Frittata met spinazie

Frittata met spinazie

Op zoek naar een snelle en gezonde maaltijd na een lange werkdag? Maak dan eens deze vega frittata met spinazie. Een frittata is eigenlijk een soort Italiaanse omelet gemaakt van eieren en groenten. Het is heel simpel om te maken en je kunt het met allerlei lekkers combineren. Een frittata is ook nog eens budgetproof, want je hebt maar een paar ingrediënten nodig.

Frittata recept

Dit frittata recept met spinazie hebben we extra smeuïg gemaakt door er geitenkaas aan toe te voegen. Het makkelijkst is om de frittata in de oven klaar te maken. Serveer de oven frittata warm met een lekkere salade en eventueel wat brood. Maar ook koud als tussendoortje is deze frittata met spinazie smullen!

Frittata met spinazie
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 6 eieren
  • 125 ml crème fraîche
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 300 gr verse spinazie
  • 1 grote rode ui
  • 1 knoflookteen
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

  2. Hak de knoflook fijn en fruit deze aan in wat olijfolie. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en wok deze kort.

  3. Breng de spinazie op smaak met peper en zout en laat de spinazie uitlekken in een vergiet.

  4. Snijd de rode ui in ringen.

  5. Klop de eieren luchtig met de crème fraîche en breng deze op smaak met peper en zout.

  6. Neem een vierkante ovenschaal of ovenbestendige koekenpan en vet deze in. Verdeel de spinazie en rode ui over de bodem van de schaal.

  7. Giet het eimengsel op de spinazie.

  8. Breek de geitenkaas in brokjes en verdeel dit over de frittata.

  9. Zet de schaal ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.

  10. Serveer de frittata met spinazie warm met een lekkere salade en eventueel wat brood.

Frittata met spinazie

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.