frittata met spinazie

Frittata met spinazie

Met Pasen eet je eieren, dat hoort gewoon zo! Ik ben stiekem niet zo’n ei-eter. Al helemaal niet bij het ontbijt. Eieren zoeken vind ik wel leuk, alleen had M. geen eieren verstopt. Dus dat feest ging niet door. Dan toch maar eieren eten, in de vorm van een frittata met spinazie vind ik het wel lekker! Ik maakte deze voor de paasbrunch, lekker met een stuk zelfgebakken brood erbij.

Ingredienten voor 4-6 personen
6 eieren
125 ml creme fraîche
1 rode ui
1 teen knoflook
300 verse spinazie
100 gr geitenkaas
Peper en zout

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden.

Hak de knoflook fijn en fruit deze aan in wat olijfolie. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en wok deze kort.

Breng de spinazie op smaak met peper en zout en laat de spinazie uitlekken in een vergiet.

Snij de rode ui in halve ringen.

Klop de eieren luchtig met creme fraîche en breng deze op smaak met peper en zout.

Neem een quichevorm en vet deze in. Verdeel de spinazie en rode ui over de bodem van de schaal.

Giet het eimengsel op de spinazie.

Breek de geitenkaas in brokjes en verdeel dit over het ei.

Zet de schaal ongeveer 20 minuten in de oven op 190 graden.

Serveer de frittata met vers gebakken brood.

frittata met spinazie

Hartige mini muffins
Tiramisu IJs
Bewaar
8 Comments
  • Aniek

    14 december 2015 at 13:46 Beantwoorden

    Is deze koud ook lekker om mee te nemen als lunch?

  • Stephanie

    2 april 2015 at 15:08 Beantwoorden

    Deze frittata met spinazie lijkt me heerlijk maar geitenkaas heeft een uitgesproken smaak die niet iedereen lekker vindt. Kan je die ook vervangen door bv fetta? Of heb je nog een andere betere suggestie. Al vast bedankt.

  • Sandra

    7 januari 2015 at 19:45 Beantwoorden

    Heerlijke frittata! Super simpel om te maken, top!

  • Gwendolyn van de Winckel

    14 december 2014 at 22:24 Beantwoorden

    Misschien een domme vraag maar is de creme fraiche te vervangen door Soja room?

  • Dilber

    29 maart 2014 at 19:51 Beantwoorden

    Ooooh my goodd Pauline ‘t was lekker! Heb t als hoofdgerecht gegeten zonder brood en net geen half stuk per persoon. Vult goed en ik zit niet te vol erna. Jumsss

    • Pauline

      30 maart 2014 at 13:44 Beantwoorden

      Ahh good to hear en dat is een behoorlijk stuk haha

Plaats een reactie