Gevuld stokbrood met gehakt
Wij zijn dol op dit soort weekendrecepten! Een gevuld stokbrood met gehakt is lekker bij de borrel maar kan ook prima als avondeten met een kom soep erbij. Het leuke is dat dit recept zo gemaakt is. Het is gewoon een kwestie van gehakt bakken, op smaak brengen (wij hebben het lekker pittig gemaakt), een stokbrood uithollen, vullen en hups de oven in. Lekker en simpel dus! PS dit is ook heel leuk om met Turks brood te maken.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 1 stokbrood
- 1 stokbrood (afbak)
- 300 gr gehakt
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 el tomatenpuree
- 1 tl sambal (of meer als je van pittig houdt)
- 30 gr geraspte kaas
- Zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.
Doe het gehakt in een pan. Bak even kort aan. Voeg de tomatenpuree en de sambal toe en bak dit mee. Snijd de paprika in blokjes. Voeg dit bij het gehakt en bak rondom aan. Breng de vulling op smaak met zout.
Hol het brood zoveel mogelijk uit. Van wat je overhoudt kan je croutons maken. Vul het stokbrood met het gehakt. Verdeel de geraspte kaas er overheen.
Leg het stokbrood op een bakplaat met bakpapier. Bak het in 10 minuten goudbruin.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in