Frittata met spinazie

Frittata met spinazie

Met Pasen eet je eieren, dat hoort gewoon zo! Ik ben stiekem niet zo’n ei-eter. Al helemaal niet bij het ontbijt. Eieren zoeken vind ik wel leuk, alleen had M. geen eieren verstopt. Dus dat feest ging niet door. Dan toch maar eieren eten, in de vorm van een frittata met spinazie vind ik het wel lekker! Ik maakte deze voor de paasbrunch, lekker met een stuk zelfgebakken brood erbij.

Ingredienten voor 4-6 personen
6 eieren
125 ml creme fraîche
1 rode ui
1 teen knoflook
300 verse spinazie
100 gr geitenkaas
Peper en zout

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden.

Hak de knoflook fijn en fruit deze aan in wat olijfolie. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en wok deze kort.

Breng de spinazie op smaak met peper en zout en laat de spinazie uitlekken in een vergiet.

Snij de rode ui in halve ringen.

Klop de eieren luchtig met creme fraîche en breng deze op smaak met peper en zout.

Neem een quichevorm en vet deze in. Verdeel de spinazie en rode ui over de bodem van de schaal.

Giet het eimengsel op de spinazie.

Breek de geitenkaas in brokjes en verdeel dit over het ei.

Zet de schaal ongeveer 20 minuten in de oven op 190 graden.

Serveer de frittata met vers gebakken brood.

frittata met spinazie

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Tags

Spinazie Lunch

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (1 stemmen)

13 april 2012


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in