Gnocchi ovenschotel

Gnocchi ovenschotel

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een gnocchi recept gepost heb. Ik ben nog steeds dol op gnocchi en probeer elke keer nieuwe gerechten uit. Zo maakte ik al eerder een gnocchi ovenschotel met kaas en ook met tomaten en spinazie. Maar deze gnocchi ovenschotel met tomatensaus en groente had ik al een tijdje niet meer gegeten. Het lekkere van gnocchi uit de oven is, dat het een beetje een knapperig korstje krijgt. Ik hou er wel van. En ik hou ook van ovenschotels, ook omdat het makkelijk om te maken is. Je kan eventueel ook nog gehakt aan deze ovenschotel toevoegen, dan wordt het echt een gnocchi bolognese. Ik heb hem vega gehouden deze keer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 gr gnocchi
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 200 gr champignons
  • 300 ml tomatenpassaat
  • 40 gr rucola
  • 1 bol mozzarella
  • Parmezaan
  • 2 tl oregano
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden (boven- en onderwarmte). Kook de gnocchi gaar in water met zout. De gnocchi is heel snel klaar, als hij boven komt drijven kan je de gnocchi uit de pan halen. Leg het even apart.

  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie. Snijd de paprika in blokjes en de champignons in plakjes. Bak deze mee.

  3. Voeg de passata toe en breng de saus op smaak met de oregano en wat peper en zout. Voeg de gnocchi toe en roer het geheel even om.

  4. Giet het mengsel in een ovenschaal en verdeel de mozzarella over de bovenkant. Bak de gnocchi in ongeveer 20 minuten af in de oven. De schotel is klaar als de kaas gesmolten is.

  5. Garneer de gnochhi met wat Parmezaan en rucola.

Gnocchi ovenschotel

Tags

Pasta recepten Gnocchi Italiaanse recepten Oven

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in