaas
1 tl mosterdzaad
Peper en Zout
Olijfolie
8 plakjes Hartige taart deeg

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe de pompoenblokjes in een ovenschaal en bestrooi deze met olijfolie en peper en zout. Bak de blokjes in ongeveer 15 minuten gaar. Laat het vervolgens afkoelen.

Maak nu de wortelreslish. Verhit de mosterdzaadjes in wat olie in een grote pan, deze zijn klaar als ze gaan springen. Doe de geraspte wortel erbij en laat het ongeveer 10 minuten smoren.

Voeg de suiker, de witte wijnazijn en het sinaasappelsap bij de wortel en laat het geheel gedurende 20 minuten zachtjes inkoken. Het is klaar als alle vloeistof verdampt is.

Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen in met de gesmolten boter. Ik gebruik hiervoor altijd een bakspray. Verdeel het hartige taart deeg over de vorm en prik er gaatjes in met een vork.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Klop de eidooier, het ei en de room tot zachte pieken. Klop de bieslook, de Parmezaam en wat zout en peper er door.

Verdeel de wortel relish over de bodem van de taart, verdeel hierover de geroosterde pompoen blokjes.

Verkruimel de geitenkaas over de pompoen en giet het room mengsel op de taart.

Bak de taart in ongeveer 30 minuten af.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan