Menu

Home Made: No Knead Bread

Ik beken! Poging 1 is volledig mislukt. Ik ben geen ster in brood bakken, dat wist ik al! Maar een no knead bread zou toch moeten lukken? In Home Made laat Yvette stap voor stap zien hoe je dit brood maakt. Duidelijke foto’s laten zien hoe het deeg er uit moet zien, dit gaf mij vertrouwen en ik ben meteen aan de slag gegaan!

Het bijzondere aan dit recept is dat je het deeg nauwelijks hoeft te kneden, slechts 10 keer. Het enige wat je nodig hebt is een portie geduld. Ok!, niet mijn sterkste punt, maar ik deed mijn uiterste best.

Bij poging 1 heb ik denk ik te veel vocht gebruikt. Het deeg was zo nat en plakkerig dat het helemaal aan mijn vingers bleef plakken. Er was duidelijk geen sprake van een mooie bol. De moed zakte me in de schoenen maar toch heb ik een tweede poging gedaan! En met succes.

Ik heb iets minder vocht gebruikt in het recept en mijn geduld op de proef gesteld. Het deeg zag er goed uit en was mooi gerezen. Vol verwachting klopte mijn hart toen ik het brood in de oven deed. Dit brood wordt gebakken in een zware pan met deksel, waardoor het een lekkere knapperige korst krijgt, net als het brood van de bakker.

no knead bread

Ik heb een pan met een glazen deksel genomen, zodat ik tussendoor steeds kon kijken! Naast ongeduldig ben ik ook heel erg nieuwsgierig.

Het eindresultaat was verbluffend! Een heerlijk luchtig brood met een knapperige korst! Zo lekker van smaak dat een flinke lik roomboter genoeg is.

Het is me eindelijk gelukt, helemaal Home Made. Ik ben zo trots op mezelf!

Ingrediënten
425 gr bloem
1/4 tl gist
2 tl zout
200 ml water
100 ml bier
1 el azijn

Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten snel door elkaar, tot er zich een bal vormt.

Dek de kom af met plasticfolie en zet de kom 8 tot 18 uur weg,

Bestrooi het aanrecht met bloem en kneed het deeg nog 10 x door.

Vorm een mooi ovaal en leg dit op een een stuk bakpapier.

Dek af met een natte theedoek of folie en laat het 2 uur staan.

Bestrooi het deeg met bloem en maak er een ondiepe snee in.

Zet een zware pan in de oven en verwarm de oven voor op 200 graden.

Leg het bakpapier met het deeg in de pan en leg het deksel er op.

Draai de temperatuur terug naar 175 graden en bak het no knead bread in 30 minuten. Haal het deksel van de pan en bak het vervolgens nog eens 20 minuten.

no knead bread

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

9 reacties

 • A. Van leeuwen
  17 maart 2019 om 09:29

  Het recept wat je geeft is het recept iit Yvette haar boek. Hoeveel vocht heb jij erbij gedaan, ik heb hetzelfde probleem als jij, te nat deeg. Groeten, Ardie

 • Pauline
  12 januari 2018 om 15:53

  Droge gist

 • Pauline
  4 januari 2018 om 21:18

  Is dit droge of verse gist? Klinkt heel goed

 • Pauline
  10 november 2017 om 11:11

  Ongeveer 3 gram

 • Mieke Rotthier
  7 november 2017 om 11:08

  Ik zou ook graag willen weten hoeveel gram een 1/4 theelepel gist is

 • Sjaan
  5 november 2014 om 10:53

  Ik wil het brood ook gaan maken, maar ik gebruik altijd verse gist.
  Hoeveel gram is 1/4 tl (droge) gist?

 • Thessa
  28 september 2014 om 12:49

  Hij is klaar en ..... gelukt!! Hij smaakt heerlijk! En dat door de eerste keer broodbakken :-)

 • Thessa
  28 september 2014 om 07:02

  Ook hier eerste poging van t home made brood van Yvette van Boven veels te nat, terwijl ik me netjes aan t recept heb gehouden omdat ik een bak-beginneling ben. Ik heb er een berg bloem extra bij gedaan, op zicht, dus weet niet precies hoeveel. Hij ligt nu in de fase "nog 2 uur laten staan". Ik ga t wel proberen af te maken maar ben er bang voor....

 • veerke
  24 april 2014 om 21:48

  bedankt voor de tips ... heerlijk op de paasbrunch en complimentjes alom!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.