eenpans gnocchi

One pot: Gnocchi met citroensaus en spinazie

Yes we hebben een nieuwe rubriek op de blog! Vanaf vandaag delen we iedere week een eenpansgerecht met jullie. Makkelijke recepten voor doordeweeks. Maar het kan bijvoorbeeld ook een “eenkoms” cake of ontbijtje zijn of een gerecht wat je in één ovenschaal of op één bakplaat kunt maken. Weinig afwas gegarandeerd. Yes! Vandaag deel ik het recept voor deze romige eenpans gnocchi met citroensaus en spinazie. Eigenlijk moet je gnocchi eerst een paar minuten koken. Vandaag doen we dat niet, maar bakken we hem in de pan. Daar krijgt hij een lekker krokant korstje van. Dit werkt alleen met kant en klare gnocchi trouwens. Ga je zelf gnocchi maken, dan moet je deze wel eerst koken.

Om het lekker lenteachtig te maken voegde ik citroen, spinazie en lekker veel Parmezaan toe. Deze smaken zijn heerlijk bij elkaar. En extra leuk, dit gerecht staat binnen 20 minuten op tafel. Ideaal voor een drukke dinsdag. Ik ben benieuwd wat jullie van onze nieuwe rubriek vinden. Achter de schermen hebben wij al heel veel lekkere recepten gekookt. Dus aan inspiratie geen gebrek de komende weken.

eenpans gnocchi ingredient citroen

Ingrediënten voor 4 personen
600 gr gnocchi
500 gr spinazie
1 ui
2 teentjes knoflook
250 ml kookroom
Sap en rasp van een halve bio citroen
40 gr Parmezaan
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een grote wokpan in iets olijfolie.

Voeg de gnocchi en wat extra olijfolie toe en bak dit rondom aan. De gnocchi is klaar als deze een lekker krokant korstje heeft. Haal de gnocchi uit de pan en leg dit apart.

Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe. Wok dit kort mee totdat alle spinazie geslonken is.

Blus de spinazie af met de room en doe de gnocchi terug in de pan.

Breng de roomsaus op smaak met peper en zout en het sap en de rasp van een halve citroen. Roer alles even om.

Voeg flink wat Parmezaan toe en serveer de eenpans gnocchi meteen.

eenpans gnocchi eenpans gnocchi eenpans gnocchi

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

 

 

Fresh & Easy: Quinoa met geroosterde venkel en wortel
Nostalgie: 8 dingen die ik vroeger at
Bewaar
10 Comments
  • Jerona

    25 april 2017 at 11:15 Beantwoorden

    Kook je vooraf de gnocchi nog?

    • Pauline

      26 april 2017 at 10:17 Beantwoorden

      Nee in dit geval niet, anders was het geen one pot 🙂

  • Arlette

    19 april 2017 at 23:07 Beantwoorden

    Lekker! Nu al zin om te maken. Mijn dochter is niet zo’n groente eter en toen ze dan toch eens spinazie at, stikte ze in een sliertje. Dus spinazie weer van de lijst. Maar ik geef niet op want ik wil dit recept proberen! Mijn voorkeur gaat naar verse spinazie maar ivm het ‘verslik-gevaar’ mag ik dan diepvries spinazie gebruiken…? Ik wil niemand beledigen natuurlijk;-)

  • Lisa

    18 april 2017 at 16:18 Beantwoorden

    Ik vind deze rubriek nú al fantastisch! Dit recept ga ik vanavond meteen proberen en kom maar door met die eenpansgerechten, jaaaa!

  • Malou | Blonde Blossom

    18 april 2017 at 09:01 Beantwoorden

    Oh wat lijkt dit me HEERLIJK! Ik heb nog niet zo vaak gnocchi gegeten maar het is zo lekker romig, doet me denken aan pasta! De combinatie spinazie, citroen en Parmezaan lijkt me ook geweldig. Ik ga dit gelijk opslaan! Malou x

  • Margot

    18 april 2017 at 08:53 Beantwoorden

    Het is dat mijn man hier niet van houdt, anders stond dit deze week nog bij ons op tafel!

  • jonna@burgertrutjes

    18 april 2017 at 07:30 Beantwoorden

    Heerlijk deze eenpansgerechten! En wat een originele naam, one pot! Leuk verzonnen

Plaats een reactie