Warm chocolade taartje met kokos

Ik heb momenteel iets met kokos. Ik heb altijd al eetfases gehad, wekenlang ben ik verzot op yoghurt met muesli en dan ineens zie ik het niet meer staan. Zo had ik dat ook met een hummus fase, een crackers met smeerkaas fase, een pindakaas fase en momenteel bevind ik mij in een kokosfase. Ik gebruik het onder de douche, was mijn handen er mee en stop het in ieder recept waar het maar mogelijk is. Dit recept voor een warm chocolade taartje krijgt net even een finishing touch door… juist kokos.

Ingrediënten voor 6 personen
100 gr bloem
50 gr amandelmeel
150 gr zachte roomboter
3 eieren
100 gr suiker
75 gr pure chocola
50 gr kokos + extra voor garnering
Snuf zout

Materialen
Kleine cakevormpjes

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Klop de boter en de suiker luchtig.

Voeg één voor één de eieren toe en zorg dat ze helemaal opgenomen zijn. Zorg ervoor dat de eieren op kamertemperatuur zijn, anders gaat je beslag schiften.

Klop nu het amandelmeel en de bloem + het zout er door heen.

Smelt de chocolade in de magnetron. Doe dit steeds per 10 seconden en roer het tussentijds door.

Spatel de gesmolten chocolade en de kokos door het beslag.

Vet de vormpjes in met een bakspray.

Bak de cakejes in ongeveer 15 minuten af op 160 graden.

Rode Kool stamp
Marokkaanse Kip Tajine
Bewaar
6 Comments
 • Kimberley van der Werfq

  2 februari 2017 at 17:04 Beantwoorden

  Hi Pauline,

  Kan je het beslag ook maken, in de vormpjes doen en dan nog even bewaren voordat je ze afbakt?

  Dank alvast!

 • Pauline

  13 januari 2013 at 15:00 Beantwoorden

  Ja zo lekker kokos, zag net een verse op Instagram voorbij komen, zo yummy en haha Brenda een in between 😉

 • Els

  13 januari 2013 at 13:26 Beantwoorden

  Ik ben geen zoetekauw maar chocolade en kokos…daar maak ik graag een uitzondering voor..heerlijk!

 • Brenda (Kookt!)

  13 januari 2013 at 11:44 Beantwoorden

  Ik heb ook van die fases, pindakaas (die fase blijft duurde gelukkig heel erg lang), avocado, geitenkaas, oude kaas, tomaat. Weet eigenlijk niet in welke fase ik nu zit.. een ‘in between fase’ denk ik 😉

 • Karin - The F Girl

  13 januari 2013 at 10:48 Beantwoorden

  Oh heerlijk, die binnenkant. Je kunt zien dat dat nog lekker romig is. Ik krijg er helemaal zin in !\r\n\r\nGrappig, die kokos fase. Ik heb net bij de zuidmolen een grote zak kokos meebesteld, omdat ik steeds maar recepten bedacht met kokos. Had er ineens veel zin in de laatste week. Nu alleen nog kiezen wat het wordt (al denk ik dat het genoeg is voor een heel aantal dingen. Dus ik kan mijn lol nog op!) \r\n\r\nFijne zondag!

Plaats een reactie