
Tiramisu ijs
Dit is een soort van trifle met tiramisu ijs in een glaasje. Cake, amaretto, mokka ijs en slagroom in een glas. Goddelijk dat het is, wij blijven ervan eten zo lekker! Verder is dit lekkere toetje met 15 minuten klaar. Sowieso zijn wij echt een junk als het om alles met ijs gaat. Voor dit recept gebruiken we kant-en-klaar mokka ijs, maar zelf maken is natuurlijk nog veel lekkerder. We zouden zeggen, leef je vooral zelf uit!


De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 500 ml mokka ijs
- 250 ml slagroom
- 30 gr pure chocolade
- 4 - 6 plakken cake
- 1 espresso
- 1 el amaretto
- 1 el kristalsuiker
Zo maak je het
Laat de koffie afkoelen en voeg de amaretto toe.
Snij de cake in stukken zodat het in het glas past. Leg één stukje op de bodem van een glas.
Besprenkel deze met de afgekoelde koffie.
Klop de slagroom luchtig met de suiker en verdeel de helft over de glaasjes.
Leg een bolletje mokka ijs op de slagroom. Daar bovenop leg je weer een plakje cake en je herhaalt de voorgaande stappen. Sluit af met de slagroom.
Hak de pure chocolade fijn en bestrooi het tiramisu ijs hiermee. Serveer het dessert meteen!

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan