Gevuld stokbrood met gehakt

Gevuld stokbrood met gehakt

Wij zijn dol op dit soort recepten! Een gevuld stokbrood met gehakt is lekker bij de borrel maar kan ook prima als avondeten met een kom soep erbij. Het leuke is dat dit recept zo gemaakt is. Het is gewoon een kwestie van gehakt bakken, op smaak brengen (wij hebben het lekker pittig gemaakt), een stokbrood uithollen, vullen en hups de oven in. Lekker en simpel dus! PS dit is ook heel leuk om met Turks brood te maken.

Gevuld stokbrood met gehakt
Gevuld stokbrood met gehakt

Ingrediënten voor 1 stokbrood

  • 1 stokbrood (afbak)
  • 300 gr gehakt
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl sambal (of meer als je van pittig houdt)
  • 30 gr geraspte kaas
  • Zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.

  3. Doe het gehakt in een pan. Bak even kort aan. Voeg de tomatenpuree en de sambal toe en bak dit mee. Snijd de paprika in blokjes. Voeg dit bij het gehakt en bak rondom aan. Breng de vulling op smaak met zout.

  4. Hol het brood zoveel mogelijk uit. Van wat je overhoudt kan je croutons maken. Vul het stokbrood met het gehakt. Verdeel de geraspte kaas er overheen.

  5. Leg het stokbrood op een bakplaat met bakpapier. Bak het in 10 minuten goudbruin.

Gevuld stokbrood met gehakt
Gevuld stokbrood met gehakt

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Brood en deeg Gehakt Notenvrije recepten Koningsdag Verjaardag Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Borrelhapjes Lunch

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in