Tiramisu ijs
Dit is een soort van trifle met tiramisu ijs in een glaasje. Cake, amaretto, mokka ijs en slagroom in een glas. Goddelijk dat het is, wij blijven ervan eten zo lekker! Verder is dit lekkere toetje met 15 minuten klaar. Sowieso zijn wij echt een junk als het om alles met ijs gaat. Voor dit recept gebruiken we kant-en-klaar mokka ijs, maar zelf maken is natuurlijk nog veel lekkerder. We zouden zeggen, leef je vooral zelf uit!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 ml mokka ijs
- 250 ml slagroom
- 30 gr pure chocolade
- 4 - 6 plakken cake
- 1 espresso
- 1 el amaretto
- 1 el kristalsuiker
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Laat de koffie afkoelen en voeg de amaretto toe.
Snij de cake in stukken zodat het in het glas past. Leg één stukje op de bodem van een glas.
Besprenkel deze met de afgekoelde koffie.
Klop de slagroom luchtig met de suiker en verdeel de helft over de glaasjes.
Leg een bolletje mokka ijs op de slagroom. Daar bovenop leg je weer een plakje cake en je herhaalt de voorgaande stappen. Sluit af met de slagroom.
Hak de pure chocolade fijn en bestrooi het tiramisu ijs hiermee. Serveer het dessert meteen!
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in