
Frittata met spinazie
Op zoek naar een snelle en gezonde maaltijd na een lange werkdag? Maak dan eens deze vega frittata met spinazie. Een frittata is eigenlijk een soort Italiaanse omelet gemaakt van eieren en groenten. Het is heel simpel om te maken en je kunt het met allerlei lekkers combineren. Een frittata is ook nog eens budgetproof, want je hebt maar een paar ingrediënten nodig.
Frittata recept
Dit frittata recept met spinazie hebben we extra smeuïg gemaakt door er geitenkaas aan toe te voegen. Het makkelijkst is om de frittata in de oven klaar te maken. Serveer de oven frittata warm met een lekkere salade en eventueel wat brood. Maar ook koud als tussendoortje is deze frittata met spinazie smullen!


De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 6 eieren
- 125 ml crème fraîche
- 100 gr zachte geitenkaas
- 300 gr verse spinazie
- 1 grote rode ui
- 1 knoflookteen
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Hak de knoflook fijn en fruit deze aan in wat olijfolie. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en wok deze kort.
Breng de spinazie op smaak met peper en zout en laat de spinazie uitlekken in een vergiet.
Snijd de rode ui in ringen.
Klop de eieren luchtig met de crème fraîche en breng deze op smaak met peper en zout.
Neem een vierkante ovenschaal of ovenbestendige koekenpan en vet deze in. Verdeel de spinazie en rode ui over de bodem van de schaal.
Giet het eimengsel op de spinazie.
Breek de geitenkaas in brokjes en verdeel dit over de frittata.
Zet de schaal ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Serveer de frittata met spinazie warm met een lekkere salade en eventueel wat brood.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan