Ottolenghi’s quiche met pompoen
Ottolenghi’s quiche met pompoen is het perfecte gerecht voor de herfst en de winter. Het recept voor deze hartige taart komt uit “Ottolenghi: het kookboek”, voor ons een bron van eindeloze inspiratie.
Zo maak je Ottolenghi's quiche
Ottolenghi’s quiche is ideaal voor een feestelijke brunch, een uitgebreid weekendontbijt, of als hartige taart tijdens een gezellige familieavond. De combinatie van zoete pompoen, romige geitenkaas, mosterdzaadjes en het frisse sinaasappelsap maakt het een verrassende quiche. Oja: die wortelrelish voegt een onverwachte maar heerlijke zoetzure touch toe, wat deze taart echt naar een next level tilt.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 1 taart van 23 cm
- 1 rol vers hartig taartdeeg
- 500 gr pompoen
- 180 gr wortel
- 50 ml sinaasappelsap
- 35 gr suiker
- 2 el witte wijnazijn
- 30 gr gesmolten boter
- 2 st. ei
- 150 ml slagroom
- 40 gr Parmezaanse kaas
- 150 gr zachte geitenkaas
- 20 gr verse bieslook
- 1 tl mosterdzaad
- Peper en zout
- Olijfolie
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd ze in stukjes van 2 x 2 cm. Doe de pompoenblokjes in een ovenschaal en bestrooi deze met olijfolie en peper en zout. Bak de blokjes in ongeveer 15 minuten gaar. Laat ze vervolgens afkoelen.
Maak dan de wortelreslish. Rasp de wortel met een grove rasp. Verhit de mosterdzaadjes in wat olie in een grote pan, deze zijn klaar als ze gaan springen. Doe de geraspte wortel erbij en laat het ongeveer 10 minuten smoren. Voeg de suiker, de witte wijnazijn en het sinaasappelsap bij de wortel en laat het geheel gedurende 20 minuten zachtjes inkoken. Het is klaar als alle vloeistof verdampt is.
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen in met de gesmolten boter. Ik gebruik hiervoor altijd een bakspray. Verdeel het hartige taartdeeg over de vorm en prik er gaatjes in met een vork.
Hak de bieslook in stukjes en rasp de Parmezaanse kaas. Klop een eidooier, een heel ei en de room tot zachte pieken. Klop de bieslook, de Parmezaanse kaas en wat zout en peper er doorheen.
Verdeel de wortel relish over de bodem van de taart, verdeel hierover de geroosterde pompoen blokjes. Verkruimel de geitenkaas over de pompoen en giet het room mengsel op de taart.
Bak Otttolenghi’s quiche in ongeveer 30 minuten af op 180 graden (hetelucht).
Variatietips
Je kunt eindeloos variëren met de vulling van deze quiche. Probeer eens wat geroosterde rode paprika of spinazie toe te voegen voor extra kleur en smaak. Geen fan van geitenkaas? Vervang deze dan door feta of een milde blauwe kaas. Je kunt de mosterdzaadjes ook vervangen door komijnzaad.
Bewaartip
Deze quiche is het lekkerst op de dag dat hij gebakken is, maar je kunt hem ook tot twee dagen in de koelkast bewaren. Warm hem dan op in de oven, zodat de bodem weer lekker krokant wordt. Als je restjes overhoudt (als dat überhaupt gebeurt!), kun je ze zelfs invriezen. Snijd de quiche in porties, verpak ze goed en vries ze in voor een snelle maaltijd op drukke dagen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in