Gnocchi ovenschotel

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een gnocchi recept gepost heb. Ik ben nog steeds dol op gnocchi en probeer elke keer nieuwe gerechten uit. Zo maakte ik al eerder een gnocchi ovenschotel met kaas en ook met tomaten en spinazie. Maar deze gnocchi ovenschotel met tomatensaus en groente had ik al een tijdje niet meer gegeten. Ik zacht deze gnochhi bij Oh my Foodness voorbij komen en kreeg er spontaan zin in.

Het lekkere van gnocchi uit de oven is, dat het een beetje een knapperig korstje krijgt. Ik hou er wel van. En ik hou ook van ovenschotels, ook omdat het makkelijk om te maken is. Je kan eventueel ook nog gehakt aan deze ovenschotel toevoegen, dan wordt het echt een gnocchi bolognaise. Ik heb hem vega gehouden deze keer.

Ingrediënten voor 4 personen
600 gr gnocchi
1 ui
2 tenen knoflook
1 rode paprika
200 gr kastanjechampignons
1 bol mozzarella
300 ml tomatenpassata
2 tl oregano
Handjevol verse basilicum
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Kook de gnocchi gaar in water met zout. De gnocchi is heel snel klaar, als hij boven komt drijven kan je de gnocchi uit de pan halen. Leg het even apart.

Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.

Snij de paprika in blokjes en de champignons in plakjes. Bak deze met de uien mee.

Voeg de passata toe en breng de saus op smaak met de oregano en wat peper en zout.

Voeg de gnocchi toe en roer het geheel even om.

Giet het mengsel in een ovenschaal en verdeel de mozzarella over de bovenkant.

Bak de gnocchi in ongeveer 20 minuten af in de oven. De schotel is klaar als de kaas gesmolten is.

Garneer de gnochhi met wat verse basilicum.

Gnocchi ovenschotel

 

DIY Zelf caramel maken
Granny's mix voor scones
Bewaar
25 Comments
  • Astrid

    24 augustus 2017 at 13:31 Beantwoorden

    Hoi, deze gnocchi-ovenschotel maak ik regelmatig en altijd met groot succes! Echt een toprecept! Binnenkort ga ik voor 20 mensen koken en ben van plan ook deze ovenschotel (maal 5) te maken. Weet jij een recept van een simpele frisse salade die ik hierbij kan serveren als bijgerecht?

  • Linda

    26 oktober 2016 at 09:41 Beantwoorden

    Misschien een rare vraag maar wanneer moet je de basilicum erop doen? Is dat voordat hij de oven in gaat of net voor het opdienen?

    • Pauline

      27 oktober 2016 at 12:25 Beantwoorden

      Het kan allebei. Het ziet er alleen extra gezellig uit om het vlak voor het serveren over de schotel te strooien.

  • Esther

    9 oktober 2016 at 13:47 Beantwoorden

    Kan je dit recept ook een avond van te voren maken?

    • Annika

      10 oktober 2016 at 11:59 Beantwoorden

      Hm, ik denk dat de gnocchi dan een beetje papperig wordt. Je zou wel de saus alvast kunnen maken en dan op de dag zelf de gnocchi koken etc.

  • Denise

    25 september 2016 at 19:08 Beantwoorden

    erg lekker!! ben fan van jouw website:)

  • Dennis

    1 augustus 2016 at 18:19 Beantwoorden

    Top recept! Makkelijk te bereiden en smaakt heerlijk…wij hebben ons er zelfs een Italiaans wijntje bij open gemaakt 😉

  • P

    22 mei 2016 at 16:39 Beantwoorden

    Klinkt goed. Ik ga een eerste keer gnocci maken!\r\nIk ben allergisch voor paprika, welke groente kan ik het beste als vervanging gebruiken?

  • Merei

    27 november 2015 at 11:05 Beantwoorden

    Mijn eerste gnocchi-ervaring is goed bevallen, dankjewel!

  • Petra dekker

    25 augustus 2015 at 21:05 Beantwoorden

    Het was zalig. Ook de kinderen hadden hun bord leeg!

  • Afke

    11 maart 2015 at 13:41 Beantwoorden

    Gebruiken jullie de vacuumverpakte Gnocchi of de ” droge” variant voor deze ovenschotel? Heb het nog nooit gemaakt !

  • Mirjam

    6 maart 2014 at 18:40 Beantwoorden

    Het is heerlijk! Ook makkelijk te maken voor 1 persoon in een klein ovenschaaltje. fijn!

  • wendy

    6 november 2013 at 12:14 Beantwoorden

    mag ik vragen wat tomatenpassata is en waar ik dit ingrediënt kan vinden?\r\n\r\ngroetjes Wendy

    • Pauline

      6 november 2013 at 23:04 Beantwoorden

      Dat is gewoon gezeefde tomaten. En dat koop je in de supermarkt. Je kunt ook blokjes tomaat gebruiken.

  • Monique

    5 november 2013 at 15:08 Beantwoorden

    Je kunt Gnocchi ook bij Xenos kopen. In de smaken Tomaat, Champion en Spinazie. Erg lekkerrrrrr 🙂

  • Rezie

    13 februari 2013 at 07:56 Beantwoorden

    Mmmm klinkt lekker. Hier ook nog nooit gnocchi gemaakt. Toch eens proberen!

  • Pauline

    12 februari 2013 at 15:37 Beantwoorden

    Ja zoo fijn, ik ben er dol op 🙂 Je kan gnocchi kopen in de supermarktm het ligt bij de pasta.

  • Sabine

    12 februari 2013 at 15:12 Beantwoorden

    Yaay super leuk! Fijn ook dat je het lekker vond. Ik krijg spontaan weer zin in gnocchi nu 🙂

  • Marja

    12 februari 2013 at 14:06 Beantwoorden

    Ik heb het ook nog nooit gegeten. Het ziet er wel heel erg lekker uit… Waar kan je gnocchi vinden in de supermarkt?

  • Brenda (kookt!)

    12 februari 2013 at 09:38 Beantwoorden

    Ziet er heerljik uit! Ik heb nog nooit gnocchi gegeten. Staat nog op mijn to-cook list 😉

Plaats een reactie