fbpx
Menu

Gnocchi ovenschotel

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een gnocchi recept gepost heb. Ik ben nog steeds dol op gnocchi en probeer elke keer nieuwe gerechten uit. Zo maakte ik al eerder een gnocchi ovenschotel met kaas en ook met tomaten en spinazie. Maar deze gnocchi ovenschotel met tomatensaus en groente had ik al een tijdje niet meer gegeten. Ik zacht deze gnochhi bij Oh my Foodness voorbij komen en kreeg er spontaan zin in.

Het lekkere van gnocchi uit de oven is, dat het een beetje een knapperig korstje krijgt. Ik hou er wel van. En ik hou ook van ovenschotels, ook omdat het makkelijk om te maken is. Je kan eventueel ook nog gehakt aan deze ovenschotel toevoegen, dan wordt het echt een gnocchi bolognaise. Ik heb hem vega gehouden deze keer.

Ingrediënten voor 4 personen
600 gr gnocchi
1 ui
2 tenen knoflook
1 rode paprika
200 gr kastanjechampignons
1 bol mozzarella
300 ml tomatenpassata
2 tl oregano
Handjevol verse basilicum
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Kook de gnocchi gaar in water met zout. De gnocchi is heel snel klaar, als hij boven komt drijven kan je de gnocchi uit de pan halen. Leg het even apart.

Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.

Snij de paprika in blokjes en de champignons in plakjes. Bak deze met de uien mee.

Voeg de passata toe en breng de saus op smaak met de oregano en wat peper en zout.

Voeg de gnocchi toe en roer het geheel even om.

Giet het mengsel in een ovenschaal en verdeel de mozzarella over de bovenkant.

Bak de gnocchi in ongeveer 20 minuten af in de oven. De schotel is klaar als de kaas gesmolten is.

Garneer de gnochhi met wat verse basilicum.

Gnocchi ovenschotel

 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

28 reacties

  • Rebecca
    17 januari 2019 om 19:31

    De smaak was heel lekker maar de Gnocchi bleef ontzettend plakken aan mijn gehemelte. Wat heb ik verkeerd gedaan?

    Beantwoorden
  • Wendy van Dolen
    26 oktober 2017 om 17:11

    Kun je er ook vlees aan toe voegen? Bv stukjes kip?

    Beantwoorden
  • Pauline
    30 oktober 2017 om 16:56

    Ja hoor!

    Beantwoorden
  • Astrid
    24 augustus 2017 om 13:31

    Hoi, deze gnocchi-ovenschotel maak ik regelmatig en altijd met groot succes! Echt een toprecept! Binnenkort ga ik voor 20 mensen koken en ben van plan ook deze ovenschotel (maal 5) te maken. Weet jij een recept van een simpele frisse salade die ik hierbij kan serveren als bijgerecht?

    Beantwoorden
  • Pauline
    25 augustus 2017 om 10:50

    Misschien is deze wat voor je

    Beantwoorden
  • Linda
    26 oktober 2016 om 09:41

    Misschien een rare vraag maar wanneer moet je de basilicum erop doen? Is dat voordat hij de oven in gaat of net voor het opdienen?

    Beantwoorden
  • Pauline
    27 oktober 2016 om 12:25

    Het kan allebei. Het ziet er alleen extra gezellig uit om het vlak voor het serveren over de schotel te strooien.

    Beantwoorden
  • Esther
    9 oktober 2016 om 13:47

    Kan je dit recept ook een avond van te voren maken?

    Beantwoorden
  • Annika
    10 oktober 2016 om 11:59

    Hm, ik denk dat de gnocchi dan een beetje papperig wordt. Je zou wel de saus alvast kunnen maken en dan op de dag zelf de gnocchi koken etc.

    Beantwoorden
  • Denise
    25 september 2016 om 19:08

    erg lekker!! ben fan van jouw website:)

    Beantwoorden
  • Pauline
    26 september 2016 om 14:32

    Wat lief, dankjewel X

    Beantwoorden
  • Dennis
    1 augustus 2016 om 18:19

    Top recept! Makkelijk te bereiden en smaakt heerlijk...wij hebben ons er zelfs een Italiaans wijntje bij open gemaakt ;)

    Beantwoorden
  • P
    22 mei 2016 om 16:39

    Klinkt goed. Ik ga een eerste keer gnocci maken!
    Ik ben allergisch voor paprika, welke groente kan ik het beste als vervanging gebruiken?

    Beantwoorden
  • Annika
    24 mei 2016 om 15:55

    Tomaat is er ook lekker bij, of courgette!

    Beantwoorden
  • Merei
    27 november 2015 om 11:05

    Mijn eerste gnocchi-ervaring is goed bevallen, dankjewel!

    Beantwoorden
  • Petra dekker
    25 augustus 2015 om 21:05

    Het was zalig. Ook de kinderen hadden hun bord leeg!

    Beantwoorden
  • Afke
    11 maart 2015 om 13:41

    Gebruiken jullie de vacuumverpakte Gnocchi of de " droge" variant voor deze ovenschotel? Heb het nog nooit gemaakt !

    Beantwoorden
  • Pauline
    12 maart 2015 om 11:06

    De eerste versie :)

    Beantwoorden
  • Mirjam
    6 maart 2014 om 18:40

    Het is heerlijk! Ook makkelijk te maken voor 1 persoon in een klein ovenschaaltje. fijn!

    Beantwoorden
  • wendy
    6 november 2013 om 12:14

    mag ik vragen wat tomatenpassata is en waar ik dit ingrediënt kan vinden?

    groetjes Wendy

    Beantwoorden
  • Pauline
    6 november 2013 om 23:04

    Dat is gewoon gezeefde tomaten. En dat koop je in de supermarkt. Je kunt ook blokjes tomaat gebruiken.

    Beantwoorden
  • Monique
    5 november 2013 om 15:08

    Je kunt Gnocchi ook bij Xenos kopen. In de smaken Tomaat, Champion en Spinazie. Erg lekkerrrrrr :)

    Beantwoorden
  • Rezie
    13 februari 2013 om 07:56

    Mmmm klinkt lekker. Hier ook nog nooit gnocchi gemaakt. Toch eens proberen!

    Beantwoorden
  • Pauline
    12 februari 2013 om 15:37

    Ja zoo fijn, ik ben er dol op :) Je kan gnocchi kopen in de supermarktm het ligt bij de pasta.

    Beantwoorden
  • Sabine
    12 februari 2013 om 15:12

    Yaay super leuk! Fijn ook dat je het lekker vond. Ik krijg spontaan weer zin in gnocchi nu :)

    Beantwoorden
  • Marja
    12 februari 2013 om 14:06

    Ik heb het ook nog nooit gegeten. Het ziet er wel heel erg lekker uit... Waar kan je gnocchi vinden in de supermarkt?

    Beantwoorden
  • Brenda (kookt!)
    12 februari 2013 om 09:38

    Ziet er heerljik uit! Ik heb nog nooit gnocchi gegeten. Staat nog op mijn to-cook list ;-)

    Beantwoorden
  • Pauline
    12 februari 2013 om 11:46

    Nee nog nooit? Oh het is zo lekker :)

    Beantwoorden

Reactie plaatsen