
Moelleux au Chocolat met salted caramel
De moelleux au chocolat is een heerlijk luchtig chocoladecake-je, waarvan het binnenste gedeelte nog warm en iets vloeibaar is. Om het extra lekker te maken voegde ik Sea Salted Caramel spread toe. Een feestfavoriet van Albert Heijn. Dan heb je de zachte cake, de nog lopende chocolade en de gesmolten zoute caramel. Superlekker! Iets waar iedereen blij van wordt én wat ook nog eens heel gemakkelijk om te maken is. Binnen een half uur staat dit dessert op tafel.
Ingredienten voor 6 – 8 st.
125 g boter
125 g pure chocolade
6 eieren
50 g witte basterdsuiker
50 g bloem
Sea salted caramel spread
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 °C (hetelucht). Vet de muffinplaat in met een bakspray. Knip 6 kleine cirkels uit het bakpapier, iets groter dan de bodem van de holten van de muffinplaat en duw ze erin. Als je het bakpapier eerst nat maakt, kun je het beter vormen.
Smelt de boter met de chocolade in een hittebestendige kom op een pan heet, maar niet kokend water (au bain marie).
Splits 4 eieren, de eiwitten worden niet gebruikt (hier kan je bijvboorbeeld lekkere meringues van maken).
Klop in een kom de eidooiers met de rest van de eieren (2 st.) en de suiker met een mixer heel luchtig en romig. Het mengsel is klaar als het wit van kleur is en in volume is verdubbeld. Voeg het chocolade-botermengsel toe en mix dit er meteen doorheen. Zorg ervoor dat er meteen beweging in komt anders heb je kans dat de eieren gaan stollen door de warme chocolade.
Spatel de bloem er nu zo luchtig mogelijk doorheen.
Verdeel over iedere holte van de vorm een flinke lepel beslag. Verdeel daarover een tl van de salted karamel spread. En giet daarop weer een flinke lepel van het chocoladebeslag.
Bak de moelleux au chocolat in ca. 9 min. af de oven.
Stort ze op bordjes, verwijder het bakpapier.
Lekker met een bolletje ijs ernaast.
Tip: Je kunt het beslag van te voren maken (max 1 dag) en tot gebruik in de koelkast bewaren. Dan hoef je ze alleen nog af te bakken als je gasten er zijn.
Mijn Kerst
En ik heb zelf ook weer inspiratie opgedaan voor het kerstdiner. Ik vier kerst zelf altijd heel traditioneel, met Maurits en de familie en de schoonfamilie. Dat zijn tradities die je in ere moet houden. Maar het hoogtepunt van de kerstdagen is toch wel het eten. Ik vind het heerlijk om uit te pakken, het liefst serveer ik zoveel mogelijk gangen. Als kind kookte ik al het kerstdiner thuis. Dan maakte ik een mixed grill met mini aardappelgratins (dat was toen hip) en grand dessert na. Dat is nu niet anders, alleen geef ik er wel een moderne twist aan. Zo heb ik 2 jaar geleden een Arabisch kerstdiner gemaakt met tajine, couscous, labne en flatbread. En ook de traditionele gourmet mag ik graag opkrikken naar een moderner jasje.
Een ding is zeker, er wordt lekker gegeten, er zijn cadeaus en er wordt een foute kerstfilm gekeken. Home Alone bijvoorbeeld, al 300x gekeken, maar dat hoort er gewoon bij. Ik krijg dan meteen het instant kerstgevoel. Ik hoop dat als ik later een gezin heb, dat ik deze tradities vast kan houden en dat home alone dan nog steeds uitgezonden wordt.
Het recept is van Heel Holland bakt voor Allerhande.
Dit bericht is in samenwerking met Albert Heijn, lees mijn disclaimer.

De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookWas het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan