
Gnocchi ovenschotel
Dit is een heerlijk gnocchi recept, namelijk een gnocchi ovenschotel met spinazie, tomaat, mozzarella en Grana Padano. Simpel, maar lekker. Daar houden we van! De Italiaanse keuken schittert om zijn eenvoud, dus dat houden we graag in stand. Deze gnocchi ovenschotel is supermakkelijk om te maken. In nog geen 30 minuten staat deze heerlijke avondmaaltijd op tafel. En je hebt er maar een handvol ingrediënten voor nodig. Wij gebruiken kant-en-klare gnocchi, maar je kunt natuurlijk ook zelf gnocchi maken.
Grana Padano
In dit recept gebruiken we Grana Padano, een heerlijke harde Italiaanse kaas. Gemaakt van gedeeltelijk magere, rauwe melk uit Noord-Italië. De rijping van Grana Padano duurt 9 tot meer dan 20 maanden. Voorafgaand aan de rijping worden er heel wat stappen doorlopen. Kaas maken is een heel precies proces, waarbij alle stappen nauwkeurig doorlopen moeten worden. Na 9 maanden van rijping worden de kazen uitgebreid gekeurd, zodat de kaas daarna het merk Grana Padano BOB mag voeren. En het allerbelangrijkste, de smaak. Grana Padano is een licht pittige kaas wat perfect past bij pasta gerechten en ook bij deze ovenschotel met gnocchi. Op een borrelplankje misstaat het ook niet trouwens.



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 600 gr gnocchi
- 400 gr spinazie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 400 gr pomodorini (tomaten in blik)
- 1 bol mozzarella
- 50 gr Grana Padano
- 2 tl gedroogde oregano
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.
Voeg de pomodorini toe. Voeg dan beetje bij beetje de spinazie toe totdat alles geslonken is. Breng de saus op smaak met oregano en peper en zout.
Kook de gnocchi gaar in ruim water met zout. Voeg de gekookte gnocchi bij de tomaten spinazie saus. Verdeel de gnocchi over een ovenschaal.
Verdeel de mozzarella over de ovenschotel. Rasp de Grana Padano over de schotel. Plaats de gnocchi ovenschotel nog 10 tot 15 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is. Garneer eventueel met verse basilicum.


Dit bericht is in samenwerking met Grana Padano. Lees hier onze disclaimer.
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan