fbpx
Menu

Frittata met spinazie

Met Pasen eet je eieren, dat hoort gewoon zo! Ik ben stiekem niet zo’n ei-eter. Al helemaal niet bij het ontbijt. Eieren zoeken vind ik wel leuk, alleen had M. geen eieren verstopt. Dus dat feest ging niet door. Dan toch maar eieren eten, in de vorm van een frittata met spinazie vind ik het wel lekker! Ik maakte deze voor de paasbrunch, lekker met een stuk zelfgebakken brood erbij.

Ingredienten voor 4-6 personen
6 eieren
125 ml creme fraîche
1 rode ui
1 teen knoflook
300 verse spinazie
100 gr geitenkaas
Peper en zout

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden.

Hak de knoflook fijn en fruit deze aan in wat olijfolie. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en wok deze kort.

Breng de spinazie op smaak met peper en zout en laat de spinazie uitlekken in een vergiet.

Snij de rode ui in halve ringen.

Klop de eieren luchtig met creme fraîche en breng deze op smaak met peper en zout.

Neem een quichevorm en vet deze in. Verdeel de spinazie en rode ui over de bodem van de schaal.

Giet het eimengsel op de spinazie.

Breek de geitenkaas in brokjes en verdeel dit over het ei.

Zet de schaal ongeveer 20 minuten in de oven op 190 graden.

Serveer de frittata met vers gebakken brood.

frittata met spinazie

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

8 reacties

  • Pauline
    14 december 2015 om 15:07

    Jawel hoor, dat is ook lekker.

  • Aniek
    14 december 2015 om 13:46

    Is deze koud ook lekker om mee te nemen als lunch?

  • Stephanie
    2 april 2015 om 15:08

    Deze frittata met spinazie lijkt me heerlijk maar geitenkaas heeft een uitgesproken smaak die niet iedereen lekker vindt. Kan je die ook vervangen door bv fetta? Of heb je nog een andere betere suggestie. Al vast bedankt.

  • Sandra
    7 januari 2015 om 19:45

    Heerlijke frittata! Super simpel om te maken, top!

  • Pauline
    15 december 2014 om 10:59

    Ja hoor dat kan wel.

  • Gwendolyn van de Winckel
    14 december 2014 om 22:24

    Misschien een domme vraag maar is de creme fraiche te vervangen door Soja room?

  • Pauline
    30 maart 2014 om 13:44

    Ahh good to hear en dat is een behoorlijk stuk haha

  • Dilber
    29 maart 2014 om 19:51

    Ooooh my goodd Pauline 't was lekker! Heb t als hoofdgerecht gegeten zonder brood en net geen half stuk per persoon. Vult goed en ik zit niet te vol erna. Jumsss

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.